טיפול הומאופטי בOCD

מומי123

New member
טיפול הומאופטי בOCD

שלום לכם לאחרונה פתחתי פורום שמטרתו לרכז מידע על אפשרויות אלטרנטיביות לטיפול במי שמתמודד עם ההפרעה המכונה בז'רגון הפסיכולוגי "OCD". זאת אחרי שנוכחתי שהטיפול הרגיל הן הפסיכולוגי והן התרופתי מביא תועלת חלקית בלבד בכל המובנים של מושג זה. חלקית ביחס לאוכלוסיית הסובלים מההפרעה, חלקית ביחס לתקופה שזה מועיל (ואח"כ ההפרעה חוזרת) חלקית ביחס לרמה של "העלמת" ההפרעה, וחלקית ביחס לסוגי ההפרעה. (ויש סוגים רבים של הפרעה זו) דברים אלה אני אומר הן מנסיוני האישי והן מתוך היכרות אישית ולא אישית עם עשרות רבות של חולי ההפרעה. מישהו כתב בפורום על טיפול הומאופטי בOCD. כתב ולא פירט יותר מדי. אני פונה אליכם שתעזרו לי/לנו. הפורום הינו חדש וחדשני בתחומו, ואני רוצה לפתח אותו כדי שיביא תועלת מעשית ולא רק "שיהיה פורום כזה". אני רוצה לבקש ממי שיש לו מה לומר בתחום של טיפול הומאופטי בהפרעה זו (ולא רק הומאופטי אלא גם סוגים אחרים של טיפול אלטרנטיבי) הן מנסיון, והן מהספרות שיואיל נא להיכנס לפורום ולומר את מה שיש לו להציע לתועלת מי שמתמודדים עם הפרעה מסובכת זו. מאוד אודה למי שייענה לקריאתי קישורים פורום OCD ההפרעה הכפייתית בגישה אחרת

מומי123

New member
האם ההומאופטיה לא עוזרת לOCD?

האם חוסר התגובות לפנייתי פירושה שההומיאופטיה לא מתעסקת עם אנשים עם הפרעה כזו ואין לה מה לומר? האם מה שכתבו בפורום שהזכרתי בעניין ההומיאופטיה הוא דעתו האישית של הכותב בלבד? תמיהתני

מומי שלום ../images/Emo140.gif

קודם כל מזל טוב ושפע ברכות לרגל פתיחת הפורום. הסיבה שאנשים לא כותבים היא כנראה שאין להם מה להגיד בנידון, או שאין הם פנויים לכך כרגע. נכנסתי לבקר בפורום וראיתי שקולגה שלי כתבה שם ובעצם הזמינה אותך לבקר אצלה ואצל האגודה. מה שהיא כתבה נראה לי נכון לרמה העקרונית והתאורתית ואיני יכול להוסיף הרבה על דבריה. במידה וישנן שאלות ספציפיות ואישיות שעשויות לקדם אותנו לאנשהו, אשמח מאוד לעמוד לרשותכם. בנוגע לOCD. כל בני האדם כאלה ברמה מסויימת. לכולנו יש הרגלים ונטיות האופייניות רק לנו. מה שמאפיין את הנטיות האלה הוא חוסר הסבר הגיוני לקיומן ולאי נחיצותן ההשרדותית. הן לא תורמות לנו כלום פרט למעין תחושת רווחה והקלה זמנית, משך שניה ומעלה. אדם אחד נוהג למרוט בזקנו ולמלמל מלמול, אחר מגרד את העין ללא הרף ומושך בריסיו, למעשה כמספר בני האדם מספר ה OCD. אלא שמתי זה נעשה לבעייתי, כאשר זה עובר סף מסויים והאדם נעשה מוגבל בגינו וכל חייו מתרכזים ומנוהלים בעקבות זאת. כאן זה כבר נקרא OCD. איני מחדש לך דבר ואיני מתיימר לכך. כוונתי היא לומר כל סיפור לגופו וכל אחד ופתרונו. כאן בפורום ניתן לדבר להעלות נושאים, שאלות ספציפיות וננסה להתייחס אליהן, אבל בשורה התחתונה גם אנו כאן מעין אימפוטנטים מאחר ואין יכולת להפוך את ההלכה למעשה. לא ניתן לקבל כאן טיפול לכל היותר הסבר, תובנה וגם לא תמיד. אני ממליץ לך לפנות "לפורום רפואה משלימה" שם יש מיגוון רחב מאוד של מטפלים שבוודאי גם להם יהיה מה לומר ויתכן ותוכל להעזר שם בנוסף. בכל מקרה אני מאחל לך הרבה הצלחה ומקווה שתזכה לראות פירות מעמלך. אלישוע

מומי123

New member
בוקר טוב אלישוע

תודה על התגובה, ותודה על האיחולים. אני רוצה לפתח את הפורום, ומבקש מכל מטפל בתחומי הרפואה המשלימה לעזור לי בכך ע"י הצעת רעיונות בפורום לטיפול אלטרנטיבי. מהתרשמותי מדבריך אני מבין שכפי שהנחתי, שאין להומאופטיה הרבה מה לתרום לחולי OCD. אמנם לא אמרתה זאת במפורש, אך הבנתי זאת מבין השיטין של דבריך, ועובדה הפנית אותי לתחומים אחרים, שבלי קשר אני בודק גם שם. תיארת מאוד טוב את ההפרעה, רק בדבר אחד עלי להעמיד דברים על דיוקם. כתבת: "כל בני האדם כאלה ברמה מסויימת. לכולנו יש הרגלים ונטיות האופייניות רק לנו. מה שמאפיין את הנטיות האלה הוא חוסר הסבר הגיוני לקיומן ולאי נחיצותן ההשרדותית. הן לא תורמות לנו כלום פרט למעין תחושת רווחה והקלה זמנית, משך שניה ומעלה. אדם אחד נוהג למרוט בזקנו ולמלמל מלמול, אחר מגרד את העין ללא הרף ומושך בריסיו, למעשה כמספר בני האדם מספר ה OCD. אלא שמתי זה נעשה לבעייתי, כאשר זה עובר סף מסויים והאדם נעשה מוגבל" הדברים כמעט מדוייקים רק, וכאן הרק הגדול, וזה שאצל חולי אוסידי עשיית אותם הפעולות "המוזרות" תורמת להרגעת חרדות קשות המציפות את המתמודד. בעוד אצל אדם "רגיל" אם לא יעשה אז מקסימום יגרום לו אי נוחות קלה וחולפת. אצל חולי OCD הסדר הוא כזה: 1. מחשבה או רעיון, בד"כ שליליים ומפחידים "נתקעים" במוח. 2. הדבר מעורר תחושות וחרדות קשות ובלתי נסבלות. 3. מתעורר הרצון הטבעי לכל אדם במצב לא נוח, להשתחרר מאותו מצב חרדתי לא נוח. 4. עוברים בראש רעיונות איך לצאת ממצב חרדתי זה. 5. מסיבה לא ברורה "ההצעות" שעולות בראש לצאת ממצב חרדתי זה כל מיני "הצעות" לעשיית כל מיני פעולות חיצוניות שאכן משחררות "לשניה ומעלה", אך לא להרבה מדי זמן, עד החרדה הבאה. מה שתיארתי זה תיאור של איך הדברים מורגשים אצל האוסידיסטים. אבל לא תיארתי את המנגנון בשלימותו, גם את הדברים שאינם מורגשים, הדברים העלומים מהמודע, כי איני יודע לתאר זאת בצורה ברורה. אז הבעיה אינה בפעולות החיצוניות, אלא במחשבות וברעיונות הנתקעים בראש ובחרדות שהם מעוררים באופן אוטומטי. אז יש או אין להומיאופטיה מה להציע לאוסידיסטים כדי להשתחרר מההפרעה? אני ממש מבקש תשובה כנה וברורה, האם יש לנו מה לחפש בהומאופטיה? תודה רבה!

צהריים טובים מומי

בהחלט יש להומיאופתיה מה לתרום לאוסידיסטים -כמו שקראת את זה. ברור שהתגובה הפיבית מבוססת על מצע רוחני, דהיינו נפשי, רגשי,שכלי וכדומה. זו הבעיה האמיתית ומשם צריך להתחיל. התגובה להלך הרוח שדוחף מבפנים היא אינה יותר מאשר תגובת הגנה עצמית על בסיס השרדותי אבל מסולף. האדם עושה או חושב בכפייתיות כי אם לא יעשה זאת יהיה נתון במצב של לחץ פנימי כאילו עומד הוא מול אריה בסוואנה. הוא חייב, כפוף למחוות. אפילו מחשבות שליליים יש בהן תבונה השרדותית. גם הם נותנים משהו לאדם. ידוע מצב שבו אדם נתון בעצבות, דיכאון וכו' אלא שיש בו צד שרוצה, נוח לו ולעיתים אפילו נהנה מכך. קח דוגמה לאדם בעל נטיה כפייתית לא לצאת מהבית, קח דוגמא את משדרי החדשות וכל השאר שמשדרות רק הודעות שחור בצורה כפייתית, או אדם שאינו עונה לטלפונים, או אינטרקום. האם זה לא נחשב ל OCD? הכל מסביב הוא OCD בכל מיני רמות. כמעט כל בני האדם, ובעיקר בזמננו מצויים בחרדה מסויימת ששומרת על גובה מסויים. אבל בכל גובה יש ביטויים גופניים ולא רצוניים כלפיה. למה להכניס את עצמנו להגדרות ומושגים. בני אדם מורכבים מהרבה יותר מכך. הכוונה שלך ב OCD היא תגובות מאולצות ולא נשלטות או הגיוניות בעלות אופי גופני. אבל לנו ברור שזה בא מבפנים. אם ההומיאופת יצליח להבין את האדם שיושב אצלו ואם ישכיל להתאים את הרמדי (התרופה ההומיאופתית) הנכונה, מותר לצפות שיהיה שינוי עצום שבונה את עצמו עם הזמן, יתכן והתופעות יעלמו כלעומת שבאו, או תשככנה עם הזמן, או שיחול שינוי בעוצמות, בתדירות ובכלל באיכות החיים. אבל את זה לא ניתן לעשות כאן, ניתן לדבר, לשאול לקבל תמיכה ועידוד וכו' אבל לא יותר מכך. אם יש לך רעיון כיצד להיות אפקטיבים יותר אשמח לדעת. אלישוע

מומי123

New member
תודה אלישוע על ההבהרות

וראיתי שמישהו העלה שאלה באותו עניין. ברשותך אני רוצה לשים קישור לשרשור זה בפורום OCD האלטרנטיבי, אני מניח שאין לך התנגדות. תודה

למעלה