טיפול הומיאופטי לעודף כספית בגוף

טיפול הומיאופטי לעודף כספית בגוף

שלום לכם, אני מעתיקה לכאן הודעה שלי מהפורום הביו רפואי שבעצם מקומה כאן, לגבי טיפול בעודפי כספית בגוף, בעקבות חיסונים וטונה. למרות שהטיפול שאני ממליצה עליו הוא ביו רפואי, אני משתמשת הרבה בטיפול הומיאופטי, כבר כמה שנים, גם במצבים אקוטיים וגם למצבו הכרוני של בני. היות ושני ילדיי נפגעו מכספית מחיסונים ובנוסף גם הגדול שלי אכל לא מעט טונה לצערי..הבעייה של שניהם היא חוסר יכולת לייצור תקין של גלוטטיון, כדי לאפשר פינוי כספית ומתכות כבדות או כימיקלים וריסוסים מהגוף. אני חייבת לספר שבני הקטן ניזוק קשה מחיסון נגד טטנוס שנתתי לו בגל שנה והתייצב בעזרת טיפול הומיאופטי של מרקורי, יחד עם טיפול קראניו סקראלי, שעזר לו לשפר בחזרה את זרימת הדם במוח. זה היה די סמוך להידרדרות שלו. גם הגדול שלי נמצא בימים אלה על טיפול במרקורי הומיאופטי, כמעט שש שנים מאז החיסון האחרון וטפו טפו טפו, זה עוזר לו הרבה. הוא מגיב לכך בהחרפת סימפטומים אוטיסטים בתחילה ואז מתייצב ומשפר קשר עיין ותקשורת עם הסביבה. זו הסריה השנייה בטיפול וכולם ראו את השינוי מאז הסריה הראשונה. שיפר תקשורת וקשר עיין, קשר עם הסביבה, למידה ויצירתיות. אגב הוא שותה המון ולעומת הסריה הראשונה, שבה הוא הפריש לעור ועשה פריחה איומה- הפעם הוא כנראה מפריש לשתן כי הוא שותה בלי הפסקה ומשתין המון ובהיר. באופן מפתיע הכספית ההומיאופטית מיועדת לחיזוק הכבד הפגוע והשומני שלו וחיזוק מערכת החיסון. באופן לא מפתיע- ירדה גם התגובתיות האלרגית שלו באופן בולט. האלרגיה לחתולה כמעט נעלמה והעור שלו נקי כמו לפני החיסונים של גיל שנה.. כמעט ללא אטופיק דרמטיטיס שליוותה אותנו מאז החיסון.. כך שלמרות שהטיפול המוכר לניקוי כספית מהגוף הוא בעזרת קילאציה על ידי קילאטורים כמו DMSA או DMPS ולאחרונה גם על ידי חומרים נוספים- אנחנו מנסים את הדרך ההומיאופטית. גם באנגליה פורסם לאחרונה מחקר קליני שבו קיבלו רופאי שיניים וסייעות טיפול הומיאופטי על ידי כספית הומיאופטית שהיתה מרקורי סולוביליס ובדיקות שיער דם ושתן הראו שהם מפרישים כספית מהגוף. שם המינון היה נמוך והטיפול היה לאורך זמן. אנחנו רק בתחילת הדרך... ויש עוד דרך ארוכה ארוכה לפנינו. צירפתי התייחסות לניקוי של כספית בגישות שונות ולא עם הכל אני מסכימה- אך יש שם מידע מעניין. צירפתי גם קישור לקונצנזוס הביו רפואי. אשמח לתגובות ותודה למי שהיתה סבלנות לקרוא עד כאן.

תודה לך על כל האינפורמציה

ועל שיתוף. לצערי כרגע אני עייפה מאד כך שהקרא את הלינקים מחר . מדהים לשמוע על ההתקדמות ועל הריפוי

לתלמה.

כמטופלת ותיקה בתחום ההומאופתי, את בטח כבר יודעת שהטיפול איננו ניתן לסימפטום ששמו-"עודף כספית בגוף" אלא למיכלול ששמו "אדם". חשוב לי שהנושא יובהר כדי שלא יהיה מצב שהורים ילכו לבימ"ר ויקנו תרופת מרקורי עבור ילדם, שיש לו בין השאר גם בעית כספית. התאמת התרופה צריכה להעשות תמיד ע"י הומאופת ש"לוקח" את המקרה ביסודיות. בהומאופתיה מצב שבו 4 ילדים עם בעית הרעלה מכספית יקבלו כ"א רמדי שונה, הוא מצב אפשרי לחלוטין. כל טוב עירית

עודף כספית אפשר לגלות בבדיקות דם

היי יונית, עודף כספית בגוף, זה נתון די חמקמק, אבל יש כמה בדיקות שנותנות מידע זה. בדרך הלא קונבנציונאלית- אפשר לבדוק בביקום ואנחנו עשינו גם אותו. בדרך היותר רפואית- אפשר לבדוק בבדיקות דם, שיער וגם בבדיקת שתן, אחרי פרובוקציה. פרובוקציה היא בדיקה שבה נותנים לילד חומר היכול להוציא כספית מהגוף- כיום נפוץ השימוש ב DMSA. נותנים לו מנה או שתיים ואוספים תכולת שתן של יממה ואז שולחים ממנה דגימות לארה"ב. בשתן רגיל אין כספית, אך שתן אחרי פרובוקציה מלא במתכות כמו כספית ועוד. בארץ אין בדיקה כזו, אך אני יודעת שבשיבא יש דרך לבדוק רמת מתכות ואולי שווה לבדוק את האפשרות הזו לפרובוקציה. בדיקת שיער היא בדיקה לא יקרה, יחסית לאחרות, סביב 50-60$ ששולחים לחו"ל למעבדת DDI והם נותנים נתונים על עודף של מתכות המצטברות בדם ונספגות בחלבון השיער. הבעייה היא שהילדים האלה לא יכולים להפריש כספית החוצה אל הדם ואל הצואה או השתן, כי אין להם חומר חשוב, גלוטטיון, שהכבד הנורמאלי מייצר ולכן אין להם אפשרות לסלק מהגוף פסולת, ריסוסים של ירקות או פירות, או כספית. לכן הכספית נכנסת אל תוך כל תאי הגוף והמוח ומזיקה לתפקודם. כדי להוציאה, צריך לתת חומרים שיעזרו לה לצאת. אין לי מושג איך הוא מפריש כספית, אך אולי, היות והתרופה ההומיאופטית עוזרת לכבד, היא עוזרת לגוף להפריש אותה. בבדיקה של השיער, אצל DDI, הם נותנים גם מידע על תכולת מינראלים בדם אך בשביל לראות תכולת מינראלים בתוך תאי הגוף, צריך בדיקה אחרת המראה את תכולת המינראלים בכדורית אדומה. זוהי אינדיקציה מובהקת יותר למה שהילדים סופגים, כי רוב מה שעובר לדם מהמעי, איננו נספג לתוך תאי הגוף, בגלל הבעייה המטבולית שלהם. בבדיקה של תכולת המינראלים בכדורית אדומה, יש גם מידע לגבי מתכות כבדות ורעלים, הנספגים בתוך תאי הגוף. צריך לזכור שכל תאי הדם מתחלפים ונוצרים חדשים ולכן התכולה מאפיינת את החודש- חודשיים האחרונים. אצלנו היתה כספית גם בבדיקה זו. B12 לדוגמא- אנחנו נתנו כתוסף בבליעה והיה לו עודף בדם של ציאנוקובאלמין, אבל מחסור ניכר בתוך תאי הגוף. כך שבדיקת השיער, היא אינדיקציה חלקית. המחסור הבולט נראה בבדיקה של תכולת המינראלים בכדורית אדומה. היחסים בין המינראלים, ובעיקר נחושת ואבץ, נותנים גם הם רמז בולט להימצאות כספית בגוף. נראה זאת בדם ובשיער. בדיקת השיער, היא משיער לאחר תספורת, וזה די נוח ולא חודרני. אך כדי להיות בטוחים יש בדיקות דם נוספות, המראות יכולת מתילציה ויכולת ייצור גלוטטיון או פרובוקציה כאמור. ותשובה לעירית ההומיאופטית- גם אנחנו מלווים ע"י הומיאופטית קלאסית מוסמכת ואיננו עושים טיפול עצמאי. כמו בכל מקצוע- כשהולכים אל איש המקצוע- הטיפול יותר יעיל ובעל משמעות. מאידך, אני בהחלט בעד "פתיחת עיניו" של איש המקצוע, לגבי קשיי ילדינו והידע בנושא, יכול לעזור בבחירת התרופה. אישית בני היה מטופל כבר בהרבה מאד תרופות וכולן חוללו שינוי, אך זו הראשונה שבאמת משמעותית לדעתי. ועדיין יש ודאי דרכים נוספות לטיפול. בברכה, תלמה.

yonitbrk

New member
אגיד לך את האמת, נראה לי אכזרי

להתחיל לגרור את הילד לכל הבדיקות האלה, ולהתחיל להכניס לו לגוף את כל התרופות האלה. מספיק שהוא צריך לעבור בדיקת דם פעם בשנה כדי לבדוק את רמת הפרולקטין ,בעקבות הרספרידל שמקבל, וכמובן כדי לבדוק תפקודים אחרים בגוף וחוסר בויטאמינים עקב תזונה מאוד לקויה. ובשבילי לראות את הילד שמח, מאושר, חייכני, מלא שמחת חיים, מתקדם בקצב שלו, פעם לאט יותר ופעם נותן קפיצות גדולות יותר, פעם נסיגה ופעם עומד במקום, זה הכל בחיים. כל עוד טוב לילד, והוא אינו מראה סימנים של סבל או מצוקה, אז בכלל לא בא לי לחפש ולבחוש בקלחת הזו. ולהתחיל לחפש סיבות ל- PDD ? זה לא יתן לי כלום ,לכן לא עשיתי זאת עד עתה,והסתפקתי בטיפול הקונבנציונאלי, דהינו גן תקשורתי בתחילת הדרך ועכשיו בית ספר תקשורתי, מסתפקים בסל שהילד מקבל בבית הספר דרך החנ"מ, ולא מעמיסים. זהו. לגביכם - המון הצלחה, ואני מקווה שאכן כל זה מיטיב עם הילדים, ואכן רואים הצלחה בטיפולים.

יונית שלום

השינויים והניקויים שאנו עושים לילדים משפרים את איכות החיים שלהם בכל כך הרבה מובנים. חלקם אפילו כבר לא תלויים בתרופות בכדי להיות יציבים. הדטוקס לא מחוייב להעשות אך ורק ברפואה הקונבציונאלית. יותר מכך בני שהיה נעול על 3-5 מאכלים היום הרבה יותר פתוח לשינויים בתפריט יכולת הלימדה שלו השתפרה והיכולת התקשורתית שלו הרבה יותר טובה.

yonitbrk

New member
יפה . אני עדיין די מרובעת בנושא

הזה של רפואה משלימה. לא יודעת עדיין די מקובעת. ולבוא ולהתחיל לחפש סיבות ותירוצים,כשאני רואה עד כמה הילד שלי מאושר,שמח, לא מראה סימני מצוקה המעידים חלילה על בעיה רפואית כלשהיא, נראה לי די אכזרי לבוא ולהתחיל לבדוק ולפשפש בקנקן .

ואם מנותר לי להוסיף יונית

אני מאוד בעד תחושות ההורים, כשם שקטרין דיברה על בחירתה של הנשמה יש גם קשר מאוד חזק בין נשמתו של ההורה לילדו. לפעמים תחושת הבטן של ההורה טובה יותר מכל דיאגנוזה רפואית אחרת וזאת כמובן שהתחושה באה ממקום נקי. אם זאת תחושתך, אני בעד, ומקווה שאת עם יד הדופק כל הזמן כי ילדינו זקוקים לזה ומשתנים לפעמים בקפיצות והשינוי הוא יכוטל להיות רב תחומי. בהצלחה,
ויקטוריה

yonitbrk

New member
הי ויקטוריה. כן השוני כפי שכתבת

הוא אכן רב תחומי. ובודאי שבוחנים היטב את הנושא, כשזה מגיע. לדוגמא אצל טל שלנו, בזמן האחרון מרבה לבכות, לדבר בבכי, ויש די נסיגה, אך הבחנו שצמחו לו שיניים חדשות בפה מבלי ששיני החלב התחלפו,או החלו להתנדנד. ישר יצרתי קשר עם רופאת שיניים ואנחנו בדרך לעקירה בהרדמה. בהחלט אנחנו עם יד על הדופק.

רק הערה על המילה אכזרי..

אולי זה נראה אכזרי לעשות בדיקות, אך אלו נעשות פעם פעמיים בשנה ולא יותר. גם לתת תרופות זה לפעמים אכזרי למערכת המטבולית של הילד. גם לא לטפל ברגישויות שלו. גם אני נותנת תרופות אנטי אפילפטיות, המחייבות ביקורת רפואית, כי אין לי ברירה אחרת. המילה אכזרי לא נראית לי מתאימה כאן. יותר אכזרי לדעתי, לא לטפל בילד עם רגישויות. אך מה שחשוב היא התחושה הפנימית שלך. וגם פתיחות. סליחה אם הייתי "אכזרית" בתגובתי, אך לצערי הטיפול הקונבנציונאלי לא תמיד מספיק. אולי לפעמים כן ולפעמים תוספת טיפולים או שינוי תזונתי, יכול לעזור הרבה יותר.

yonitbrk

New member
את צודקת , אך כוונתי במילה

אכזרי היתה, שסתם לבוא לערוך לילד בדיקות כאשר לא נראית כל סיבה בולטת לעין, ולחפש סיבות לבעיות ,זה אכזרי. אכן אנו מקפידים לערוך בדיקות דם פעם בשנה בעקבות נטילת הרספרידל, וכן עבור רופאת השיניים שעומדת לבצע עקירה בהרדמה לשני הבנים. אבל כאן היתה סיבה לבדיקה. וגם לא ביקשתי שיבדוק את כל הרגישויות וכל שאר הדברים שהזכרתן. לגבי רגישויות, כל עוד הילדים שלי לא הראו תגובה אלרגית לשום דבר, לא אתחיל לחפש מתחת לאדמה, כי אולי כן. אם היו מפתחים אלרגיה או רגישות כל שהיא למשהו מסויים היינו רואים זאת מגיל צעיר יותר,ואז היינו עורכים בדיקות אלרגיה ורגישות, אבל סתם להתחיל לחפש ,זה לא .

היי יונית את גולשת כאן לעניין שקשור

לפורום הביורפואי ולא לפורום שפתחנו כאן. נכון שברפואה המשלימה עושים שינויים בכל התחומים ואחד מהם הוא גם התזונה שאנו אוכלים ויש לזה המון הסברים והגיון, ההסבר הכי הגיוני שאני יכולה לתת לך כרגע : אם יש לך מכונית שנוסעת עם דלק 96 ואת נותנת לה דלק95 המכונית תסע אך היא גם נהרסת ומתקלקלת. כך הגוף פועל בכדי שהגוף שהוא המכלול של מוח שרירים גידים, ורידים, עורקים, עצמות וכו' הם צריכים את הדלק שמתאים להם ואם לא, אז הגוף פשוט קורס לאט לאט. הבעיה שברפואה הקונבציונאלית לא עושים הקשרים בין המחלה לבין מה קדם לה או מה האדם אוכל. לגבי אלרגיות שרואים או לא רואים כנסי לפורום השכן אם את מעוניינת להבין את הנושא.

היי יונית

תודה לך על כך כי בבמילה "אכזרי" היה קצת מן המעליב. אנו נשמח לענות לך על כל שאלה ותודה לך.

yonitbrk

New member
קטרין, תודה לכם

אני תמיד שמחה ללמוד דברים חדשים, ובמילה אכזרי, שוב, לא באתי לפגוע באף אחד או להעביר ביקורת, אלא להסביר את נקודת המבט שלי, איך אני מרגישה עם הדברים. בגדול, כל הנושא של הרפואה האלטרנטיבית די מסקרן אותי והרעיון של למידת הנושא יותר לעומק ,מלווה אותי המון המון שנים, אך עדיין לא שלמה עם עצמי בנושא, אשמח לבקר אתכם כאן ולהחכים גם בנושא זה . שבת שלום לכולכם.

למעלה