טיפול המשטרה בגניבת רכב

ו אולי

New member
טיפול המשטרה בגניבת רכב

שלום, מקווה שפונה למקום המתאים ואשמח אם תוכלו לעזור לי.
האופנוע שלי נגנב, המשטרה איתרה אותו לאחר כשבועיים וחצי וגררה אותו למגרש שלה.
הם הודיעו לי על מציאת האופנוע רק 5 שבועות לאחר שהם מצאו אותו, ובדו"ח שקיבלתי מהם חסרים כל הפרטים על מציאת האופנוע למעט תאריך המציאה.
השוטר שהתקשר אלי להודיע לי על מציאת האופנוע אמר שהוא לא יודע כלום, הוא רק קיבל יום קודם רשימת טלפונים של כלי רכב שנמצאו. ובמגרש המשטרתי ידעו להגיד לי רק איזור כללי שממנו האופנוע נגרר ואמרו ששאר הפרטים אמורים להיות במשטרה.

האם זה חוקי שהמשטרה הודיעה לי על מציאת האופנוע 5 שבועות לאחר שהיא מצאה אותו ?
האם זה חוקי שהדו"ח שקיבלתי מהמשטרה היה ריק ? האם ישנה דרך בה אוכל לברר איפה בדיוק האופנוע נמצא, מתי, איך מצאו אותו והאם הם תפסו את הגנב או יודעים מי הוא ?

בנוסף אני רוצה לציין שהטיפול במגרש המשטרתי היה מתחת לכל ביקורת, מהמשטרה הפנו אותי למגרש בפ"ת ואמרו שהאופנוע נמצא שם, במגרש בפ"ת אמרו לי שהוא ברשל"צ, וברשל"צ שוב הפנו אותי לפ"ת, רק לאחר פינג פונג ממושך הם בדקו היכן נמצא האופנוע. כלי הרכב במגרש עומדים בבוץ ובגשם, והגרירה אל המגרש וממנו נעשית באופן שעלול להזיק לכלי הרכב. אין לי דרך להוכיח אבל לא יפתיע אותי אם לפחות חלק מהנזק שנגרם לאופנוע קרה "בזכות" הטיפול המשטרתי.

תודה רבה וסוף שבוע נעים

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
אז ככה

במגרש המשטרתי יוכלו לומר לך מהיכן נגרר, אולי לא בדיוק של מטר אבל מספיק קרוב, זה נמצא על תעודת הגרירה, בנוסף - על התעודה יש גם את תאריך הגרירה, שם היחידה שהזמינה את הגרירה, שם השוטר שטיפל בגרירה ומספר הארוע.
לפי מספר הארוע ניתן (במשטרה) למצוא את דו"ח הפעולה שכתב השוטר, בו צריך להיות מיקום מדויק, זמן מדויק ואולי גם תאור הפגיעות שהיו בזמן מציאתו
כשיהיו לך הפרטים מהמגרש תוכל לגשת למש"ל ביחידה שבתחומה נמצא האופנוע ולברר.

ו אולי

New member
למי לפנות ?

תודה, למי לפנות כדי לקבל את תעודת הגרירה ואת דו"ח הפעולה ?
השוטר ממחלקת חקירות שהתקשר אלי נתן לי הודעה על מציאת/שחרור רכב, שכל הפרטים בה ריקים, למעט תאריך המציאה, ואמר שאין לו פרטים נוספים, על המכתב הנ"ל מופיע מספר תיק אבל לא מספר אירוע.
במגרש המשטרתי לא נתנו לי שום דבר בכתב ורק אמרו בע"פ מאיזה איזור כללי האופנוע נגרר.
&nbsp
האם זה חוקי שלקח להם 5 שבועות להודיע לי ?
&nbsp
תודה

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
לשאול במגרש המשטרתי

כשנגרר רכב ע"י המשטרה למגרש משטרתי הנהג ממלא דו"ח והמקור נשאר אצלו, בדו"ח יש תאריך ושעה, מאין ולאן נגרר שם השוטר שטיפל בארוע, שם היחידה שלו ומספר הארוע .
במגרש יכולים למסור לך פרטים אלה, עם הפרטים האלה אתה ניגש לשרות לאזרח המשטרתי והם יכולים למסור לך פרטים מדו"ח הפעולה של השוטר שטיפל בארוע. יתכן שתוכל לברר בשרות לאזרח גם לפי מספר תיק (אין לי מושג מה זה)
איני יודע מה החוק אומר בקשר לזמן ההודעה אבל 5 שבועות לא נראה לי תקין - האם התעניינת מפעם לפעם בעצמך בקשר לאופנוע?

ו אולי

New member
תודה, אנסה לאתר את דו"ח הפעולה

תודה, במגרש המשטרתי כבר שאלתי כשהוצאתי משם את האופנוע והם נפנפו אותי ואמרו שהאינפורמציה במשטרה ולא אצלם, אז אנסה לפנות לשירות לאזרח במשטרה.
לא פניתי למשטרה לאחר הגשת התלונה על הגניבה ועד שהם פנו אלי שאקח את האופנוע מהמגרש שלהם. אמנם הנחתי שהמשטרה לא תנקוף אצבע לחפש את האופנוע שלי (זה גם נאמר לי במפורש ע"י השוטר שאצלו התלוננתי על הגניבה), אבל הייתי נאיבית והנחתי שאם הם במיקרה יאתרו את האופנוע הם יודיעו לי מייד וישמרו עליו.
הטיפול המשטרתי מתסכל ומרתיח
&nbsp
&nbsp

creth11

New member
מה מטרת החפירה?

הגרר והמיגרש הינם זכיינים ואם יש לך עדויות מוצקות לנזק שניגרם בעטיים הרי את רשאית לתבוע את הנזק ישירות מהם.
המישטרה כפי שנאמר לך אינה מנהלת חיפוש אחרי רכוש גנוב מחוסר כ"א ותקציבים, המישטרה מנסה במיסגרת כ"א מצומצם ותקציבים לא קיימים ומיתכווצים לטפל בכנופיות ובשרשרת הגניבה דרך הפירוקיות והמשווקים של החלקים הגנובים, דו"ג שיגנב לצורך שימוש זמני של הגנב בכלל לא מגיע לזרקורים המעטים והחלשים של המישטרה אלה במיקרה אם ייעצר בזמן שימוש (נדיר ביותר)
כל דוחות הפעולה לרוב לא יביאו שום מידע כיוון שאם מולאו אזי השוטר המוצא אינו מיומן בתחום והמציאה היא אקרעית ולכן במירב יתואר המקום פרטי הרכוש ואולי עוד מה שהוא חסר תועלת (המוצא לרוב אינו שייך לתנועה ובוודאי אינו בוחן רכב ולכן תיאור המצב של הרכוש או אינו קיים או חסר ערך).
לא תמיד בכלל יש דוחות פעולה במיקרה כזה.
ולכן שוב אשאל - מה מטרת החפירה ?
כספית תוכלי לתבוע רק את הגנבים
איכסון ושינוע כבר ציינתי
ואת הבוחר והכנסת תוכלי לתבוע בהקשר של מחסור בשוטרים גם לצורך טיפול מישרדי ברכוש וגם לצורך חיפושו והשבתו.
דרך צלחה

ו אולי

New member
תודה, ומטרת השאלות

בעיקר מרתיח אותי שלא הודיעו לי במשך 5 שבועות שהאופנוע נמצא, ואם זה לא חוקי הייתי רוצה לתבוע או להתלונן על זה, בתקווה (הקלושה) שאולי תחסך לאחרים חלק מעוגמת הנפש הזאת.
&nbsp
האופנוע שנגנב ממני היה אצלי במשך קרוב ל 20 שנים, ומעבר לערך הכלכלי היה לו גם ערך ריגשי, והייתי רוצה לדעת איך גמרו לי אותו, והאם תפסו את מי שעשה את זה.
אם מישהו מצא את האופנוע והודיע למשטרה הייתי רוצה להודות לו
והייתי רוצה לדעת האם מדובר בגנב מזדמן או במישהו ששם עין ספציפית על האופנוע שלי כי כנראה שזה ישפיע על האופן שבו אמגן את הדו"ג הבא שלי.
&nbsp

creth11

New member
חפירה מיותרת וחסרת תועלת

לא אין חוק או תקנה שמגדירה זמנים לגבי רכוש גנוב, אם הרכוש הוא בכלל עדות מישפטית אזי הוא מוחזר לבעליו רק לאחר סיום כל ההליך המישפטי (נספר בשנים רבות).
לגבי שאר שאלותיך כבר עניתי כניראה (לפי שאינו מוצג מישפטי) אין חשודים בידי המישטרה כלומר מציאה אקרעית וגם אם מי שהוא ראה ודיווח יש לשאר כפי שציינתי שאין תיעוד מסודר מאחר וכניראה אין תיק חקירה לצורך העמדה לדין,
זה ענה לכל השאלות לדעתי.
לרוב גניבות מוזמנות (כנופיות מאורגנות) זה רק לצורך חלקי חילוף קרי פירוק ושחיטה וזה תהליך של שעות ספורות, אם נמצא האופנוע\רכב אזי זה רק גניבה מזדמנת ולא מוזמנת, כניראה לא היה מאובטח מספיק טוב והיווה טרף קל לרוב לנוער שגונב לעשות סיבוב אולי יותר ומשליך בפינה לאחר הסיום (הדלק, חיי האופנוע או החשק של המישתמש).
מנסיוני כיסוי טוב שימנע עיניים סקרניות ונעילה טובה גם לגוף נייח וגם גלגל\ים במנעולים איכותיים ימנע את הגניבה המיזדמנת, גניבה מוזמנת כלום לא יעצור, עדיף לנעול היטב בתוך מחסן נעול שוב מתוך המחשבה שמה שלא רואים לא מפתה את הגנבים.
בהצלחה

ערןתומר

New member
דו"ח פעולה הוא דו"ח חסוי

שאינו נמסר לקורבנות.
רק כשאדם עומד לדין בעבירה מסוג עוון או פשע קמה לו הזכות לעיין בזה ובשאר חומרי החקירה.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
הוא לא צריך את הדו"ח עצמו

אבל יתכן ויוכלו בשרות לציבור למצוא תשובות עבורו בדו"ח זה.

be_roo

New member
לכל גוף ממשלתי יש ערוץ להגשת תלונות על שירות לקוי

יש גם גופים כלליים שמטרתם לטפל בליקויים בגופי ממשלה.
&nbsp
אתה מוזמן לפנות אליהם.

lasik

New member
במידה ולאופנוע מימד סנטימנטלי קיימים אמצעים למגנו ולאתרו

עתה לאחר מעשה כדאי שתהי מודעת למגוון האפשרויות לאיתורו המהיר של הדו"ג העתידי שלך.
&nbsp
בהצלחה!

למעלה