טיפול הפרייה באופן פרטי

זיוית !!!

New member
טיפול הפרייה באופן פרטי

שבת שלום לכולכן, רציתי לדעת מהן ההוצאות הכספיות ( בערך ) בטיפול הפרייה באופן פרטי באסותא אצל רופאים בכירים שם כגון : פרופסור דור, או ד"ר טור0 כספא ? על מה משלמים , איך מתבצע כל מהלך הטיפול, האם כל הטיפול מבוצע באסותא? אולי כדאי לעשות הכל פרטי ? האם יש בפורום מישהי , המטופלת באופן פרטי , ואם כן אשמח לדעת אצל מי ומה דעתה בנושא תודה לעונות ( וגם לאלה שלא ... ) שבת שלום

מרב.

New member
זיוית

למה לעשות הפריה באופן פרטי, כשמערכת הבריאוןת מציה לך טיפולים באותם בתי חולים בעלות מצחיקה (אם בכלל?) עכשיו הזמן ליהנות ממס הבריאות שאת מפרישה מדי חודש במשכורת שלך
וברצינות: אני חושבת שאין טעם, ובמיוחד אם אלו טיפולים ראשונים. אם חלילה יש לך הסטוריה מפוקפקת של טיפולים בעייתיים, או בעיה שמחייבת מעקב מיוחד ויוצא דופן, אז אולי זה שווה, וגם לא בטוח. טיפול IVF פרטי עולה הון עתק, ברמה של כמה אלפי שקלים רבים, והרי אף אחד לא מבטיח לך הצלחה. את יכולה לשלם באופן פרטי לרופא שינהל לך את התיק וירכז את החומר, ימליץ ויבדוק, אבל זה באמת רק אם יש לך בעיה מיוחדת. זו דעתי בלבד ושתהיה לך הרבה הצלחה, מרב

איילת321

New member
אני עברתי IVF באופן פרטי

בבית חולים אלישע. אין לי מידע על אסותא. שילמתי לרופא 3000 ש"ח על טיפול ו- 800 ש"ח על מחזור מוקפאים. פרט לתשלום לרופא, לא שילמתי עבור הטיפול עצמו אלא הבאתי התחייבות מקופת חולים (אגב, במקרה ההתחייבות הגיעה באיחור, אז בינתיים שילמתי פיקדון של כ- 7000 ש"ח, שהוחזר אחר-כך. זה כנראה המחיר שקופ"ח מממנת עבור בדיקות הדם, המעבדה, האחיות וכו´). התשלומים לרופא יכולים להיחשב כפגישות יעוץ, שעליהן יש החזר חלקי לבעלי ביטוח רפואי משלים (בקופ"ח כללית יש החזר של עד 450 ש"ח ל- 3 פגישות יעוץ בשנה לכל אחד מבני הזוג). אין לי דעה נחרצת בשאלה אם כדאי ללכת על פרטי או לא. לי זה נתן הרגשה טובה שאני מקבלת את הטוב ביותר (ואני בהריון).

דבדב

New member
גם אני באותה דילמה

גם אני חושבת לעבור IVF פרטי באלישע בעיקר בתוך הרצון לקבל יחס אישי כמה שיותר ולהעדר כמה שפחות מהעבודה. האם אצל רופא פרטי אפשר להגיע בשעות גמישות יותר, האם זה עוזר ? האם הרופא שלך מומלץ, כלומר אנושי וגם מקצועי ?

איילת321

New member
תשובה לדבדב

טופלתי אצל פרופ´ איצקוביץ. לדעתי הוא אנושי וגם מקצועי. השעות לא מאוד גמישות. התורים אצלו הם אחה"צ, לי זה היה נוח לצורך העבודה. הטיפולים עצמם (שאיבה, החזרה) הם בבוקר או בצהרים, ונשארים עוד כמה שעות לשכב, כך שמפסידים עבודה.

יעל@

New member
זיוית

אני לא יכולה לומר לגבי התשלום אצלהם כי אני לא יודעת. ולגבי אסותא כל הטיפול נעשה שם כולל אולטרסאונד ובדיקות דם. וכן השאיבה וההחזרה, כשהרופא אצלו את מטופלת עושה את את השאיבה וההחזרה. את האולטרסאונד עושה הטכנאית אולטרסאונד - ומדווחת לרופא על התוצאות. יש גם תשלום לאסותא, אך אם את במכבי את מקבלת 80% החזר. בהצלחה!

זיוית ערב טוב ../images/Emo29.gif

אני מטופלת בפרטי, כרגע "רק" בהזרעות, אבל נראה לי שאם אצטרך IVF, לפחות בפעם הראשונה אבצע פרטי. נכון שזה הליכים מאוד מאוד יקרים, אבל אין בכלל מה להשוות ביחס וכן, בהפריה חוץ גופית, כשאינך יודעת מי יבצע את השאיבה ומי את ההחזרה...לא יודעת...לא כל כך נראה לי. אנחנו עושים את השיקול הכספי כל מחזור טיפולים, אבל החלטנו על זה יחד ואנחנו מצטמצמים בדברים אחרים, אין מה לעשות. לפחות נגיד לילד שלנו שהוא ילד יקר...תרתי משמע...LOL בכל מקרה - שיהיה בהצלחה, מה שלא תחליטו.

שחר - אני גרה באיזור הקריות (חיפה)

אם את באיזור שלי - תכתבי לי ואשלח לך פרטים במייל על הרופא המדהים שלי!!!!!

לימקי

New member
עברתי IVF פרטי

כאשר התחלתי את כל הברור לאי הפוריות ניתקלתי בחוסר הבנה מצד קופת החולים אני שיכל לכללית. באותה תקופה היו שביתות והרגשתי שכל הדברים ניסחבים פניתי לטיפול באופן פרטי אצל רופא שאני מכירה מהבית חולים בו אני עובדת ובאמת הדברים התחילו לרוץ ותוך חצי שנה הגעתי לIVF ראשון שביצעתי באלישע שילמתי רק לרופא על כל מחזור טיפול 1000 ש"ח את ההוצאות לאלישע על בדיקות דם זמן אישפוז ואחיות היתה לי התחיבות מהקופה. הצלחתי להרות בהחזרת מוקפאים הטיפול השלישי והיום אני אמא לתינוקת בת חודשיים. פניתי באופן פרטי כי זה הרגיע אותי שידעתי שבכל שעה הרופא שלי זמין ובחשבון גדול זה היה שווה.

@ריטה

New member
בתחילת התהליך כאשר ניתקלתי

בקופת החולים ברופאים אטומים, הבנתי שאין מוצא, ובאזור שבו אני גרה (ליד קרית מלאכי) הפתרון הוא רק רופא פרטי. שילמתי על ההזרעות 700 ש"ח לכל מחזור - כאשר כמעט את כל הטיפול עברתי בבית חולים ממשלתי (קפלן). ובדיעבד הבנתי שזרקתי כסף לרוח. כאשר הגעתי לשלב ההפריה הרופא היה מספיק הגון והציע לי לעבור את כל הטיפול בביח החולים. זכיתי ליחס נפלא (כנראה שלמקומות קטנים יש גם יתרונות) ואני ממליצה בחום. צוות נפלא ולמזלי יש רק שני רופאים (מנהל המחלקה - שהוא למעשה הרופא הפרטי שאצלו טופלתי וסגנו שהוא מקסים) היום כשאני בהריון אני כנראה אצטרך לחזור שוב לרפואה הפרטית. כך שכל דבר הוא לגופו. ויש לעשות את השיקולים. בהתאם לבית החולים שבסיסתך.

זיוית שלום

אני חושבת שהמערכת הציבורית בארץ טובה בסה"כ ומספקת רפואה ברמה גבוהה. אני לא מאמינה שטיפול פרטי "מגדיל" את הסיכויים להיכנס להריון, אבל הוא נותן הרגשה טובה. אני פניתי לפרטי כי בגדול אני "מפונקת", אוהבת שהרופא שלי זמין כל הזמן לשאלות שלי ולקוטריי שלי. אני מאמינה שרוב רובם של הרופאים מספקים יחס נהדר גם לפציינטיות הציבוריות שלהם. מה שכן, אני טופלתי בהזרעות ויצא לי לא פעם ולא פעמיים לבייץ בסופ"ש. להזרעה במועד הביוץ (שנעשית בשישי שבת באופן פרטי) ייתכן יתרון יחסי על הזרעה ביום חמישי, יומיים לפני המועד. בכל אופן, כל המומחים הגדולים עובדים בבתי"ח ציבורייםואפשר לזכות לטיפול מהם גם שם. בהצלחה

למעלה