טיפול והאכלת גורה

Noyka0

New member
שלום, התחלתי לטפל בגורה שננטשה לפני כמה ימים, אין לי הכרות עם נושא ההאכלות כי אימצתי את החתול שלי בגיל חודשיים אחרי השלב הזה.
אני קצת נשרטת על כמות האוכל עבורה, על תחליף החלב שלה (אמינמנט) כתוב כ110 מל בגיל שלושה שבועות, לי מרגיש שהיא מעט פחות משלושה שבועות (לפי הגודל) וגם שוקלת כ250 גרם (ממה שהבנתי זה 25 מל לכל 100 גרם) מה שגם לא הגיוני כי היא גומעת מהבקבוק בתאווה ואין מצב ש60 מל יספיק ליום האכלה. אנשים הפחידו אותי שאסור להאכיל יותר מדי ושצריך לבדוק את הבטן שלה. בכל האכלה היא (הבטן) יותר מתרחבת לצדדים והיא לא מוציאה הרבה קקי כשאני טופחת על איזור פי הטבעת, בעיקר פיפי. והקקי רך מאוד כמו שלשול חום בהיר. מצרפת תמונות, מקווה שמצליחות להמחיש את מצב הבטן, יש לי גם סרטון יותר ברור שאוכל להעביר. בבקשה עזרו לי לעזור לגוזלה הקטנה הזאת. כמו כן כל טיפים שאתם חושבים שיכולים להועיל אשמח לקבל. תודה רבה מראש לעונים

קבצים מצורפים

• 1C08CEE3-8A5F-4D17-884C-23B48C4500DE.jpeg
    1C08CEE3-8A5F-4D17-884C-23B48C4500DE.jpeg
    1.7 MB · צפיות: 5
  • CC3B28C3-FF11-4EC9-9090-BD8A215C840D.jpeg
    CC3B28C3-FF11-4EC9-9090-BD8A215C840D.jpeg
    1.6 MB · צפיות: 6
  • 7071862B-3F28-43A0-8D96-96204AB8708E.jpeg
    7071862B-3F28-43A0-8D96-96204AB8708E.jpeg
    2.1 MB · צפיות: 6
  • 42B44EB3-D28F-4D46-9A3F-6A29BFFDF906.jpeg
    42B44EB3-D28F-4D46-9A3F-6A29BFFDF906.jpeg
    1.5 MB · צפיות: 5

גורדיאן-II

Active member
שלום, התחלתי לטפל בגורה שננטשה לפני כמה ימים, אין לי הכרות עם נושא ההאכלות כי אימצתי את החתול שלי בגיל חודשיים אחרי השלב הזה.
אני קצת נשרטת על כמות האוכל עבורה, על תחליף החלב שלה (אמינמנט) כתוב כ110 מל בגיל שלושה שבועות, לי מרגיש שהיא מעט פחות משלושה שבועות (לפי הגודל) וגם שוקלת כ250 גרם (ממה שהבנתי זה 25 מל לכל 100 גרם) מה שגם לא הגיוני כי היא גומעת מהבקבוק בתאווה ואין מצב ש60 מל יספיק ליום האכלה. אנשים הפחידו אותי שאסור להאכיל יותר מדי ושצריך לבדוק את הבטן שלה. בכל האכלה היא (הבטן) יותר מתרחבת לצדדים והיא לא מוציאה הרבה קקי כשאני טופחת על איזור פי הטבעת, בעיקר פיפי. והקקי רך מאוד כמו שלשול חום בהיר. מצרפת תמונות, מקווה שמצליחות להמחיש את מצב הבטן, יש לי גם סרטון יותר ברור שאוכל להעביר. בבקשה עזרו לי לעזור לגוזלה הקטנה הזאת. כמו כן כל טיפים שאתם חושבים שיכולים להועיל אשמח לקבל. תודה רבה מראש לעונים
נתחיל בכל הכבוד על הטיפול והאיכפתיות, וכמובן שיהיה בהצלחה.
1. לי נראה שהיא יותר מ-3 שבועות, בסביבות חודש וחצי. גם לפי הגודל וגם מפני שאמהות מתחילות לנטוש את הגורים שלהם לפחות בגיל חודשיים ויותר.
2. קשה לשפוט כמה זה 'הרבה' קקי, אבל אם יש קקי המצב מצוין, כי יש עיכול סדיר.
3. נראה לי שזה נמר-פסים קטן, תגדל להיות חתולה יפה.

Yukita

Active member
מנהל
בצילומים המראה הכללי נראה טוב. מבחינת כמות אוכל, זה לא כזה דבר ברור אבל אפשר להתייחס להוראות היצרן של תחליף החלב כקו מנחה. אם היא מאוד רעבה אפשר בהחלט לתת עוד.

קקי רך - אפייני לגילאים הצעירים. הוא אמור להיות המרקם גלידה בערך. המצב משתנה כשהם מתחילים לאכול מזון מוצק.

לא הבנתי "טופחת על אזור פי הטבעת" - לא טופחים. מעסים בעדינות, בדרך כלל בעזרת צמר גפן מורטב במים פושרים בנסיון לדמות ליקוקים של אמא חתולה. קצת נפיחות אחרי האוכל זה בסדר, גורים בגיל הזה גם נוטים להיות עם פרופורציות קצת מצחיקות וזה משתנה ככל שהם גדלים.

אגב אם יש שיניים בפה אפשר כבר להציע אוכל מוצק. אפשר להתחיל עם קצת אוכל רטוב על קצה האצבע לראות אם אוכלת, ואז בהדרגה להגדיל כמות אם כן ולהציע מזון יבש ייעודי לגורים מרוכך במים פושרים. אם תאכל, אזי אפשר בהדרגה להציע יותר מזון כזה ובהתאם להפחית האכלות בקבוק (לא להפסיק מיד). בעקרון, בגילאי מעבר אפשר לשים כמויות קטנות על משהו שטוח כמו מכסה של חומוס או קוטג', יהיה הרבה לכלוך ומריחות על הרצפה אבל בסוף גדלים עוד, קצת ואוכלים בצורה נקייה יותר.

בגדול, אם יש פיפי וקקי ויש תיאבון וחיוניות- נראה שאת מתקדמת היטב. השלב הזה אינטנסיבי אבל קצר, בגיל 3 שבועות כבר ניתן להתחיל בהעברה הדרגתית למזון מוצק. לא להיבהל! ואם אפשר, לדאוג לטיפול תילוע (לגורים נותנים סירופ) כדי לוודא שהתיאבון הוא לא רק תוצאה של תולעים.

Noyka0

New member
תודה רבה על התגובה וההכוונה :) מה בדבר ההפרשים בין ההאכלות? כרגע אני מאכילה כל כ4.5 שעות וגם בלילה (משום מה בחנות החיות המוכר אמר שלא מאכילים בשעות הלילה?) האם זה מרווח תקין ביחס לגודלה? השיניים ממש עכשיו מתחילות לבקוע..

Noyka0

New member
נתחיל בכל הכבוד על הטיפול והאיכפתיות, וכמובן שיהיה בהצלחה.
1. לי נראה שהיא יותר מ-3 שבועות, בסביבות חודש וחצי. גם לפי הגודל וגם מפני שאמהות מתחילות לנטוש את הגורים שלהם לפחות בגיל חודשיים ויותר.
2. קשה לשפוט כמה זה 'הרבה' קקי, אבל אם יש קקי המצב מצוין, כי יש עיכול סדיר.
3. נראה לי שזה נמר-פסים קטן, תגדל להיות חתולה יפה.
אין לה שיניים עדיין אז קשה לי להאמין שהיא מעל חודש.. ונמר פסים זה סוג גזע? חיפשתי את השם בגוגל ולא מצאתי כלום.. תודה רבה על העזרה :)

גורדיאן-II

Active member
אין לה שיניים עדיין אז קשה לי להאמין שהיא מעל חודש.. ונמר פסים זה סוג גזע? חיפשתי את השם בגוגל ולא מצאתי כלום.. תודה רבה על העזרה :)
כן, שיני הגור יוצאות בין שבועיים לחודש, לא ציינת שעדיין אין לה שיניים, אין דבר.
נמר פסים זה רק כינוי לעיצוב הפרווה, בכל מקרה זה פחתול מצוי, אם כי העיצוב הזה די נדיר, יש כאן בפורום את אלישבע שחיפשה בנרות חתול עם הצבעים האלה (וכבר מצאה, אגב).
מרווח ההאכלה שלך נראה לי די תקין, וכמובן שצריך לזכור כי אם הגורה תרגיש רעב היא תתלונן על כך בקולי קולות, זה המקצוע הנוכחי שלה.

למעלה