טיפול ויעוץ לא יקר ,פזור בכל הארץ ,עוקף קופת חולים

טיפול ויעוץ לא יקר ,פזור בכל הארץ ,עוקף קופת חולים

גידול ילדים כורך בחובו כל מיני דילמות,ולפעמים מגיעים לצמתים שבהם מבקשים להתייעץ.
טיפול באופן כללי איננו עניין זול ,והרבה פעמים קורצים לנו מקומות מוזלים,כאלה שמשרד הרווחה או קופות החולים מסבסדים באופן משמעותי.
העניין הוא שגם סיבסוד גובה מחיר.לעיתים מדובר בכך שההורים צריכים להביא משכורותיהם ומתרחשת מעין בדיקת שחודרת למרחב האישי,בנוסף לכך החל מחודש יולי 2015 חלה רפורמה בבריאות הנפש. יוצא מכך שעל מנת לזכות בהנחה מטעם הביטוח הרפואי ,יש להביא למטפל טופס 17 מקופת החולים,וכן חובה בעצם לקבל אבחנה רפואית נפשית ,שמתוודע אליה רופא המשפחה. בעצם קופת החולים הופכת ל'אח הגדול' שמיודע לטיפול,וקופת חולים היא שגם מחליטה בסוף כל מיקטע של זמן בטיפול אם יש מקום להמשך הטיפול,אם ההמשך מוצדק.
אובדן הסודיות והכתמת כל ילד /מבוגר הנעזר בשירותי מטפל שקשור לקופת חולים- באבחנה נפשית- הביאו לקיומו של גוף מטפלים פרטניים מכל הארץ ,עם הרבה ידע וניסיון,שרובם עזבו את השירות בקופת החולים ,ובמבט אל הקהילה מוכנים להעניק 30 פגישות ראשונות פרטיות במחיר אחיד מוזל מאד יחסית לטיפול פרטי,וזאת תוך שמירה מלאה על סודיות ,וכאשר הטיפול איננו צריך להיות תלוי באבחנה 'מפורסמת' ופומבית
.בניגוד לגופים מסובסדים ,שיש בהם צוות מטפלים שמדי פעם מעלה בינו לבינו תיאורי מקרים- פה מדובר במטפלים עצמאיים ,פרטיים ,ללא קשר מקצועי ביניהם,שכתנאי לכניסתם לאתר נבדקו היטב תעודותיהם המקצועיות- רק פסיכולוגים קליניים מומחים [שרובם כבר מדריכים] עובדים סוציאלים פסיכותרפיסטיים.,ומטפליםמשפחתיים וזוגיים מוסמכים.
תוכלו לראות שהמטפלים הם 'כמעט מכל יישוב בארץ'- בחיפוש מתקדם תוכלו למצוא מטפלים לפי איזור,לפי נושאים שבהם אתם רוצים לטפל ולפי אוכלוסיית היעד.תוכלו להגיע לכרטיס ביקור מפורט של כל מטפל ולדרכי ההתקשרות איתו.
למען הגילוי הנאות- גם אני רשומה שם,אולם אני אחת מרבים מאד!
המטפלים שקוראים פה מוזמנים להגיש בקשה להצטרפות גם הם- זהו אתר חדש בפריסה ארצית ,עוקף רפורמה ועם מבט לקהילה.
http://www.tenne.org.il/

fatfat

New member
המידע לגבי תיוג של הפנייה על ידי "האח הגדול"

ממש לא מדויק ומטעה. כמי שעובדת עם גוף שיש לו הסדרים עם כל קופות החולים אני יודעת בוודאות שמספיק לספק תיאור מאוד כללי ומינורי או משהו מאוד טריוויאלי לגבי סיבת הפנייה (אפילו סיבה כמו המחנכת התחלפה וקשה לילד עם החדשה... הדיווח הכמעט יומי על דקירות ברחבי הארץ מכניס את הילד/אותי ללחץ... בזמן האחרון הוא משקר לגבי שיעורי הבית וכו'). ברגע שהטיפול החל המטפל מחוייב בסודיות מלאה ואינו צריך להעביר לקופות החולים שום דיווח פרט לתאריכים בהם התקיימו הפגישות, אלא אם המטופל או הוריו חותמים על וויתור סודיות לגבי המידע וגם זה קורה רק במקרים מסויימים כמו שההורים מבקשים שהמטפל ייצור קשר עם הגננת/מורה וידריך אותה לגבי הילד. מעבר לכך אם למשפחה יש ביטוח משלים (למשל מכבי שלי... לאומית כסף או זהב... כללית פלטינום וכו' לא צריך לספק שום הסבר לגבי הרצון לפניה. זה חלק מתנאי הפוליסה. ואז המחיר מסובסד באופן הרבה יותר משמעותי על ידי הקופה. הפונה משלם ביןן 98 ל- 115 ש"ח (תלוי בביטוח ובקופה) למספר הפגישות שמוגדרות בפוליסה ואחר כך זה עולה הדרגתית.

פאטפאט כתבתי מניסיון עכשוי

כפסיכולוגית במרפאה לבריאות נפש,עלי להנפיק בקשה לטופס 17 המשכי אחרי מינוי איבחוני[כך זה נקרא] של שתי פגישות. הבקשה היא בתחילה ל-8 פגישות ואחר כל-30,חייבת!!!!! להיות בה אבחנה פסיכיאטרית,מה שלא היה פעם. וכן תיאור די ממצה של מטרת הטיפול ופירוט חלק פרמקולוגי אם קיים. כל זה מתועד במחשב וןנגיש לראייה של בקרים של קופת חולים....שמחליטים לשבט או לחסד אם הילד ראוי להמשך טיפול כפי שביקשנו.החסיון שהיה מתבטל. לכן היינו עוסים ופסיכולוגים במסגרות בריאות הנפש בעיצומים כמה חודשים בקיץ האחרון- קיבלנו את כולם אך לא דיווחנו במחשבי 'האח הגדול'. התרעמנו וכאבנו גם בעבור הפונים שלנוו. אבל עכשיו אין ברירה- הכל מתועד לבקרי קופות החולים כולל הביקורים הרגילים. כך במרפאות קופת חולים,כך במרפאות בריאות הנפש של משרד הבריאות.וגם הפרילנסרים צריכים למחשב עצמם לדעת.החל מיולי 2015.
היום לרופא המשפחה רשומה האבחנה של הילד,כשקופת חולים מול גופים שגם מאבחנים בספר האבחנות המקובל ICD10
פעם ממש לא היה כך.

fatfat

New member
גם אני כתבתי מניסיון עכשווי

אולי בפנייה לתחנות לבריאות הנפש זה הנוהל. אבל לא כך לגבי פנייה למכונים ומטפלים פרטיים שנמצאים בהסכם עם הקופה.

אני מכירה מטפלים פרטיים

העובדים עם הקופה שזה לא נכון לגביהם. פסיכולוגים.
יש בהחלט צורך באבחנה פסכיאטרית מסוג F ,ידועה לקופת חהחולים כדי להיות זכאי לקבל את בטיפול.
המדינה מינתה את קופות החולים לקחת חסות על בריאות הנפש ,וזה מתבטא גם אצל הפרטיים.

אני פחות מכירה את החינוכיים ותלם וכו- נדמה לי שלא לכולם מותר לתת אבחנה.

לא מעט מטפלים פרטיים שעבדו עם הקופות

עברו בעקבות הנוהלים החדשים לטנא,האתר שפרסמתי
להרבה היסטוריה של טיפול פרילנסרי שקשור לקופות החולים.

למעלה