טיפול זוגי שאלה.

yully2

New member
טיפול זוגי שאלה.

כמה זמן צריך ללכת לטיפול זוגי לדעתך? אנחנו מתלבטים בקשר לטיפול ויש לנו כמה אנשים . איך בוחרים ואיזו שיטה היום מומלצת ואם יש למשהו המלצה טובה מנסיון (אישי שלכם) אז אני מבקשת אותה.

משך הטיפול תלוי בזוג.

תלוי אם אילו קשיים אתם מגיעים ובנכונות והיכולת ללכת לקראת שינוי. אף מטפלת לא תוכל לחזות מראש את המשך. צריך לקחת בחשבון מספר חודשים של טיפול . לגבי שיטת הטיפול , טיפול זוגי מתנהל לרוב כשיחה טיפולית פסיכולוגית בה לוקחים חלק בזוג. לעיתים יש צורך להפגש בנפרד. ישנן גישות שונות והתמחויות שונות של טיפול אבל הסה"כ דומה. עד שלא תתנסו במפגש אחד לפחות יהיה לכם קשה לבחור לכן תבחרו את מי שנשמעת בטלפון יותר מהאחרות ותצאו לדרך, אפשר תמיד ללכת למשהי אחרת במידה וישנה חוסר התאמה.

בי38

New member
כדאי לך לקרוא את הספר "לבסוף מוצאים אהבה"

מדובר שם על שיטת טיפול בשם "אימאגו", שלדעתי מאד טובה. אפשר להשיג רשימה של מטפלים מוסמכים בשיטה בחיפוש בגוגל. מה שטוב בשיטה הזאת בין היתר, זה שסוגרים פתחי יציאה. ז.א. שמתחייבים שבתקופת הטיפול לא נפרדים. זה מאד חשוב, כי טיפול זוגי מעלה הרבה כאב והנטיה היא להשליך אותו על בן הזוג ואז לברוח ממנו. ההתחייבות הזאת לא קיימת בשיטות אחרות, והן מסוכנות. אני איבדתי כך את בן הזוג שלי מיד לאחר הלידה.. הטיפול קצת יותר יקר מסוגי טיפול אחרים אך שווה. תתחילי בקריאת הספר.. בהצלחה!

למעלה