טיפול זוגי

זועמת1

New member
טיפול זוגי

שלום רב,
שתי שאלות לי:
האם טיפול זוגי יכול לשקם אמון שנפגע בין בני זוג שהאישה התלוננה נגד בעלה במשטרה על אלימות (שאכן היתה)
האם לגיטימי שאישה לא תצטרף לבעלה כשמתארח אצל משפחחתו, או מארח אותם כשהמשפחה מתייחסת אליה מאוד לא יפה, מלכלכת עליה מאחורי גבה ומצהירה בפני בעלה שלא אוהבים אותה?
בבקשה לא לפרסום בעמוד הראשי

אלימות וטיפול זוגי

שלום לך הזועמת
את צודקת בכעסך אסור באופן חד משמעי להגיע לאלימות פיזית בין בני זוג!!
קודם כל לפני שמגיעים ומחליטים על טיפול זוגי האלימות חייבת להפסק.
ישנם מרכזים בארץ לטיפול ועזרה בכל הנוגע לטיפול באלימות אחד מהם שנמצא
במרכז הארץ נקרא מרכז גליקמן.
ולשאלתך לגבי שיקום היחסים בעזרת
טיפול זוגי- הרי לשם כך מגיעים לטיפול.
נשמע שמעורבים הרבה גורמים לכעסים ביניכם ומעורבות של המשפחה שלו .
עליכם להחליט אם אתם רוצים לטפל
בקשיים ולא לפחד לדבר על הכל ולגעת
בכל ה"פצעים" רק כך ובעזרת מטפל מקצועי ומיומן תוכלו לשקם את הזוגיות.
בכל מקרה אם האלימות כלפייך ממשיכה: וזה כולל לא רק אלימות פיזית זו יכולה להיות אלימות מילולית/כלכלית/מינית
אני מציעה לך ליצור קשר עם אחד ממרכזי האלימות ששם יש צוות רב מקצועי שכולל גם יעוץ משפטי אם יש צורך.
אם יש לך עוד שאלות אשמח לענות.
יהודית.

זועמת1

New member
תודה יהודית

האלימות הפיזית היתה ארוע חריג. לצערי התלוננתי וזה כנראה לא יאפשר לנו לשקם את היחסים אם בעלי יורשע, מעבר לבגידה שהוא חש.
הוא הפך לקורבן ואני ל"רעה".
ואני באמת מרגישה נורא.לא יודעת איך לצאת מזה, וכהר מתעלמת ממה שעבר עלי.
את יכולה להסביר לי באופן כללי איך משחררים כעסים בטיפול זוגי? איך משקמי אמון?
לי מאוד לא טוב בזוגיות ויחד עם זאת אני מאוד אוהבת את בעלי. הוא התייחס אלי נורא..כאילו ל ראה אותי בכלל. אפשר לטפל בזה בכלל או שאולי כדאי לפרק?

שיקום יחסים

שלום לך
ראשית ניתן לשקם יחסים גם אם יש פגיעות וכעס רב. שניכם פגועים אבל בכל מקרה אסור שהיחסים בשום אופן או צורה יגיעו להרמת ידיים!!
לפי דברייך , אפשר להבין שבעלך כרגע חש פגוע או נבגד מעין קורבן ואת הרעה.
זה מצב שיכול לקבע ולהביא לתקיעות ביחסים הזוגיים.
שניכם הגעתם למצב של מבוי סתום והדבר הקשה במבוי סתום ששניכם לא רואים מוצא ולכן טיפול ושיקום היחסים יכול מאד לעזור.
כעסים נובעים מדברים עמוקים .מעבר לכעס יש כאב וכשכל אחד מכם יהיה פתוח לשמוע ולהבין את כאבו של השני מבלי לחוש את עצמו כאשם או כקורבן זה יכול לקדם ולקרב ביניכם מחדש.הרבה פעמים כאשר כעסים מצטברים כל אחד נכנס לפינה שלו ולא מוכן לוותר או לשמוע. בטיפול לאט לאט לומדים שכעס הוא דבר לגיטימי ונכון אבל תלוי איך מביעים אותו .
בתהליך הטיפולי לומדים גם להבין את הגורמים למצב ונותנים פתח לרגשות של כל אחד מבני הזוג מבלי לחסום וזה מוביל להקלה בכעסים ולדבר הכי חשוב לדעת לסלוח ולקבל את הסליחה של בן הזוג.
כך שאם את יכולה לראות את עצמך כרגע מסוגלת לצאת מתחושת האישה הרעה ואת בעלת כקורבן או ההפך יש סיכוי שתוכלי לדבר איתו ולשכנע אותו ללכת לטיפול זוגי שבהחלט יכול לעזור.

בהצלחה☺

למעלה