טיפול זוגי

hilli111

New member
טיפול זוגי

אני מתנצלת מראש על האורך - אבל אשמח לקבל את עצתך... לאחר שבע שנות זוגיות, לפני כשנה נולדה בתנו הבכורה. מאז, הזוגיות לא מה שהיתה. שנינו חסרי סבלנו אחד כלפי השני, התקשורת ביננו חסומה, נדמה לי שאין יותר אהבה. אנחנו מאוד רוצים לפנות לטיפול זוגי אך מצבנו הכספי לא מאפשר זאת. פניתי ללשכת הרווחה באזור מגורי (תל אביב), (למרות שגם שם העלות של 110 שקלים למפגש לא פשוטה עבורנו). אך שם ניתן להגיע רק עד שש בערב, בעוד אין שום אפשרות לבעלי לשוב מעבודתו לפני שמונה. דרך קופ"ח עלות הטיפול היא 190 שקלים למפגש וזה גדול עלינו, במיוחד כשאי אפשר לדעת אם תהיה כימיה עם המטפלת (וכל מפגש הוא מאוד יקר עבורנו, כאמור). האם יש פתרון? האם יש מטפלים שמתמחים בטיפול זוגי לטווח קצר (אז נדע מראש שמדובר בסכום מסוים וזהו), ואם כן איך ניתן להגיע אליהם. כואב לי שטיפול מיועד רק לאמידים... ונקודה נוספת, אנחנו פונים לטיפול מתוך מטרה שיוביל לשיקום הקשר, ואני חוששת שזה יעלה את הכעסים על פני השטח ויוביל לפרידה בסופו של דבר (אני מכירה כל כך הרבה זוגות שנפרדו לאחר טיפול וזה מפחיד אותי). לעומת זאת, נדמה לי שאם לא נטפל בכעסים המידיים, עם גדילתה של הילדה העומס יפחת וגם נתרגל להגדרתנו החדשה כמשפחה - ואז גם לאט לאט נשקם את הקשר בכוחות עצמנו. מה דעתך? תודה רבה

אתייחס קודם לשאלת הטיפול ואחר כך על

מקומות לטיפול. לטיפול זוגי הולכים כאשר יש אי שביעות רצון בזוגיות ורוצים שיהיה טוב יותר. המטפל מזהה את דפוסי ההתנהגות שלכם, בעיות התקשורת ויוצר מאין "חוזה" עם הזוג. את צריכה לפני שאת הולכת לטיפול לשאול את עצמך מה את רוצה? האם את רוצה לנסות לשפר את הזוגיות ? האם את אוהבת את בן זוגך? בטיפול אכן עולים הקשיים והמטפל צריך להכיר אותכם ואת עולמכם. אני חושבת שתמיד כדאי ללכת וגם כאשר לא בטוחים אם רוצים להשאר ביחד. לשפר את התקשורת בינכם זה חשוב מאד כי יש לכם ילדה וכדאי שיהיו לה הורים שיכולים לדבר אחד עם השני בלי לריב. בקשר למקומות לטיפול אז אני יכולה להציע לך מקומות בהם מטפלים סטודנטים ומתמחים שמקבלים הדרכה צמודה, תבררי ב"תלם" בסמינר הקיבוצים ב"שינוי" בהרצליה ו"ברקאי " גם כן בתל אביב. אילו מכונים שם לומדים להיות מטפלים זוגיים וישנם סטודנטים ומתמחים שעובדים עם זוגות. המחירים הם גמישים יותר וכן השעות. המצב לא ישתנה מעצמו, אל תפחדי מטיפול, הוא יעשה מה שאתם רוצים שיעשה. תכוונו את החוזה הטיפולי לכיוון של פתיחת התקשורת החסומה וברור על מדוע נוצרה החסימה, למה דווקא עכשיו שיש לכם ילדה אתם כל כך מתקשים וכו... מאחלת לך בהצלחה.

אופס... טעות

הודיתי לך בניק אחר שהוא לא שלי. אז קבלי את תודתי שנית. שבוע נפלא, שקט, ורגוע לכל עם ישראל.

למעלה