טיפול זוגי?

doritsrbr

New member
טיפול זוגי?

שלום רב, קוראים לי דורית, אני בת 30, בחודש השישי להריוני, נשואה. בחודשים האחרונים היו פעמים מספר בהן בעלי התפרץ עלי בצעקות ואלימות מילולית (אף פעם לא היה אלים פיזית) ובסוף השבוע האחרון, במריבה שפרצה, אף ציין שהוא נשאר רק בגלל הילד, ושמעתה נחיה כשותפים לדירה ולא כזוג (הוא גם ישן מחוץ לחדר השינה) ורק הבוקר התחיל לדבר איתי, אך עושה רושם שאין בו חרטה על מה שאמר, ואני מאוד הייתי רוצה להגיע איתו לטיפול זוגי, ולנסות לשכנע אותו שאנחנו זקוקים לזה, כשיירגע. הבעיה היא שהוא חושב שטיפול זוגי הוא בזבוז כסף, ולכן כעת אני מחפשת טיפול זוגי במחיר שלא ייאלץ אותי "לשבור תכנית חסכון", ואולי כך הוא יראה יותר הסכמה להצטרף אלי. רציתי לשאול גם אם תוכלו לכוון אותי, אולי, לעמותה, או למכון, שיכל לספק שירות של טיפול זוגי במחירים לא גבוהים (אנחנו, כמובן, גם לא כ"כ יכלים להרשות לעצמנו הוצאות כלכליות גבוהות). תודה רבה מראש, דורית

אני רוצה לעודד אותך ללכת לטיפול זוג

י גם אם בעלך לא ישתף פעולה ולא ירצה לבוא איתך, לכי לבד. את נמצאת בקושי וזקוקה לעזרה. אפשרויות טיפול ישנם בתחנות לטיפול במשפחה , שם מלמדים טיפול משפחתי וזוגי והסטודנטית והמתמחים עובדים במקום והמחירים הם עממיים. 2 מקומות שאני יכולה להמליץ הם מכון ברקאי בתל אביב ותחנת תל"ם שיושבת בתוך סמינר הקיבוצים בתל אביב . לא ציינת איפה אתם גרים ומקווה שתוכלי להעזר. גם בעריות השונות ניתן לקבל טיפולים במחירים יותר נמוכים מאשר בשוק הפרטי אבל מדובר לרוב בתור ארוך של המתנה. בכל מקרה תבטיחי לעצמך שאת פונה לעזרה ויעוץ.

doritsrbr

New member
אגב, אתמול קרה עוד משהו...

עברנו דירה בסוף השבוע האחרון, ואתמול בערב הלכתי עם ההורים שלי לקנות סלון, כי אין לנו, והוא כבר ישן. אז מצאנו איזה מבצע חיסול מאוד שווה, ומיד הובלנו את הסלון לבית החדש. אבא שלי אפילו עזר למוביל להכניס את הסלון הביתה. לא קראתי לבעלי כדי שיעזור, כי לא רציתי להפריע לו. אחרי שהמוביל הלך, כשההורים שלי עוד היו בדירה, הוא יצא מחדר השינה, והתחיל לצעוק שהפרענו לו לישון ומה זה צריך להיות והוא יעיף מצידו את הכל החוצה והכל על הזין שלו. נכנסתי לשוק. גם ההורים, כמובן, נכנסו לשוק, לא ידענו איך להגיב. אני נשבעת, שאם לא הייתי בהריון מתקדם עכשיו, הייתי עושה הפלה ומתגרשת.

אני מבינה ונראה לי שגם את שההתנהגות

שלו מאד בעייתית . למרות שאת בהריון ואולי אפילו בגלל שאת בהריון, הייתי שוקלת ברצינות פרידה. זמנית או קבועה אבל משהו צריך להעשות. בעלך כועס ותוקפני וזה מזיק לך ולעובר. חשבי על כך וכמובן עניין היעוץ כדאי שיתפוס תאוצה. אינך צריכה לחכות לארוע נוסף ולצבור עוד "הוכחות" למזגו הרע. מקווה שהתעניינת כבר בתחנות לטיפול במשפחה. ספר לי איך והאם העניין מתקדם.

doritsrbr

New member
התקשרתי לתחנת הרווחה במקום מגוריי

נתנו לי מספר טלפון של האחראית, שתהיה ביום ראשון. אני אתקשר אליה ואברר מה קורה. הבנתי שכנראה יש תור לטיפולים זוגיים (משפחתיים). אני מקווה שלא ארוך מדי. ועוד לא דיברתי איתו על טיפול זוגי. אני צריכה עוד לעבוד על לשכנע אותו להגיע... מה שכן, אתמול בערב שאלתי אותו איך היה היום שלו בעבודה, והוא פתאום שפך איזה חצי שעה של דיבורים על העבודה שלו ודברים שמטרידים ומלחיצים אותו שם (זו עבודה חדשה), שזה עוד משהו שגורם לו להיות, כנראה, פחות סבלני בבית. אבל לפחות הוא הוציא קצת קיטור, אני אשתדל לעשות את זה יותר, נראה לי שזה עוזר.

טוב שיצרת קשר והתחלת את התהליך.

דברי איתו כבר , כמו בשיחה שהיתה לכם בה שיתף אותך בקושי שלו במקום העבודה, בנחיצות לקבל עזרה. תאמרי לו שהחלטת לקבל עזרה כי קשה לך מאד ואת רוצה שתלכו ביחד. אל תנסי לשכנע אותו, תציעי לו ותנמקי מדוע את צריכה עזרה. (התקשורת שלכם לא טובה, את רוצה להרגיש שייכות בזוגיות וכו...) תתני לו להבין שזאת בחירה שלך כי לך קשה . אל תבהלי אם יתנגד ולא ירצה ללכת ותדגישי שאת הולכת בשבילך. כאשר את לא מאשימה אותו יש סיכוי גבוה יותר שיבוא גם וזה עדיף משכנועים.

doritsrbr

New member
אוקיי, אני אדבר איתו היום בערב

או במהלך סוף השבוע. מקווה שישתף פעולה. אעדכן בהמשך..

למעלה