טיפול כימוטרפי מספר 2

אבועופר

New member
טיפול כימוטרפי מספר 2

הטיפול הראשון עבר כאילו על יד, לא היו תופעות לוואי בכלל. אני אחרי 5 ימים של טיפול כימוטרפי שנגמר ב-15 לספטמבר,וכעת ממתינים לחידוש התא, דבר שלוקח אצלי אולי בגלל גילי המופלג הרבה זמן. התחושות הם קשות מאוד, אובדן שליטה על הגוף,התעלפתי פעם אחת, עייפות חזקה, הרבה מאוד עייפות - אני יכול להרדם באמצע משפט, הפצעים כמעט נעלמו למזלי, אבל יש כאבי ראש חזקים, חום 38 +. אומרים לי שהתגובה הזו היא התגובה שצריכה להיות לטיפול כימוטרפי. אני גם מקבל הרבה מאוד אנטיביוטיקה וא-איסטון - - - גם להם בוודאי יש השפעה על העייפות. אולי מישהו יודע על אוכל מתאים למצב הזה. למשל אמרו לי שיוגורט בריא מאוד כשמקבלים אנטיביוטיקה. תודה ושנה טובה ובריאה כמובן

מיכלי56

New member
לאבו עופר

מציעה לך לבקש במחלקה את החוברת של "האגודה למלחמה בסרטן" על תזונה בזמן טיפולים. חוץ מזה אתה יכול להזמין דיאטן של בית החולים שיעזור לך להרכיב את הארוחות. שמחה שעברת את הנגלה הראושנה ומאחלת לך שתרגיש טוב

אם יש חום לחזוטר לבית החולים

אחי מקבל טיפולים דומים לך אם יש חום צריך דחוף לחזור לבית החולים שיבדקו למה

אבועופר

New member
תודה

תודה על העצה אני מאושפז מתחילת הסבוב ועד סופו הצפוי בשבוע הבא או יותר השלב הבא השתלת מיח עצם מאחותי המתוקה ומתאימה בשיבא באמצע נובמבר היו כולם בריאים

suzzan

New member
אבועופר

בקשר לאנטיביוטיקה.. אכן כן-כל יוגורט ביו הוא מצויין כנגד ההשפעות הרעות של אנטיביוטיקה(כל אנטיביוטיקה). מעבר לזה יש אפשרות גם לקנות אסידופוליס. לגבי החום הגבוה..זה נכון שזו תופעת לוואי של הטיפולים אך כאשר החום כל כך גבוה חייבים להגיע לבית החולים מיד אל הפרופסור המטפל. ולגביי תזונה נוספת.. יכולה להמליץ על כל מני דברים, אך זה יהיה חסר אחריות מצידי, כי לכל אחד ההתאמה האישית שלו. ממליצה לך להתייעץ עם איש/ת מקצוע. שתהיה לך שנה נפלאה מלאה בבריאות מצויינת סוזאן

מיליתו

New member
יוגורט ביו - בזהירות

היוגורט אכן מגן נגד השפעות מזיקות של אנטיביוטיקה, אבל צריך לזכור שהוא מכיל חיידקים. האנטיביוטיקה הורגת גם חיידקים ידידותיים, ולכן היוגורט מסייע לאנשים "בריאים" שרק יש להם דלקת קטנה. נכון, אלו חיידקים ידידותיים בדרך כלל, אבל כשהמערכת החיסונית מדוכאת הם עלולים לגרום צרות צרורות, ולעשות דלקות מעיים חמורות. אם הספירה לא תקינה, הייתי ממליצה להימנע מהם. אחרי השתלת מח העצם שלי, הייתי צריכה להימנע מיוגורטים עם חיידקים (וזה פחות או יותר כל היוגורטים שמייצרים) למשך תקופה מסויימת עד להתאוששות המערכת החיסונית, וזה נכון לא רק לגבי השתלה, אלא גם בין טיפולים. אז יוגורט זה אחלה, אבל בזהירות!!!

suzzan

New member
אווווווו../images/Emo2.gif

ממש לא ידעתי את זה. אני סובלת עכשיו מדלקת ריאות וזה מה שהרופאים יעצו לי, והם אמרו לי שזה כנגד כל אנטיביוטיקה שהיא, ללא קשר לסוג המחלה אז סליחה אם המלצתי היתה שגויה.

מיכלי56

New member
בכלל לא מומלצים מאכלי חלב..

בגלל השלשולים הנילווים אין לאכול מאכלי חלב. לעומת זאת אפשר להסתפק במעדני סויה ממש טובים שקלים לעיכול ומחליקים בגרון בקלות.

בזהירות מסוכן לסרטן השד או האשכים

עבורם הסויה הוא מסוכן בגחח הפיטואסטרוגן החלבון של הסויה דומה לאסטרוגן שלנו לכן הוא יעיל בגיל המעבר למי שחלה בסרטן השד או האשכים אבור לאכות מוצרים המכילים סויה ראו הוזהרתם הוא ישנה את ערכי האסטרוגן ,מותר רק בתיאום עם האנקולוג !!!

אם את רוצה להחלים מדלקת הריאות

התרחקי ממוצרים מעוררי ליחה , החלב הוא אחד מהם הקמח הלבן גם כן , עדיף מוצרי שיפון או קורנפלקס לשתות סודה זה מצויין , עוזר לליחה לצאת בקלות ותבקשח אם יש לך מי שיתפח על הצלעות זה נקרא פיזוטרפיה נשמתית ואפשר לקבל בטיפולי בית , למי שחלה בדלקת ריאות בכללית ניתן לקבל את חיידייקי האסידופולס בכמוסות ללא מוצרי חלב זה מה רשם לי הרופא יחד עם האנטיביוטיקה שנתן לי בפעם האחרונה בקשר לאוכל תנסי להפגש עם דיאטנית שתכוון אותך זה עדיף

תזונה בטיפולים

מצרפת לך קישור לאתר של האגודה בענייני תזונה. לדעתי הוא די מכסה את כל הנושאים שמופיעים בחוברת שלהם. לגבי יוגורט, אני יודעת שהוא מאזן את החומציות שמשתבשת כאשר נוטלים אנטיביוטיקה. יכול להיות שיש תוספים שיכולים לתת לגוף את החומרים להם הוא זקוק כרגע וזה באמת שווה לבדוק עם דיאטנית של בית החולים שיכולה להמליץ לך על תוספי מזון למיניהם למשל. מעבר לזה ישנם כל מיני מזונות אחרים שמשתמשים בהם כמו למשל עשב נבט חיטה שעושים ממנו משקה שמקל על תופעות הלוואי. וזה תחום שכבר יותר שייך לרפואה המשלימה , אולי הומאופתיה יכולה גם לעזור כאן. ממליצה לך להתחיל בבדיקה באינטרנט לדוגמא בפורום רפואה משלימה ולראות איזה הצעות יש להם לגבי תמיכה בגוף בזמן טיפולים. רק בריאות גלי

תודה על הקישור המקסים

דרך אגב אפשר חהשיג אסידופולס בלי יוגורט אבקה שמערבבים עם מים או משקה אחר אני אישית מערבבת עם מעדן סויה כי הגוף שלי אלרגי לדברי חלב זה משהו שהתפתח במהלך הטיפולים עקב הכימותרפיה

למעלה