טיפול כימותרפי - קצר או ארוך?

ראובל

New member
טיפול כימותרפי - קצר או ארוך?

היי. לפני כמה שבועות סיפרתי לכם שהתגלה אצל אימי גידול ממאיר בשד. בינתיים היא עברה את הניתוח, ולשמחתנו אין גרורות. למרבה הצער הגידול שלה אינו מגיב לטיפול ההורמונלי, ולכן היא תיאלץ לעבור כימותרפיה. העמידו בפניה שתי אפשרויות: טיפול קצר (4 פגישות, הנפרשות על פני חודשיים), או ארוך (12 פגישות, הנפרשות על פני חצי שנה). בקצר השיער ינשור בוודאות. בארוך - כנראה שלא, או רק יתדלדל. במה הייתם ממליצים לבחור? מצד אחד - זבנג וגמרנו, ואחרי חודשיים הכל יהיה מאחוריה, רק שהיא תהיה קירחת. מצד שני, לא מאבדים שיער, גבות וריסים, רק שזה יתמשך על פני זמן רב. דילמה. ושאלה לבעלי ניסיון: האמנם כל השיער חוזר אחר למצבו הקודם? והגבות? הן גדלות שוב בוודאות? תודה רבה לכל מי שישיב

אביתר27

New member
זה תלוי בה

בגדול לא נראה לי שנשירת השיער הגבות והריסים צריך להיות שיקול מוביל, נכון שזה הדבר הראשון שרואים, אבל השאלה מהם השיקולים הרפואיים? נראה לי באופן אישי שמה שחשוב יותר זה היכולת הפיזית והנפשית שלה להתמודד עם תופעות לוואי, איך היא תרגיש? עד כמה הגוף שלה חזק? בזמן הטיפול הכימותרפי הספירות יורדות מאוד והגוף פגיע לכל זיהום, בנוסף יכולה להיות אנמיה, חוסר תיאבון, חולשב, חום, כאבים בכל הגוף, פצעים בפה, וכו' אז מצד אחד הטיפול הקצר זה זבנג וגמרנו אבל זה יכול להיות הרבה יותר אינטנסיבי מהטיפול הארוך ולגרום לסבל. האם הטיפול הארוך צריך להיות קל יותר מבחינת תופעות הלוואי? יתכן שהטיפול הארוך יתמשך יותר אבל יהיה קל ונעים יותר לעבור את התקופה הזו, אני לא אומר לך מה לבחור רק מעלה את השאלות שאני הייתי שואל. (ולמען ההגינות אוסיף שלא התמודדנו עם סרטן השד, כל אדם מגיב שונה לטיפול וכל כימו' שונה בתופעות שהוא גורם). ומהניסיון שלנו לאשתי חזר כל השיער גבות וריסים, בהתחלה קצת דליל אבל אח"כ מתמלא כמו קודם... בכל אופן שיהיה בהצלחה
ושנה טובה לכם

מסכימה מאד

עם אביתר. נשירת השיער, למרות שזה אחת התופעות הכי מטרידות של הטיפולים, לא צריכה להוות מרכיב מהותי כל כך בהחלטה על סוג הטיפול. אני חושבת שאתם צריכים לשבת עם הרופא ולקבל ממנו כל מידע שיש ברשותו לגבי כל אחד מהטיפולים, כולל שמות הטיפולים וחומרים שמרכיבים אותם. אחרי זה אני ממליצה לכם לחפש חומר על הטיפולים ולראות איך ומה כתוב עליהם מבחינת השפעה על הגוף. וגם לכתוב פה מה שאמר הרופא. אולי מישהו פה עבר את אותו הטיפול ויוכל לתת נקודת מבט יותר מקרוב. אני מקווה שתצליחו לבחור את הטיפול שיהיה הכי טוב לאמא. יום טוב גלי

מסכים עם חבריי

מניסיון כל השיער חוזר לקדמותו מיד בסיום הטיפול הכמותרפי.האפשרויות העומדות בפני אמך אכן מבלבלות והרצון "להתפטר" מהטיפלים מהר מפתים אך חשוב לקבל ייעוץ מהאונקולוג איזה טיפול עדיף.ורק לאחר מכן להחליט.אני זוכר שלי הוצע ביחד עם עוד כחמישה חולים להשתתף במחקר של תרופה חדשה,והבלבול גרם לי לחשוב שאני שפן נסיונות וחשבתי לא להסכים. אבל אמרתי לעצמי אתה חולה וכנראה שלא תצא מזה עם טיפול בתרופה מיושנת שלא ממש הוכיחה את עצמה ויש סיכוי טוב להצלחה והסכמתי. אני חיב להודות שהתייחסו אליינו ממש בכבוד הראוי כל מהלך המחקר הגוף שלי הגיב טוב לשני תרופות שקיבלתי והכל נראה אחלה. מיד לאחר המחקר התחיל הטיפול האינטנסיבי של כימותרפיה אגרסיבית והתרופה מהמחקר במשך שבעה חודשים בקורסים של שלושה שבועות שלאחריו בא ניתוח ועוד כימותרפיה והקרנות.(עליתי להם הון) והייתי קירח וצהוב (מי לא מכיר את זה?) והיום ברוך השם אני פה איתכם לשתף אותכם(לצערי כל החמישה שהתייאשו מהטיפול לא שרדו) לכן מומלץ לבדוק טוב אפשרות של טיפולים זה ממש עוזר. זהו. בברכת שנה טובה וגמר חתימה טובה מאחל בריאות והחלמה מהירה..

lili the one

New member
מנסיון - בחרתי בטיפול הארוך

ואולי טוב שכך. גם הרופא המטפל אמר לי שבחרתי נכון. בהקשר לנשירה - כן היתה לי נשירה אפילו שעברתי את הטיפול הארוך ובנוסף תופעות לוואי אחרות של בחילות הקאות חולשה וירידה של המערכת החיסונית. זו תקופה די קשה אבל זכור שהיא חולפת. ולראיה היום אני 3 חודשים מתום הכימותרפיה ומרגישה טוב עם שיער מלא בכל הראש. בהצלחה לכם

ראובל

New member
המון תודה לכם על התשובות ../images/Emo24.gif

הרופא אמר לנו, שלו הוא באופן אישי היה נזקק לטיפולים, היה בוחר בקצר. "אבל מצד שני, אני גבר ולא אשה, ואני יכול להבין שיש לאשה שיקולים אחרים". עוד הוא אמר, שהטיפולים זהים לגמרי מבחינת האפקטיביות שלהם. למרות שאמא נטתה בהתחלה ללכת על הטיפול הארוך, ככל הנראה היא תבחר לבסוף בקצר. אעדכן אתכם עוד בהמשך. שוב תודה רבה על הסיוע.

למעלה