טיפול כפיתרון קסם

BellA עלמה

New member
טיפול כפיתרון קסם../images/Emo28.gif

הרבה פעמים אני שומעת שטיפול הוא פיתרון שאנחנו מרגישים תקועים בחיים או שלא טוב לנו. נכון . טיפול עוזר אבל (תמיד יש אבל) אם לא נעזור גם לעצמנו . אם לא נעשה במקביל עבודה פנימית כלום לא ישתנה. אין פתרונות קסם גם לא טיפול מה שבאמת עוזר זו הבודה הפנימית שעושים במקביל לטיפול (סתם מחשבה שלי)

אופירA

New member
מנהל
לא רק זה

טיפול זה לא פיתרון קסם. זה אופציה לפיתרון. לפעמים האופציה לא מגיעה לידי מימוש, והטיפול לא מצליח. זה לא משהו בטוח במאה אחוז. וכמובן, ההצלחה תלויה הרבה במה שאני עושה עם הטיפול, איך אני ניגש אליו וכו'. הפסיכולוגית שלי ידועה כאשה מדהימה שהצילה המון אנשים. היא יודעת לעשות לאנשים דברים שאף אחד לא יודע. אבל היא מעידה על עצמה, שאם המטופל לא עובד עם עצמו, היא מפסיקה לעבוד איתו. היא לא יכולה להשקיע במי שלא עובד עם עצמו. עלי היא אומרת שהיא עוד לא פגשה מישהי שמודעת לעצמה כמוני, ושעובדת כמוני. כל הכבוד לי!!!

BellA עלמה

New member
אצלי

לקח לי זמן להפתח אבל לאט לאט עברתי איזה תהליך מסויים עם עצמי והיום אני לא אותו אדם של לפני טיפול. הגעתי לשלב שאני לא צריכה טיפול אינטנסיבי אלה פגישה פעם ב.. (אני קוראת לזה ניקוי ארובות סגנון אנה או (ברטה פפנהיים -מטופלת של פרויד).

אני הייתי בטיפול חצי שנה

והפסיכולוגית הזו הייתה ממש מטומטמת, ובכלל סיפרה לי אחרי הרבה זמן על הבעיות שלה שהיו דומות לשלי. מעניין אותי לדעת איזה עבודה פנימית את עושה כמו שאת קוראת לזה

ניאו30

New member
אצלי הבעיה עם טיפול היא קצת אחרת...

רק נספר שהמון המון שנים הייתי צריך וזקוק לטיפול ולעזרה מקצועית ובגלל סיבות שונות(ומשונות
) לא הייתי אף פעם בטיפול פסיכולוגי או דומה... עד השנה האחרונה.כרגע אני בטיפול השני שלי.בראשון החזקתי מעמד כ-20 פגישות ולא יכולתי יותר לעמוד בזה,בעיקר כלכלית(אבל ברור שאם היו תוצאות אמיתיות בשטח זה היה משני יותר).כרגע אני בטיפול קצת שונה,ואני מחזיק בערך חצי מקודם.אני בשלבי החלטה לעזוב גם את זה ולהתחיל לנסות טיפול חדש(מה שכתבתי אתמול על הביו-אנרגיה).אז אפשר להבין שהבעיה שלי,ולא רק כאן אלא בכלל בחיים,היא התמדה והמשכיות. השאלה שתמיד מתעוררת אצלי בנושא הזה היא האם חוסר ההתמדה שלי הוא זה שלא מוביל לתוצאות או שמא אני פשוט פועל נכון,מתוך אינסטינקטים ואמוציות שלפעמים הם מאוד רגעיים מטבעם,ולכן ברגע שאני אגיע למשהו שאני אתחבר אליו בצורה הכי מלאה שאני יכול גם היכולת התמדה שלי בו תהיה חזקה וארוכה יותר.ממש כמו מקצוע לחיים או עבודה-אנחנו מתמידים במה שאנחנו אוהבים וההפך... יש כל כך הרבה שיטות,מטפלים וסגנונות,אז אולי אני פשוט מבולבל מהמבחר הרב וממה באמת מתאים לי ביותר...אולי אני פשוט מחכה לשיטה הנכונה ולבן אדם הנכון,וברגע שאלו יגיעו גם ההתמדה תגיע,ואיתה כך אני מקווה גם התוצאות או הפירות.ואם כבר אנחנו בעניני "פירות",הרי שזו עוד נקודה שבאה יחד עם חוסר היכולת שלי להתמיד בדברים,וזה הרצון לראות תוצאות מהירות ומיידיות,למרות שמדובר בבעיות מאוד מסובכות,מגוונות וכאלו שנוצרו לאורך זמן רב,שנים רבות,אולי כל החיים,ולכן גם התוצאות אמורות לבוא לאט לאט...אז מה עושים שאין סבלנות?...אוףףףףףףףף,זה מה שעושים!מקטרים!...וממשיכים לנסות כמובן

BellA עלמה

New member
אני הייתי אצל הפסיכולוגית שלי

יותר מ 4 שנים on and off (ז'א הולכת מידי פעם לא באופן קבוע). התהליך הוא תהליך ארוך עם עליות וירידות וצריך המון סבלנות

liza26

New member
אני רואה את הטיפול כפנס מאיר

על נקודות חשוכות בהחלט שרוב הטיפול זה עבודה עצמית אבל לפעמים פשוט נתקעים הטיפול, לי לפחות, עוזר לקבל נקודת מבט אחרת או להסביר דברים שקשה לי לבטא, או פשוט להרגיע אני רואה את הטיפול כהכוונה ולא כדרך ליציאה מהבעיה רוב העבודה היא עצמית.

עבודה עצמית

מאד מזדהה עם זה. הפסיכולוגית, בטיפול - נתנה לי כלים חדשים להתמודדות. באחריות שלי היה ללמוד איך משתמשים בהם, לתרגל ולהפנים אותם עד שיהפכו להיות הכלים שלי. בעצם טיפול של שעה בשבוע, הוא לא הרבה. כמה אפקט כבר יש לו? בתחילת הדרך הייתי יוצאת עם כל הכוונות הטובות, ושעתיים אח"כ האפקט היה נעלם. "החייתי" את האפקט הטיפולי במשך שאר ימי השבוע - בעזרת שיחות עם חברים, כתיבה (המון כתיבה) לעצמי ובפורומים, תרגילים גופניים שהיו עקרוניים לטיפול שלי ומחשבות - כל הזמן חשבתי על זה. רק על זה. על שאלות שעלו בטיפול. על מסקנות. על איך זה מתקשר למאורעות בחיים שלי. פשוט שמתי את הטיפול כעדיפות ראשונה בחיים שלי - וככה זה מצליח לי עד היום, גם כשאני כבר לא בטיפול - עדיין, התירגול ממשיך.

אולי לא פתרון קסם..

אבל דפנטלי טיפול קוסם למי שצריך... ומחולל פלאים. ומה זה משנה בכלל? למה להתחיל לחפש מתחת לאריחים אזובים? צריך טיפול? ניגשים. אם זה מוביל לחיים טובים יותר מה זה משנה איך קוראים לזה.

BellA עלמה

New member
צריך טיפול זה לא מספיק

צריך גם לשתף פעולה מה הטעם לשבת על ספת הפסיכולוג לדבר לייד ומסביב ולא לגעת בדברים האמיתיים לעומק. אני עשיתי את זה שנה כל פעם שהיא העלתה נושא החזרתי ב אני לא רוצה לדבר על זה. אז יופי דיברנו על ניטשה על חליל ג'בראן סתם בלה בלה היה מעניין וסבבה אבל זה לא מספיק עד שהגענו לאיזה פשרה שהקלה עלי לשתף לא דרך שהיא רגילה לעבוד בה אבל היא זרמה איתי ואז התחילה העבודה האמיתית

למעלה