טיפול לאנדורו 03

motiyairl

New member
טיפול לאנדורו 03

שלום לכולם, יש לי אנדורו SWORKS 03, שקניתי יד שנייה לפני כשנה, החלפתי כבר מעבירים,קראנק וברגע שקניתי אותם שלחתי את הבולם הקידמי לטיפול (פוקס ונילה). אנ רוצה להכניס את האופניים לטיפול, החלפת המייסבים המתלה (הם מרשרשים וכבר הימליצו לי להחליף אותם), כמו כן לשלוח את הבולם הקידמי שוב לטיפול (האם שווה להוסיף אטמי אנדרו?), להחליף אוזן (נראה לי שהיא עקומה, וכבר ישרו לי אותה מיליון פעם בערך). האם צריך "לגעת" בברקסים? האם למערכת האידראולית יש טיפל מסויים? (אני מרגיש שהברס הקידמי לא עוצר משהו, למרות שעל פניו הרפידות בסדר). כמה להערכתכם צריך לעלות טיפול כזה?

nintense

New member
טיפול לאינדורו...

מה שלא תקין כדאי להחליף, מזלג ובולם, כדאי לטפל פעם בשנה, אם הוא לא סובל מנזילות, אין סיבה להחליף אטמים, בבוא העת תחליף לאינדורו, אוזן מחליפים כשהיא נשברת אך כדאי שתהיה לך אחת בכיס ספייר, ברקסים, אם הם DOT כדאי לטפל לפחות אחת לשנה, אם הם מינרלים אז רק אם יש בעיה, כל מכונאי יכול לאבחן תקלה בברקס ולומר לך מה צריך לעשות. מייסבים אם הרעש מפריע מומלץ להחליף, גם פה לאינדורו יש מיסבים איכותיים יותר מהמקוריים, יתכן וצריך להחליף גם בושינגס בבולמים, שווה בדיקה. כמה עולה ? כדאי לברר בחנות שאתה סומך עליה, זה הרבה עבודה ונדרשת יד מקצועית. שימוש בכלי להוצאה והכנסה של המיסבים שאינו מתאים עלול לעשות נזק למתלה ולמיסבים החדשים.

motiyairl

New member
המשך,

כאשר אני שולח את הבולם הקידמי לטיפול לא כדאי כבר אז להחליף לאטמי אינדורו? מה הם ברקסים DOT? ואיך יודעים איזה ברקסים יש לי (שימנו דיאור), לגבי המייסבים החליפיים אלו בעצם המייסבים ששופ הרים מייבאים? (אם לא אז אשמח לקישור להזמנה), בושינגס אלו ה"ברזלים" שמחזיקים את הבולם האחורי נכון? משם אין רעש ולא הומלץ לי להחליפם, ובעצם זו פעם רשונה שאני שומע על החלפתם, זה נחוץ? האם כדאי לעשות עבודה שכזאת במצמן ת"א? (האם ניתן להביא להם מייסבים "לא מקוריים" ושהם יתקינו?) אני גר בראשון ולא מכיר חנות שעושה טיפולים רציניים כאלו חוץ ממצמן (שגם מטפלים בספשלליזד)

nintense

New member
אני לא רואה סיבה להחליף....

משהו תקין, אך אם אתה ממש רוצה תחליף. הברקסים שלך הם לא DOT, שים רפידות איכותיות וסביר להניח שהם יעצרו טוב יותר. הבושינגס הן טבעות המוכנסות בלחץ בחורים של הבולם והן נשחקות עם הזמן, בתוכן מוכנסים השימסים שמתאמים בין הבושינגס לברגים שמחזיקים את הבולם, גם הם נשחקים ויתכן שזקוקים להחלפה. המיסבים שנמכרים בהרים הם של אינדורו והם המומלצים. איפה לעשות ? אם אתה לא מכיר מישהו ספציפי שיודע לעשות זאת, מצמן זו בחירה בטוחה.

eitanob

New member
כאחד שגר בראשון ובעל ספשליזד

שחווה לאחרונה חוויה מתקנת בעניין היכן לטפל באופניים (ראה שירשור פה בפורום), אני חייב לומר לך שאין ממש מקום מקצועי לטפל בו בראשון. אני מציע לך לטפל במצמן בילו, החבר'ה שם מאוד מקצועיים, ולעומת תל-אביב, יש שם חניה... אגב, אם אתה מוזמן להצטרף לרכיבות באיזור. לא שחולות פלמחים הם תחום המחייה הטבעי של אנדורו ;^)

motiyairl

New member
אוקי האם במצמן בילו ניתן

להביא להם את החומרים? ז"א האם את המייסבים הנ"ל ניתן לקנות גם אצלהם (לא אלו של ספשלייזד), או שאני אקנה דרך שופ הרים ויביא להם להתקנה, השאלה היא גם לגבי הרפידות. ובכלל איזה רפידות מומלצות היום בשילוב עם ברקס הידראולי שימנו דיאור? והיכן ניתן לקנות אותם?

ido pro

New member
אני מאמין שהכל תלוי בכמה הם יהיו נ

נחמדים אך אני בינקומם האיתי עושה את זה ולוקח כסף על העבודה (שאים הם יתקשו להוציא את המיסבים אז אתה יכול לשלם על זה הרבה אבל הרבה כסף ) בן האיתי אצלם מיספר פעמים חברה נחמדים לא יודע לגבי המלאי שלהם בחנות הרפידות המומלצות הינם קול סטופ לרוב הם זולים בחול משמעותית (50 שח פחות ) מ 120 בהצלחה (אגב אני קניתי מיסבים מדרום תל אביב של SKF והחלפתי לבד כבר מיספר מיסבים (בפעמים הראשונות הם היו מקוראים ואחרי שהחלפתי ל SKF לא נידרשתי להחליף שוב אני מאמין שאים יש לך חוש טכני טוב + כדי לך לנסות להחליך לבד אומנם סיפור סיפור אבל אתה לא תלוי באף אחד

nintense

New member
איך בדיוק הוצאת את המיסבים....

הישנים ודחסת את החדשים ללא כלים יעודיים ???

ido pro

New member
כנס

בפעם הראשונה שהחליפו לי מיסבים זה היה בחנות והוציעו אותם עים פטיש ומברג גם אני עשיתי כך (יש בורג שמהדק את המיסב לשילדה כמו הקויקר ליסט למות כיסא מיסב אחד שלא היה ניתן להוציא אותו עים פטיש הוצאתי עים פרשר (מחשיר שדוחוף דברים שיש בכל מוסך) כאמור הישתמשתי בכלים שהחנות היתה מישתמשת בהם ההכנסה לא היבתה בעיה קצת גריז וסימנו

bonanai

New member
בביל'ו, עם פטיש ומברג...????

לפי הדיווחים החנות מקצוענית - כמו ש NINTENSE אמר ישנו כלי פשוט ולא יקר להוצאה בטוחה ונכונה של מיסבים. בבית עוד איכשהו ... שימוש בפטיש ומברג - הסיכון לפגיעה בשילדה גדול ויש להכיר בכך אבל חנות מקצועית שהוסמכה על ידי ספשלייזד!!!???

motiyairl

New member
הסתבכתי עם הזמנת הרפידות + מייסבים

באתר של שופ הרים ראיתי ברפידות 2 סוגים שמתאימים לברקס הידראולי, מה מהם מתאים לי? ברשותי ברקס הידראולי שימנו דיאור (אני לא זוכר את הדגם). דגם האופניים שלי הינו אינדורו שנה 03 איזה מייסב מתאים לי? אתם יודעים (במדוייק) מה אני אמור להזמין.

nintense

New member
מיסבים אתה צריך...

את אלה שמיועדים ל 2002-2004, רפידות אתה יכול לקנות בכל חנות, אם אתה לא יודע איזה ברקסים יש לך, למה להסתכן ?

nintense

New member
בכל המיסבים באינדורו שלך....

יש בורג הידוק ? או רק בגדולים - אלה שמתחברים מעל ה BB ?

nintense

New member
זה אומר ששאר המיסבים הוכנסו...

בלחץ (ובד"כ גם עם לוק טייט, אז איך בעצם הוצאת והרכבת את החדשים ? או שאת השאר לא החלפת ?

eitanob

New member
בבילו עשו לי טיפול לדאור הדראולי

בלידינג והחלפת רפידות לגלופר (אז הם לא החזיקו קול-סטופ, לא שאני אומר שאחד טוב יותר מהשני), יופי של עבודה

למעלה