טיפול משפחתי

kisslali

New member
למדתי ולא סיימתי

כמו שכל הזמן אומרים לי your so direct

מטבע הדברים חלק גדול מהחברות לדרך המשיכו והוסמכו, כמורכבת הצבעתי על 'צורך שוק': משפחות מרכבות רק מתרבות והבעיות שלנו, בסופו של דבר, די סטנדרטיות.

קצת עצוב אבל אנשים בתחום עוסקים במה שאפשר להתפרנס ולצבור נסיון לעתיד. זה יותר קשור למי שמוכן להעסיק, כי מי יכול להתחיל כמטפל עצמאי?

משהו שהפתיע היה שותפה למשפחה מורכבת שאמרה שזה לא לעניין להביא נסיון אישי לחדר הטיפול (?!?) סוג של גישה טיפולית אולי? בשבילי כמטופלת, זה בדיוק הפוך.

את שואלת איך מכניסים רגל לתחום? אני לא יודעת מה הרקע שלך אבל אולי תנסי לבדוק בארגון משפחה חדשה אם הם צריכים מתנדבים www.newfamily.org.il,

עוד משהו ששווה לבדוק: קבוצת תמיכה - אפשר לחלוק עלות של מנחה מקצועי או לנסות להשיג מנחה/סטודנט בהתמחות.

פעם זרקו פה כפפה בפורום ונדמה לי שהייתי הענות די נכבדת. לא יודעת אם יצא מזה משהו (אלי לא חזרו) תנסי לבדוק שנים אחורה בפורום, השתתף פה פעם יועץ נדמה לי שקראו לו יוסי. אם תשאלי את עזריה במסר הוא בטוח יוכל להגיד עליו יותר.

שיהיה בהצלחה, ללי

אגמצו9

New member
טיפול משפחתי

משפחה מורכבת ויש בעיות .
בעיקר על רקע הבת מהנישואים הקודמים.ילדה מתבגרת בת 16 ולא קלה שבאמת עושה מה שבא לה ובחופש זה החריף
ומצד שני בעל שאינו מבין איך אני כאמא סובלת את התתנהגות הברוטאלית שלה וטוען שידי אינה קשה מספיק.
האם יש למישהו המלצה על מטפלת משפחתית באזור ראשון לציון (עדיף בהשתתפות כללית מושלם) שמבינה בנושא פרק ב' וילדים מתבגרים .
מישהי מספיק מבוגרת עם ילדים בוגרים.
מישהי שתגשר ותאמר מה נכון לעשות.
בנוסף , מה ההבדל בין פסיכולוג לבין מטפל משפחתי בהקשר זה? הם מספיק מטפל משפחתי שאני ובעלי נלך יחד? הבת לא מוכנה לשמוע על זה.

אשמח גם לשמוע ממישהו שנתקל בבעיות דומות.
תודה רבה,

mother cat

New member
אין לי המלצה ספציפית, אבל רוצה לחזק אותך

על ההחלטה לפנות ליעוץ. אני חושבת שממה שאת מתארת יעוץ יכול מאד להועיל.

לגבי ההבדלים - פסיכולוג הוא מי שלמד תואר שני לפחות בפסיכולוגיה, עשה כמה שנים של סטאז' ורשום בפנקס הפסיכולוגים. יש התמחויות שונות בפסיכולוגיה - קלינית, קלינית של הילד, התפתחותית, וכו', ועד כמה שאני יודעת פנקס הפסיכולוגיים מציין גם את התמחותו של כל פסיולוג. פנקס הפסיכולוגיים נגיש דרך האנטרנט אם את רוצה לבדוק אם משהו מסויים אכן רשום שם.

מטפל משפחתי אינו דווקא פסיכולוג - הוא יכול להיות פסיכולוג, או עובד סוציאלי, או בעל רקע אחר, שעבר הכשרה לטיפול משפחתי. יש מגוון רחב של אנשים המציגים את עצמם כמטפלים משפחתיים ולא לכולם הכשרה זהה. אני ממליצה לבחור במשהו שרשום באגודה הישראלית לטיפול זוגי ומשפחתי - http://www.mishpaha.org.il/. זה יתן איזהשהו בטחון שמדובר במשהו אמין שעבר הכשרה מתאימה.

לגבי הנערה - אין הכרח שהיא תשתתף גם. אתם בהחלט יכולים ללכת שניכם לקבל יעוץ כיצד לנהוג איתה. אתם יכולים להציע לה להצטרף ולהשאיר זאת כהזמנה פתוחה. לעיתים קרובות צדדים שאינם מוכנים לבוא לטפול בוחרים להצטרף בהמשך כשרואים שבכל זאת הטיפול מתקיים - ולו רק כדי ש"לא ידברו עלי מאחורי גבי"...

בהצלחה!

אגמצו9

New member
תודה רבה

תודה על החיזוקים והעצות.
אנסה למצוא מישהי מתאימה לעניין ונתחיל טיפול.
לדעתי אני באיחור של כמה שנים וחייבת דחוף להתחיל.

חבל שאין עדיין התמחות במשפחות פרק ב

זה כ"כ שונה מזוגות שבפרק א'
שמיים וארץ
וחבל שמטפלים טרם לומדים התמחות בנושא שכזה.

kisslali

New member
חחח הצעתי להמון חברות

שתיים מהן אפילו שותפות למשפחה מורכבת. האחת בחרה להתמחות בילדים אוטיסטים והשניה שלה הצעתי להשתתף פה בפורום חששה מהחשיפה וחשבה שזה יגביל אותה לפחות לקוחות...

כ"כ מסכימה איתך.

ללי

למעלה