טיפול משרד עו"ד בתהליך ההגירה.

ליבי לב

New member
טיפול משרד עו"ד בתהליך ההגירה.

לפני מספר שבועות ביקרנו בכנס שאירגן משרד עו"ד קנדי ישראלי בנושא הגירה לקנדה. מחיר הטיפול בתיק לא זול!!! להבנתי ניתן לעשות זאת לבד ודי בקלות. עכשיו משהו יכול להסביר לי מה היתרון בשימוש במשרד עורכי דין או שממש חבל לנו על הכסף...
 

predoc

New member
לא יודע אם המנהל ירשה

כי אולי זה יחשב פרסום חינם לאותו משרד אבל סתם מסקרנות פה או במסרים מסקרן אותי לשמוע מה נאמר שם מה העלות ? מי משרד העו"ד ? מה הם מבטיחים ? ועוד כל מה שאת יכולה לספר. אולי פה את כל הנתונים ובמסרים את שם המשרד. לשאלתך אם אתם "נורמלים" - נשואים / ידועים בציבור פעם אחת ילדים שלכם בלבד - אין סיבה לעשות שימוש במשרד עו"ד צריך סבלנות ויכולת קריאת מסמכים באנגלית - לא הרבה יותר מזה. האיסוף מסמכים הוא אותו איסוף מילוי הטפסים אינו בעייתי ויש פה אנשים מנוסים שישמחו לעזור לך בנקודות בעייתיות אם יתגלו. שמעתי שבעבר (שנתיים ויותר אחורה) היו תהליכים מאוד מזורזים לגבי אנשים שעשו שימוש בעו"דין. אותם עו"דין היום אינם מצליחים לזרז בכלום את התהליך. אם אתם לא "נורמליים " כלומר : גרושים , נישואים שנית , ילדים מאומצים , ילדים שנישארים בארץ בגלל גירושים וכו. במיוחד אם מדובר ביותר מגירושים אחד ועוד מערכות יחסים מורכבות או בעיות אחרות כגון רישום פלילי או הסמכות ותעודות מאוניבסיטאות בחו"ל שאין אליהם עוד גישה ושאר צרות במקרים כאלו שווה לשקול להשקיע בעו"ד שיעשה סדר בבלגן ויעזור לכם להוכיח שאתם מתאימים להגירה ומי בדיוק מהגר עם מי. אחרת לדעתי עו"ד מיותר
 
קודם כל אני מרשה, שנית דעתי ידועה

ה CIC אומרים במפורש ששימוש בעורך דין אינו מקצר את התהליך, הדבר היחיד שמקצר את התהליך הוא הצעת עבודה קנדית, או הגירה למניטובה דרך הקהילה היהודית. אחרת יש להגיש טופס פשוט של 3 עמודים ולחכות כשנתיים בתור. שנית התהליך כולו שקוף לגמרי, וכל הטפסים נמצאים חופשי להורדה באינטרנט, וגם חוברות ההדרכה מצויינות ורשימות מסמכים שיש לצרף הם מאד מפורטים וברורים. צריך לקרוא את החומר ולהכין את הניירת בהתאם להוראות. מי שלא מבין משהוא בתהליך יכול לשאול כאן וברוב המקרים לקבל תשובה. (מי שמתעצל לקרוא את הניירת וזה מחייב כ 5 שעות של קריאת חומר באנגלית אצל מי שהאנגלית שלו בינונית) אולי עדיף שישלם ליועץ או לעורך דיו שייעשה את זה במקומו. את רוב העבודה של איסוף תעודות ומסמכים ממשרד הפנים, משטרת ישראל, ביטוח לאומי, מעסיקים לשעבר, תעודות השכלה ועוד הוא ממילא יצטרך לעשות לבד..... גם לגבי גירשין, אין בעיה בכלל, אלא אם כן יש ילדים מנישואין קודמים בין אם הם באים ובין אם הם לא באים לקנדה שאז זה מעט יותר מורכב, וגם אז אני יודע שאם לא מילאת נכון את הניירת, בשגרירות ידריכו אותך ויבקשו למלא מחדש. אבל באמת במקרה כזה אולי שווה לעשות נכון מראש עם עורך דין שמכיר את הנושא של משמורת וכדומה, כי בוודאי שצריך כאן מכתבי הסכמה של הגרוש או הגרושה בין אם הם ההורה המישמורן או לא.
 

BABA BOOBA

New member
עו"ד או לבד?

הכל אפשר לעשות לבד. השאלה היא אם אתם מסודרים ומוכנים להשקיע את הזמן והמרץ באיסוף כל הנתונים שאתם אמורים להעביר. אני יודע שלפני 5,6 שנים לא היו כל כך הרבהעורכי דין שהתעסקו בזה ואז רוב האנשים סדרו את נירותיהם בעצמם, אבל העולם הופך להיות מפונק יותר. מנסיוני, לא היתה כל בעיה לטפל בנושא בעצמינו. בהצלחה עם או בלי.
 
../images/Emo45.gif../images/Emo127.gif

גם אם הם לוקחים עורך דין הוא לא ילך במקומם לאסוף את המסמכים הוא רק יגיד להם לאן ללכת.....לא צריך לשלם אלפי דולרים כדי שמישהוא יגיד לך שבאתר האינטרנט של ביטוח לאומי אפשר לבקש חינם את טופס "שמות מעסיקיך ותשלומיהם לביטוח הלאומי" שהוא מסמך היסוד להוכחת ניסיון תעסוקתי, ומתן התשובה לשאלה איפוא היית ומה עשית מגיל 18 המופיעה בנספחים ומסמכי הרקע שאותם ממלאים בשלב הגשת התיק המלא, ושבמשרד הפנים מקבלים תעודות לידה, ובאוניברסיטה תעודות השכלה, ובמשטרה תעודת יושר וכיו"ב......
 
מצטרף לשאלה ומחדד

הזכירו פה את נושא התיק הפלילי. העניין הוא כזה, לפני 13 שנים ניהלתי עסק פרטי, אחד מלקוחותי שילם לי בהמחאות גנובות לאחר שהתלוננתי עליו במשטרה הוא הגיש עלי תלונה שיקרית של תקיפה. התיק נסגר מחוסר עניין לציבור (שזו טעות שלי שנבאה מחוסר הבנה של המשמעות) למעשה זהו רישום במשטרה שמופיע בכל פעם שאני מבקש תעודת יושר. בפועל הרישום לא נמחק לעולם. אני כבר עובד שנים רבות בתעשיה צבאית ובכל תחקיר ביטחוני עולה העניין ונזנח מיד (אין בעיה עם הנושא) מה גם שאני הבנאדם הכי לא אלים בעולם.... השאלה היא האם הקנדים עשויים להיתפס לעניין שכזה והאם במקרה כזה עו"ד דרוש לטיפול בבקשה שלי. תודה לכל המשיבים.
 

predoc

New member
משהו במידע שאתה מוסר - לא הגיוני

תיק שנסגר מחוסר עניין לציבור ימחק מהרישום הפעיל של אדם לאחר תקופה מסויימת - לדעתי 7 שנים בדומה לחוק ההתיישנות. הוא תמיד יופיע שם במשטרה - זה לא שבאמת נמחק לחלוטין - אבל לדוגמא לא יופיע בדו"ח שכולל תיקים סגורים. אם לא די בזה הרי שקיימים מספר סוגים של "תעודת יושר" - הסוג שמותר לשגרירות לקבל הוא העתק מהרישום הפלילי של הכרעות בית משפט ותיקים עומדים. כלומר רק אם נשפטת בדין פלילי ונמצאת אשם ואו יש נגדך עדיין תיק פלילי פתוח שטרם הוגש בגינו כתב אישום. כן אין ספק שבתחקיר ביטוחני ישאלו אותך בעניין כי הם מקבלים את הרישום המלא שכולל הכל כולל תיקים סגורים מכיתה ג שגנבת מסתיק עגול מהמכולת בפינה ומכל סיבה שהיא ובכלל זה חוסר עניין לציבור. לא אני לא עו"ד ולא גם אין לי תיקים פלילייים לא פתוחים ולא סגורים ואפילו לא גנבתי מסטיק עגול מהמכולת בפינה (חנון) אבל תמיד משפטים היה תחביב שלי וזה המידע שיש לי. לדעתי שווה שיחה קצרה עם עו"ד מומחה שיענה לך לשאלות האלו ויבדוק לך את הדברים. - עדיף עו"ד פלילי שמתעסק עם המשטרה הפרקליטות וכו. אתה גם יכול להתקשר למרכז בירושלים שמתעסק בכל הנושא של "תעודות יושר" - היום לא קוראים לזה ככה באמת - ולנסות לברר איתם שם את הדברים. לאחר שתגיע למסקנה שהמידע שנתתי לך נכון - תגיש את מסמכי ההגירה לבד - ואתה אפילו לא אמור לציין את אותו תיק חקירה שנסגר ללא עניין ציבורי בשום טופס הגירה.
 
אין צורך ב עורך דין פרדוק צודק

השגרירות מקבלת מידע רק על הרשעות, ועל תיקים תלויים ועומדים. תיק שנסגר בלי העמדה לדין מופיע ברישום משטרתי פנימי שפתוח רק לחוקרי המשטרה ולאנשי זרועות הבטחון .(שב"כ, מוסד, מלמ"ב, קמ"ג, אמ"ן מחב"ש וסביר להניח שגם למחלקת משאבי אנוש של המכון הביולוגי בנס ציונה.....) כל השאר מקבלים רק את הרישום המתנהל על פי חוק: זה של ההרשעות והתיקים הפתוחים הפעילים.
 
המון תודה

מהבירור הקצר שעשיתי במקביל באינטרנט הגעתי לאותה המסקנה. תודה
 
למעלה