טיפול נטורופתי - מבולבלת

טיפול נטורופתי - מבולבלת

שלום, כן זו אני שמאובחנת מזה 3 וחצי שנים, החלטתי ללכת לטיפול נטורופתי בתשלום וקיבלתי מהנטורופתית רשימה של עשה ואל תעשה בכל מה שקשור לאוכל..זאת אומרת מה לאכול ומה לא לאכול, מה לבלוע ומה לא לבלוע אל גופי הדואב. השתוממתי למראה רשימת המאכלים האסורה הכוללת: מוצרי חלב, לחם, קמח חיטה ומוצריו, סוכר חום, עגבניות, פלפל אדום, תפוז, חצילים ועוד התחלתי טיפול לפני כשבוע כמובן תוך כדי שינוי תזונתי מתבקש כפי שנכתב למעלה. הטיפול כולל תוספות ויטמינים של סולגר וסופרהרב ויטמינים A, E, B3 , ברזל כל יום למרות שכרגע אין לי אנמיה מוצהרת מרופא, ויטמין D במינון גבוה של 4000 מג ליום. וחליטות צמחים להורדת נוזלים בגלל הבצקות שלי. כל זה נשמע מבטיח וטוב, אבל איך שהתחלתי את הטיפול הרגשתי לא טוב, הרגשתי חולשה בגוף, כאבי מפרקים עד כדי כך שקמתי בוקר אחד ולא יכולתי להזיז את המפרק של כף היד וגם בשלפוחית השתן הרגשתי תחושה של לחץ מעיק וצריבות באזור השתן. כמובן שהפסקתי את הטיפול של הויטמינים ותה הצמחים אבל עדיין לא חזרתי למסלול התזונתי הרגיל שלי, מבולבלת ולא יודעת מה לעשות. הרי המטרה שלי לשפר את אורח חיי ואת מצב בריאותי מה לעשות חברים? תנו עצה? לפחות אמרו לי אם כדאי לפנות לתזונאית קלינית בקופת חולים או נטורופת שהוא גם רופא מוסמך...הצילו מחכה לתגובתכם

ל3

New member
בוקר טוב נשמה טהורה

אני בהחלט יכולה להבין את הרצון שלך לשפר את אייכות חייך ולהרגיש חלק פעיל בעשייה הטיפולית שלך ואני ממש לא רוצה להישמע שלילית אבל בבקשה הזהרי מאוד מכל מיני הגבלות תזונתיות כאלה ואחרות שנעשים אצל אנשים שלעיתים אינם מוסמכים לכך כמו נטורופתיים. יתכן מאוד שתפריט זה יתאים לאדם ללא בעיות כמו שלך אבל במקרים שלנו אנו צריכים לנקוט משנה זהירות בכל הנוגע לאי אכילה של מזון מסוים או לקיחת תוספים. ברזל לדוגמה בכמויות גדולות יכול להסב נזק של ממש לגוף ואם אין לך אנמיה ומחסני הברזל שלך תקינים לא הבתני מדוע את צריכה את זה???????? . גם ויטמינים, שנהוג לחשוב שהם רק מחזקים ויעילים, לא צריכים להילקח אם אין סיבה לכך כמו מחסור והם נחשבים כתרופה לכל דבר וגם הם אם נלקחים שלא לצורך יכולים להוות בעייה רצינית ונזק! רשמת שיש לך בצקות ואני יכולה רק לשער שיש מעורבות כליתית? במקרה שכזה ההקפדה על מזונות מותרים/אסורים צריכה להיות כפליים ולהעשות רק על ידי רופא מוסמך!!!!!!!!!!!. מה שאני מנסה לומר זה שאם את רוצה ( או כל אחד לפי דעתי האישית) לעשות שינוי בהרכב התזונתי שלך ובטח ובטח אם את לוקחת ויטמינים ותוספים, אנא ידעי את הראומטולוג שלך וגם את רופא המשפחה. ביחד תוכלו להגיע להבנות ולקבל סיוע והדרכה מגורם רשמי מוסמך ואחראי. שינויים ,כפי שעשית, צריכים להעשות תחת פיקוח מתמיד, תחת ניטור של בדיקות דם, תשאול טוב של רקע+ תרופות שאת לוקחת+ מצב רפואי נוכחי. צריך להתאים לפי גיל, מין, אורך החיים שלך ביום יום והרשימה עוד ארוכה...... אל תסתמכי על אנשים שלא מוסמכים לעשות את האינטגרציה הכל כך מסובכת במצב שלנו אנו עם הלופוס. אין לי שום דבר נגד רפואה משלימה אני רק חושבת שלא בכל המקרים היא מתאימה לכולם ובטח ללא ניטור רפואי קפדני ביותר! בהצלחה
נ.ב אני מקווה מאוד שלא קיבלת הוראה ממנה להפסיק את הטיפול התרופתי הקבוע!

היי ל3- תגובה

לא, היא לא נתנה הוראה להפסיק את הטיפול התרופתי ולגבי מעורבות כלייתית - אני יכולה להגיד לך שבבדיקות דם נראה כי פעילות הכליות היא רבה מהממוצע שאלתי את הרופאה בעבר - היא אמרה שכשהכליות לא עובדות אז זאת בעיה לא שהם עובדות מעל הממוצע מה דעתך?

ל3

New member
דעתי

היא שאת צריכה ייעוץ רפואי ואם האומטולוג שלך יעבור על חוות הדעת של הניטורופתית ויתן את האוקי אז תוכלי להיות יותר רגועה. מה זה תפקוד כלייתי יותר מהרגיל? כמה הקריאטינין שלך? האם יש חלבון בשתן? האם נאמר לך ממה הבצקות? עשו אקו לב? צילום ריאות? בדיקות דם לאינזימים של הכבד? האם את מקבלת משתנים? אני לא רופאה ( רק אחות
) ואני בטח לא יתיימר לייעץ לך יעוץ שצריך להיעשות על ידי רופא מוסמך אני כן יכולה להגיד לך שכדאי שתפני את השאלות לרופא המטפל וגם תתיעצי איתו לגבי השינויים שאת עושה ואני חושבת שכבר קבלת את ההוכחה שלך שמשהו לא בסדר כשהחמירו לך הסימפטומים שציינת. אנא אל תשחקי בבריאות שלך- שום עצה של גורם לא מוסמך לא שווה את זה

היי

ברוך ה' אני במעקב של בדיקות דם וכרגע המצב בסדר ברגל הייתה לי בצקת גם לפני שאובחנתי ונאמר לי שזאת בעיה של הלימפה שהדם לא עולה חזרה ברגל טוב...אני אמשיך לברר את העניין ואולי אוותר על הטיפול הנטורופתי וכמובן שאתייעץ בנושא עם הרופאים שלי תודה לך :)

תגובה לטיפול

כאשר הגוף מתחיל להתנקות מרעלים (וזו אחת התגובות של טיפול נטורופתי), מתחילות תגובות "כאילו" הפוכות להבראה. לדוגמה: שלשול, נזלת, מיגרנה, אלרגיה ועוד. כך הגוף מגיב לניקוי רעלים מהכבד. אם זה בגבול של שבוע ימים מתחילת הטיפול - ייתכן שזה דוקא בריא. אם זה לא עובר מעל שבוע - שווה בדיקה חוזרת.

למעלה