טיפול נפשי - איך לבחור מטפל מתאים?

תוכן-מקודם

Member
מנהל
pexels-alex-green-5699456.jpg
קרדיט תמונה: pexels

אם אתם מעוניינים בטיפול נפשי, בין אם טיפול פסיכולוגי, בין אם הליך של אימון אישי ובין אם טיפול המבוסס על כל טכניקה טיפולית אחרת, בשלב שלאחר ההחלטה, יש לדאוג ולבחור את המטפל בקפידה – בחירה נבונה של המטפל, תאפשר לכם ליהנות מטיפול מקצועי, איכותי ובעל אפקטיביות גבוהה.

בכדי לסייע לכם בהשגת אותה המטרה, להלן מספר טיפים ישימים אשר יסייעו לכם בבחירת המטפל המתאים:

התאמת הטיפול לסוג הקושי אתו אתם מתמודדים
רוב האנשים מקבלים החלטה לפנות למטפל, בעקבות קושי עמו הם מתמודדים. ההמלצה היא לבחור בתבונה את סוג הטיפול, אשר יכול להתאים בצורה המיטבית לסוג הבעיה. כך לדוגמא, ישנן שיטות טיפול אשר מותאמות לבעיות ספציפיות – כך לדוגמא, אם אתם מתמודדים עם חרדות, תוכלו לגלות כי שיטת טיפול כמו טיפול CBT (אך לצד טיפול זה ישנם גם מעט שיטות טיפול נוספות שכדאי לבחון גם אותן).

רקע מקצועי והסמכות
אם החלטתם לפנות לטיפול פסיכולוגי, חשוב שתוודאו שאתם פונים למטפל מוסמך שאמור להיות בוגר לימודי פסיכולוגיה (תואר ראשון ותואר שני) ובעל הסמכה ייעודית (אותה קיבל אחרי שסיים התמחות ועבר בהצלחה את מבחן המומחיות). מעבר לכך, במקרה של פסיכולוג כדאי לבדוק גם את הנושא של ההתמחות הפרטנית של הפסיכולוג והניסיון שלו בתחום. אם אתם בוחרים לפנות למטפלים המתמחים בשיטות טיפול אחרות – כדאי לאסוף תחילה מידע על ההכשרה אותה המטפל צריך לעבור בכדי לעסוק בתחום ופשוט לוודא שהמטפל שבחרתם עבר את אותה ההכשרה.

חיבור אישי עם המטפל
יש לזכור, כי כל מטפל לפני שהוא איש מקצוע הוא קודם בן אדם, ומכיוון שהטיפול אמור להתבסס בשיחות עם אותו בן אדם, קיימת חשיבות גבוהה לוודא שקיים חיבור אישי אתו ואפשרות להאמין בו ולסמוך עליו עם כל הסודות הכי עמוקים שלכם.

את החיבור האישי אפשר לבדוק רק כאשר נפגשים עם אותו המטפל – ולכן, במידה ומצאתם מטפל אשר נראה לכם שלפחות "על הנייר" הוא מספק מענה על כל מה שאתם מחפשים, ההמלצה היא לקבוע פגישת ייעוץ ראשונית (כאשר, יש לקחת בחשבון שהיא יכולה להיות כרוכה בתשלום) ובמהלך הפגישה לבדוק את נושא החיבור האישי.

המלצות, חוות דעת והכוונות
פרמטר נוסף אשר יכול לסייע לכם לבחור במטפל מתאים, הוא המלצות וחוות דעת.
במקרים חשובים, מהותיים ורגשים כמו בחירת מטפל נפשי, כדאי לנסות ולקבל המלצות רק מאנשים אשר עברו טיפול אצל אותו מטפל או מכירים אותו – ולכן, יש להם כלים ויכולות לספק חוות דעת מעמיקות ואף לענות על שאלות פרטניות. עבר לכך, ניתן להסתייע גם בהכוונות כמו לדוגמא, מטפלים אשר עובדים עם מרפאות או עם קליניקות פרטיות.

ניסוי ותהייה
בסופו של דבר אין דרך להבטיח במאת האחוזים שהטיפול אכן יהווה כסיפור הצלחה (וזאת, לצד העובדה שההצלחה במקרה הזה היא לא ממש מדידה). אבל, בחירה נבונה של המטפל, בהחלט יכולה להעלות את הסיכויים שהטיפול יצליח.
בכל מקרה, גם אם הקפדתם לבחור בתבונה את המטפל והתחלתם את הליך הטיפול, חשוב להיות עם היד על הדופק, לבדוק עם עצמכם מדי פעם אם אתם אכן מרגישים שבעי רצון מהטיפול שאתם מקבלים והאם הוא משפר אצלכם את כל מה שקשור לנושא בגינו פניתם לטיפול מלכתחילה. אם התשובה היא שלילית, כדאי לשקול להחליף מטפל.

קבלת ההחלטות הנכונות הן לגבי שיטת הטיפול והן לגבי המטפל, יכולה לסייע לכם בדרך לטיפול אפקטיבי, אשר יאפשר לכם להיפתח ולהשיג את השינוי הרצוי בחיים.
 
למעלה