טיפול עצמי בזמן מחלה

odeia

New member
טיפול עצמי בזמן מחלה

אני חולה, כנראה דלקת בגרון (טרם הייתי אצל הרופאה), חום, כל הגוף כואב. אני מניקה. מה אפשר להמליץ לי כדי שאוכל להבריא? (רוצה, אם רפשר, לא להגיע לאנטיביוטיקה). יום טוב

בצל עם דבש ../images/Emo3.gif

תרופת סבתא ידועה לכאבי גרון קצת מגעיל אבל עוזר, לי בכל מקרה זה עזר אמנם הסתובבתי יומיים עם ריח חזק של בצל בפה אבל זה עבד
.

bflygirl

New member
גם דבש בלימון

כל דבר טיבעי עדיף על אנטיביוטיקה אנטיביוטיקה הורגת גם את החיידקים הטובים- שחשובים מאוד בזמן מחלה וגם את החיידקים הוירוסיים(ויראלים) התרופה הכי בייתית שאני יכולה להציע
לנוח הרבה - מנוחה שלמה, ואם את חייבת לדבר אז עשי את זה בלחש, נסי לא להפעיל את מיתרי הקול כדאי שהם לא יחטפו דלקת גם.
לשתות כמויות גדולות של נוזלים כגון מים ותה, עם מעט דבש ולימון. הדבש ידוע בסגולותיו הנפלאות ובלימון יד הרבה ויטמין C גם מרק חם ומיצי פירות יועילו מאוד.
ניתן גם להניח רטיות חמות על הצוואר, אשר מתקררת אך מחממת כאשר הגוף מגיב לטיפול. קודם להניח למשך שתיים שלוש דקות לאחר סחיטתה ובהמשך לשטוף את המקום בספוג טבול במים קרים. להחליף את הרטיה כל שמונה שעות ולהניח לעור להתייבש במשך לפחות שעה לפני שמניחים את הרטייה הבאה
ניתן לטפטף טיפות של תימין ורוזמרין על מטליות ולשאוף אותן.
תה של אכצינדאה בכל שעתיים במשך יומים יעזור לדרבן את מערכת החיסון. והרבה בריאותתתת והחלמה מהירה

bflygirl

New member
יש גם טיפות של אכצינדאה

ולפי המינון שרשום מטפטפים לתה או למים וזה יותר טעים מהצמח עצמו בתור תה

odeia../images/Emo24.gif../images/Emo20.gifלמחלה בזמן יניקה.

אני מצטרפת להמלצות של כולם. ומאוד יעיל גם סירופ אכינציאה +פרופוליס. החלמה מהירה.

kid of love

New member
ואם בטיפול טבעי עסקינן...

וזה כבר תלוי ברמת הויטאליות שלך (לצורך העניין- יכולת ההתמודדות של הגוף שלך...) קצת מסורבל, ואולי מפחיד, אבל עובד ובגדול. לפני השינה קחי צעיף, או רצועת בד אחרת, וטיבלי במים קרים (רצוי מי קרח). עטפי את הצוואר, ואת זה תעטפי במגבת. צריך להשאיר את זה עד הבוקר, להתכסות היטב,ולקום כמו חדשים. למה? הקור גורם לתגובה של הגוף, שמחממת את האיזור, ומרחיבה את כלי הדם. עם הדם מגיעים גם תאי הדם הלבנים, ויעשו את העבודה שלהם. המגבת שומרת על בידוד, כך שהחום, המיוצר ע"י הגוף ישאר, ובהתחלה- שגם מים לא ינזלו לך על המיטה... וחייבים להשאיר עד הבוקר, למנוע התקררות שתחמיר את המצב. אני אחזור למשפט הראשון- חשוב מאוד שאם את חלושה, או חושבת שהגוף לא יצליח לחמם את האיזור (אם את קמה בלילה קפואה מקלחת חמה תעזור) תמנעי מלבצע. אבל יצירת מחלה מראה על פינוי של דברים מהגוף, ומכאן שגם יכולת של הגוף להתמודד. לא קשור לשמנים וצמחים (טוב, מיץ לימון), אבל לא אני התחלתי...

עצה קטנה בשביל הגרון..

חוץ מכל העצות שהביאו לך (שלי מאוד עזרו עד לפני כמה ימים שהייתי חולה) אני גם ממליץ לך להסתובב הרבה עם צעיף.. זה מחמם את הגרון ועוזר להבראה יותר מהירה. תרגיש טוב

odeia

New member
תודה לכולכם על העיצות

לא הספקתי לראות אותן, כי המחשב שלי קרס טיחד איתי ועם בעלי. התגלה אצלי סטרפטוקוק ואני עם אנטיביוטיקה.

למעלה