טיפול פוטודינמי ואחרים נגד אקנה

rogix

New member
טיפול פוטודינמי ואחרים נגד אקנה

רוצה לברר מה האופציות לטיפול באקנה בודדים שלא עוברים.
יש לי פצע גדול שלא נגעתי בו ביד מלבד לשים משחה לייבוש, והמצב לא משתפר כבר חודשיים. והוא העיקרי שמטריד אותי. מלבדו יש שני אזורי אדמומיות שכבר חצי שנה לא עוברים מאז הטיפול אצל הקוסמטיקאית.
לא הצלחתי להבין לגמרי אם הטיפול הפוטודינאמי יכול להזיק, אם צריך להיזהר מכך או שזה שווה לנסות ואין מה להפסיד.
האם יש טיפול אחר שכדאי לנסות? (אני מתכוון ל-2 סוגי בעיות: פצעי אקנה שלא עוברים, וחטטים-שקעים שנוצרו מפצעים).

כמו כן, רציתי לשאול מה אפשר לעשות לגבי צלקת - חתך שנשאר מעל האף אחרי פציעה.

טיפול פוטודינמי

טיפול פוטודינמי יכול לעזור לאקנה אך מתבצע בצורה פרטית, אינו כחלק מסל הבריאות וע"כ יקר.
לגבי טיפול באקנה, יש צורך לעבור הערכה אצל רופא עור לגבי התאמת טיפול המתאים לסוג עורך.
על פניו, אם יש פצעי אקנה + צלקות ניתן לשקול טיפול ברואקוטן אשר יכול לשפר את שניהם.
רפואה שלמה !

rogix

New member
לרואקוטן תופעות לוואי בלתי סבירות.

בין השאר:
דיכאון , נשירת שיער וגרד, כאבי פרקים ושרירים, נזק לכבד, דיכוי מח עצם, עלייה של טריגליצרידים בדם (מגביר את הסיכון שלדלקת הלבלב ומחלות לב וכלי דם), דלקות עיניים ושפתיים ודימומים מהאף.

כיוון שהפצעים מעטים אעדיף לבחור בטיפולים פחות מסוכנים.

rogix

New member
טיפול IPL לעומת פוטודינאמי - אשמח לחוות דעתכם

מה ההבדל בין השיטות.

IPL

טיפול פוטודינמי כרוך במריחת משחה הנקראת "ALA" (אמינו - לבוליניק - אסיד), לאחר מכן חושפים את אזור הנגע לאור אדום, באורך גל ועוצמה מתאימים, למשך מספר דקות. האור הופך את המשחה לחומר פעיל, ובכך נוצרת תגובה פוטוכימית, העוזרת למספר מחלות עור כמו גם לאקנה. טיפול בIPL , PDL וסוגי לייזרים אחרים משמש בעיקר לטיפול באקנה דלקתי.

rogix

New member

rogix

New member
ישנו גם טיפול בלייזר? האם הוא מתאים לאקנה?

קיבלתי שם של רופא בכיר (ד"ר משה לפידות) והבנתי שהוא מתמחה בשימוש בלייזר, אלא שהתור הפנוי הקרוב הוא במאי, השאלה אם לייזר משאיר פחות סימנים, אם בכלל יש לו שימוש כנגד אקנה?

למעלה