טיפול פיזיוטרפי לפתרון וורטיגו

aviviis

New member
טיפול פיזיוטרפי לפתרון וורטיגו

זהבה שלום השבוע התחלתי טיפול פיזיוטרפי לטיפול בוורטיגו שעובר עלי מזה 3 שנים , הטיפול הוא במרפאה פרטית שעובדת עם מכבי וב-2 הטיפולים הראשונים עשו לי עיסוי של הצוואר והמטפלת טענה שהוורטיגו שלי נובע מבעיה בצוואר ! העיסוי גרם לי לכאב בצוואר וכן המטפלת ביקשה שאבצע 3 פעמים ביום למשך 2 דקות תנועות ראש מצד ימים לצד שמאל וכן מלמעלה למטה וזה תוך מספר ימים אמור לגרום לי להקלה . בינתיים נראה לי שזה רק מחמיר עם הסחרחורות וזה גורם לי ממש להרגשה לא טובה . הרגשתי היא שהטיפול הזה לא בכיוון של הבעיה , מה את אומרת , הורטיגו מופיע לי בעיקר כאשר אני יושב ועובד מול מחשב ! אני כבר נורא פסימי בקשר לפתרון הבעיה !

zs1957

New member
טיפול פיזיותרפי לוורטיגו

שלום רב aviviis נראה לי שטיפול הפיזיותרפיה לא יפתור את בעייתך.האם צילום הרנטגן הראה בעיה בצוואר? אם הטיפול לא משפר את מצבך תפסיק.אם יש סחרחורת לאחר הטיפול אין המשיך את הטיפול. פנה למרפאת סחרחורת - לרופא א.א.ג. מומחה לסחרחורת שעשו בדיקות דם , בדיקת בלוטת התריס, וכן בדיקת ENG לברר מה מקור הסחרחורת. רק לאחר קבלת תוצאות הבדיקות הרפואיות תוכל לקבל טיפול הולם שיפתור את בעית הסחרחורת וורטיגו יכול להופיע גם מישיבה מרובה ליד המחשב. יש ריצוד של העיניים ואז מסתחררים. האם המשרד שלך מאוורר או שיש בו חלונות סגורים והמזגן דולק רוב שעות היום?במצב כזה וודאי שתקבל סחרחורת. יש טיפול לסחרחורת. יש לברר מה מקור הסחרחורת האם ממחלת מנייר , האם מוורטיגו או האם מטינטון שגורם לסחרחורת. רפואה שלמה, זהבה שחם

aviviis

New member
שאלה נוספת

זהבה שלום ביקרתי כבר אצל רופא אאג ועשיתי את כל הבדיקות האפשריות הוא גילה בבדיקת ENG ירידה וסטיבולרית של 25 אחוז באוזן ימין והוא זה ששלח אותי לפיזיוטרפיה , כמו כן ביקרתי אצל נואורולוג וגם שם עשיתי את כל הבדיקות , B12 TSH EEG . צילום רנטגן לצוואר לא עשיתי אולם בפיזיוטרפיה נאמר לי כי זה קשור לצוואר . לגביי המשרד הוא מאוורר והחלון פתוח . ברצוני לציין שהסחרחורות מלוות לפעמים באבי ראש וכן בלחץ בתוך הראש . מה את מציעה ? מה שמוזר הוא שאשר אני הולך לישון התופעה נעלמת .

zs1957

New member
תשובה ל- aviviis

שלום רב, לשוב לרופא א.א.ג. ולספר שהפיזיותרפיה לא עוזרת והסחרחורת מתגברת. כמו כן לבקש בדיקות של ויטמין B1 - B6 ובדיקת MRI לראות מה מקור כאב הראש. סחרחורת המלווה בכאבי ראש ובלחץ בתוך הראש וירידה וסטיבולרית של 25 אחוז באוזן ימין מוכיחה כי הוורטיגו שלך הוא נובע מפגיעה עצבית. כלומר עצב מספר 8 שלך נפגע לכן יש לטפל בעצב. לדעתי הפיזיותרפיה לא תעזור , היא אף תחמיר את המצב. רפואה שלמה, זהבה שחם

aviviis

New member
מספר הבהרות

זהבה שלום ראשית תודה על התשובה . האם כדור אגריסק יכול להועיל לסימפטומים של הוורטיגו ? בדקתי קצת באינטרנט אודות טיפול בבעיית וורטיגו ע"י רופא המטפל בכך... הוא מציע 2 דרכים : 1. לשלם 3000 דולר ולבוא אליו לטיפולים פרטיים !!!!. 2. לנסות דרך קופת החולים והתור אליו יכול לקחת שנתיים ! נראה לי שהסכום פשוט בשמיים , מי בכלל יכול להבטיח לי שהוא פותר לי את הבעיה ? מצד שני לסבול עוד שנתיים .... מה את אומרת ?

למעלה