טיפול פסיכולוגי אצל סטודנט?

טיפול פסיכולוגי אצל סטודנט?

לאחרונה פניתי לתחנה לבריאות הנפש על מנת לקבל טיפול פסיכולוגי, שם הוצע לי שאקבל סטודנט לתואר שני בפסיכולוגיה והוא יטפל בי ולא פסיכולוג מומחה שכבר סיים את הכשרתו. השאלה שלי היא: האם טיפול אצל סטודנט עלול להיות פחות יעיל ומקצועי משום שהוא עדיין לא סיים את לימודיו וההכשרה שלו. ואין לא עדיין נסיון רב כשל פסיכולוג מומחה שמטפל כבר מספר שנים? מה דעכתם האם איכות הטיפול עשוייה להיפגע או שגם סטודנט מסוגל לטפל ברמה גבוהה?
באיזה טווח גילאים בערך הסטודנים לתואר שני?
 

katzeran

New member
סטודנטים במרפאות

שלום. כשפונים לתחנות לבריאות הנפש צריך לקחת בחשבון שרוב כוח העבודה שם הוא המתמחים בפסיכולוגיה והסטודנטים לתואר שני. יש גם פסיכולוגים מומחים שעובדים בתחנות אך הם מקבלים פחות מטופלים ועוסקים יותר בהדרכות (אני מדבר "בגדול", כמובן, שהרי הם גם עוסקים בטיפול, בוודאי שהצעירים יותר בהם).
דבר נוסף שיש לקחת בחשבון הוא שהעבודה במרפאות האלו היא צוותית. כל מקרה שמגיע עובר דיון בצוות שחברים בו הסטודנטים, המתמחים ואנשי הצוות הבכירים - הן בתחילת המקרה, הן במהלכו והן לקראת הסיום - כך שיש הרבה חשיבה שנעשית יחד עם המטפל (בין אם הוא סטודנט, מתמחה או מומחה). כמובן שמשתדלים להתאים ככל האפשר את המקרה למטפל כך שסטודנטים לא יקבלו מקרים מאוד מסובכים (אם כי היו דברים מעולם ולא תמיד יודעים לנבא מראש את הדברים האלו). יחד עם זאת, הסטודנטים והמתמחים מקבלים הדרכה שוטפת וצמודה לאורך הדרך מאנשי הצוות הבכיר.

לדעתי אין סיבה שהטיפול שנותן סטודנט יהיה פחות טוב. יכול להיות שהוא יהיה פחות "מקצועי" ברמת הידע והשפשוף של המטפל, אבל מנסיוני (הן כסטודנט לשעבר והן היום כמתמחה ותיק שראה כמה וכמה סבבים של סטודנטים באים והולכים במרפאה) הסטודנטים מפצים על חוסר הנסיון בהתלהבות, עניין והשקעה מרובה במטופל ובטיפול בכלל. (כמובן שזו אמירה גורפת ותמיד אפשר ליפול על סטודנט פחות מוצלח, אבל זה נכון גם לפסיכולוגים המומחים הותיקים ביותר...)

בנוגע לטווח הגילאים, זה די מגוון כי לא מעט אנשים מגיעים לתחום בשלבים מאוחרים של החיים, לפעמים כקריירה שנייה. אין לי נתונים של ממש אבל מנסיוני רוב הסטודנטים יושבים על הטווח שבין גיל 26 ל-40 ומשהו (אני מעריך שהחציון הוא לקראת גיל 30)
 

Rainbow syrup

New member
איזו תשובה נהדרת


 
תודה על התשובה וגם

רציתי לשאול האם מתמחה זה מישהו שכבר סיים את לימודי התואר השני וכעת הוא כבר בשלב יותר מתקדם מבחינת ידע?
אם כך אולי עדיף לי לבקש טיפול אצל מתמחה על פני סטודנט לא?
 

katzeran

New member
לא בהכרח

מתמחה הוא מי שסיים לימודי תואר שני ונמצא בתהליך התמחות שאורך ארבע שנים. אתה יכול לקבל מתמחה בשנה הראשונה שרק התחיל ואתה יכול לקבל מתמחה בשנה האחרונה. אז מה עדיף?
השאלה שלך מעלה את השאלה האם טיפול טוב הוא פונקציה של ידע... למעשה, נמצא שוב ושוב שאחד המנבאים הטובים ביותר להצלחת טיפול היא איכות הקשר שנוצר בין המטפל למטופל. האם מתמחה או מומחה יהיו טובים יותר ביצירת הקשר מסטודנט? (כמובן שאין לי תשובה על השאלה הזו כי אין תשובה אבסולוטית, שהרי זה תלוי מטפל ויתרה מכך, תלוי מטפל-מטופל)
&nbsp
אני לא מכיר אותך ואת הסיבות שבגינן פנית לטיפול. מהכרותי עם המערכת אני יוצא מנקודת הנחה שלא הציעו לך סטודנט רק כי זה מה שהיה פנוי. אני חושב שהשאלה שלך אולי מבטאת חששות לגבי היכולת להיעזר ואולי חששות לגבי היקף וחומרת הבעיה באופן שדורש מישהו עתיר ידע... אלו לא שאלות שאנחנו כאן נוכל לענות עליהן, ואני חושב שיש בהחלט מקום לפתוח אותן מול אנשי הצוות במרפאה שאליה פנית.
 
למעלה