טיפול פסיכולוגי לפני שירות צבאי

טיפול פסיכולוגי לפני שירות צבאי

שלום, אשמח אם תוכלו לשלוח לי את התשובה למייל תודה האם השירות הצבאי של הילדה יפגע?? הבת שלנו בכתה י', לצערי בתקופה האחרונה יש בינינו הרבה אי הבנות, עברה לגור עם האבא (אנו גרושים מזה 3 שנים) מכיוון שהמצב מורכב בינינו ביקשתי ממנה שניגש יחד לטיפול, אני נמצאת בקבוצה של הדרכת הורים, הילדה מאוד מאוד חוששת שזה יפגע במועמדותה להתקבל לתפקידים טובים בצבא ולכן לא מסכימה בשום אופן לגשת איתי לטיפול האם תוכלו לתת הסבר האם זה פוגע האם הצבא יודע על הטיפול, האם התיק הרפואי של קופת חולים חשוף (אני רוצה לפנות דרך הקופה ולא דרך פרטי כי אז יש השתתפות) האם כדאי ללכת לטיפול פרטי כדי שלא ייחשף מידע ולא תיפגע? אין לילדה נטיות אובדניות חלילה תלמידה מצטיינת, מחוננת, חברותית מאוד, תודה

living a lie

New member
שלום

בתור חיילת שהייתה בטיפול (ועדיין) יש להגיד שזה תלוי. קודם כל תלוי בתפקיד- לתפקידים מסויימים שדורשים סיווג בטחוני גבוה בודקים יותר את החיילים (מבצעים ראיון אישי בו שואלים אותך ממש הכל וכנראה ששם גם הטיפול הפסיכולוגי יעלה- בראיונות כאלה מומלץ שלא לשקר, אבל לדעתי לא פוסלים סיווג בטחוני של חייל על טיפול פסיכולוגי בגלל שההורים גרושים אם אין לו בעיות אחרות כגון פגיעה עצמית או מחשבות אובדניות, אז פה לא נראה לי שיש לך מה לדאוג). דבר שני, מבחינת ידיעת הצבא, לדעתי אם את הולכת דרך קופת חולים ולא לפסיכולוג פרטי, לצבא יש אפשרות לדעת מזה, לדעתי. אם את הולכת לפסיכולוג פרטי בזמן הצבא בעיקרון את חייבת להצהיר על זה (בעיקרון!) ואז את חותמת על וויתור סודיות והפסיכולוג אמור להגיש לצבא דו"ח כל כמה זמן על מצבך. אבל ממש לא כולם מצהירים. אם הלכת לפסיכולוג לפני הצבא, ואפילו בזמן הצבא, היום זה ממש לא "ביג דיל", המון אנשים היום מטופלים וכבר אין כל כך את ה"סטיגמה" שפעם הייתה על אנשים בטיפול. לדעתי אם את חושבת שהילדה שלך תוכל להיעזר בטיפול, שווה לך לנסות לקחת אותה, ותאמיני לי שכל בעיה שאולי תצוץ אחר כך עם הצבא (למרות שלא נראה לי במקרה שלך) אפשר לפתור. בהצלחה, ואם יש לך עוד שאלות אשמח לענות. מקווה שעזרתי.

למעלה