טיפול פסיכיאטרי בצבא

טיפול פסיכיאטרי בצבא

מה הן הסכנות בפנייה לקב"ן בנוגע להמשך השירות הצבאי (כמובן בהנחה שאכן קיימת מוטיבציה להמשך שירות סדיר)? עד כמה קיימת על מפקדי הישיר חובה על הערבת מידע על טיפול פסיכיאטרי שקיבלתי לפני הגיוס ובהמהלך השירות ללא ידיעת הצבא? ומה זה בעצם גימלים נפשיים?
 

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
פנייה לקב"ן

דניאל היקר, אנחנו שומעים שאתה מתלבט לגבי המשך הדרך שלך, לא בטוח בכיוון הרצוי מבחינתך, או משוכנע לגבי פנייה לקבלת עזרה.. ויחד עם זאת, אנחנו גם קוראים בין השורות שאולי אתה מחפש אוזן קשבת, מקום שתוכל לפרוק בו את העצב והכאב שלך.. רוצים להציע לך, רק אם תרצה, לפרוק את הכאב שלך, כאן אצלנו בפורום, באווירה שופטת ולא מקבלת.. ואולי תוכל גם לדבר עם המפקד שלך או מש"קית הת"ש, כדי לנסות ולמצוא את הדרך המתאימה ביותר עבורך.. ואולי אם תנסה ללמוד מניסיונם של אחרים כאן, זה יכול לעזור לך לקבל פרספקטיבות שונות ומגוונות.. רוצים שתדע שאנחנו כאן איתך, מקשיבים ומקווים לשמוע ממך עוד על ההתלבטויות שלך והרגשות שמתלווים אליהן.. מחכים לך..
 

kdani

New member
אין סכנות

המפקד לא חייב לדעת. לך לרופא, הרופא יתן לך הפניה, הכל דיסקרטי. אם תרצה תשתף את המפקד, אם לא, אל תשתף. גימל זה גימל. אני לא בטוח שיש כזה מושג גימל נפשי.
 
גימל נפשי

במידה וקיימת מוטיבציה להמשך שירות- אין כל סכנה. ברמת העיקרון, אם אתה לא רוצה לשנות ת"ש, בסיס, תפקיד- במידה ואתה לא מסכן את עצמך או סובביך במידה דרסטית- לא יכולים להכריח אותך לעשות כלום. גימל נפשי הוא ככל ג' רגיל. רק שאתה יכול לקבל אותו אך ורק מקב"ן או פסיכיאטר צבאי. קב"ן יכול לאשר עד 3 גימלים נפשיים, בעוד פסיכיאטר יכול לאשר הרבה יותר (מנסיון)
 
למעלה