טיפול פרעושים

SHELLYB249

New member
שלום חברים,

אני גרה באזור כפרי ויש לי שישה חתולים.
המלצות לטיפול פרעושים זול ויעיל ?
האמת שעד עכשיו הייתי קונה אדוונטג' כלבים עם אותו הרכב חומר ומחלקת בין החתולים לפי הכמות הרצויה בעזרת מזרק שמודדים מ"ל ....קראתי שזה בסדר.
האם למישהו רעיון אחר ? נראה לי שהאדוונטג כבר לא כל כל יעיל בשנים האחרונות ופחות מומלץ.

תודה רבה!

גורדיאן-II

Active member
שלום חברים,

האמת שעד עכשיו הייתי קונה אדוונטג' כלבים עם אותו הרכב חומר ומחלקת בין החתולים לפי הכמות הרצויה בעזרת מזרק שמודדים מ"ל ....קראתי שזה בסדר.
האם למישהו רעיון אחר ? נראה לי שהאדוונטג כבר לא כל כל יעיל בשנים האחרונות ופחות מומלץ.

תודה רבה!
אם יש פרעושים יש גם תולעים. ברודליין ואדווקט מטפלים בשניהם ביחד, לכן מומלץ להשתמש בזה.
עד כאן עניין היעיל, נושא הזול קצת יותר מסובך, ומה שאני עשיתי זה לקנות בחו"ל. הנה שני אתרים מומלצים:
https://sierrapetmeds.com/
https://www.petbucket.com/
תזכורת: לחלק את הקניות כך שכל משלוח לא יהיה מעל 75$, אחרת יהיו על זה מס קניה ומע"מ וצרות אחרות.
זמן אספקה: לי המשלוח הגיע תוך 21 יום, 3 שבועות, מהיר ויעיל.

g l o r y

New member
שלום חברים,

תודה רבה!
לצערי אדוונטג' ודומיו כבר לא ממש פועלים על פרעושים. זה קצת כמו כינים, הם מפתחים עמידות. אני ניסיתי המון דברים לאורך השנים והדבר היחיד שעדיין עובד כמו שצריך זה ברווקטו. אני יודעת כעובדה שאפשר להשתמש בברווקטו של כלבים על חתולים (הווט שלי נתנה לי בפעם האחרונה של כלבים כי יש חוסר של החומר לחתולים כרגע והסבירה שספציפית את זה אפשר, אבל המינון שונה מכלב לחתול ולא אחד לאחד) לכן הייתי מציעה לבקש מווטרינר שייתן לך את הברווקטו לכלבים גדולים ויסביר לך איך לחלק בדיוק. זה עובד במקרה הטוב ל3 חודשים כל פעם, במקרה הרע בערך חודש חודש וחצי, תלוי איך הפרעושים אצלכם עמידים.
וחשוב חשוב חשוב:
1) לתלע כשמטפלים בפרעושים כי זה בא ביחד
2) לשאוב את כל הבית, לכבס מצעים ולעשות "פסח" כשמטפלים בפרעושים כי ביצי פרעושים יכולות לשרוד ולבקוע כמעט שנה אחרי ההטלה. הן נמצאות בשטיחים, ריפודים, פינות אפלות וכו. גם את החצר יש צורך לפרעש, כי פרעושים גם מטילים באדמה. יש כמה דרכים לטפל בפרעושים בחצר, מאבקה מינרלית (אדמה דיאטומית נדמה לי קוראים לה?) שהורגת אותם ועד ריסוס. כדאי להתייעץ עם בעל מקצוע אם המצב רע.

אלישבע777

Well-known member
אם יש לחתולים פרעושים, דעי שהפרעושים מתרבים בבית ולא בפרוות החתול. הביצים נושרות ארצה ומהן תוך מספר ימים בוקעים הזחלים. הזחלים מעדיפים מקום חשוך שיש בו קצת חומר אורגני ואבק. המקום הטבעי להתפתחותם הוא באדמה לחה במקצת. בבית הם מתפתחים בעיקר בשטיחים ( המכילים הרבה חומר אורגני) כולל שטיחים מקיר לקיר, מתחת לארונות ובמקומות המרבץ של החתול. הזחלים אינם מזיקים. אחרי שהם מתגלמים הם יוצאים מן הגולם כבוגרים וקופצים על כל מי שעובר - אם זה חתול, הם נשארים עליו. אם זה אדם - הם עוקצים אך נושרים עד מהרה ארצה ושוב קופצים. לכן הייתי ממליצה לך, לא להסיר שטיחים ככל האפשר, לנקות ולהדביר מתחת לארונות ומתחת למיטות ובכל מיני חללים נסתרים מהעין. מספיק זוג פרעושים אחד פורה, שיתרבה בבית וצאצאיהם יתרבו גם הם , גם אם את מטפלת יפה בחתול. הפרעושים עוקצים בעיקר ברגלים (כי הם קופצים מהרצפה או מהשטיח). עקיצותיהן מגרדות מאוד והן קטנות וכמעט שאינן מתנפחות. אני הסרתי כל שטיח שהיה בבית.

למעלה