טיפול קוגנטיבי-התנהגותי לילדה בת 6?
יש לנו ילדה מדהימה בת 6. יצירתית, חכמה, פטפטנית, ידידותית וכו'.
החל מצעדיה הראשונים בגן בגיל 3 היא לא היתה מדברת כלל עם אנשי הצוות. שום מילה. עם הילדים היא שיחקה ודיברה בצורה חופשית - גם בגן ליד הגננות.
הדבר נמשך גם בגן חובה ועכשיו היא בכתה א'.
בכתה היא מתפקדת יפה אבל מאד מאד מאד שקטה וביישנית. לשמחתנו כששואלים אותה שאלה ישירה (נניח מה שמה או מבקשים ממנה לקרוא) היא כן עונה (מה שלא היה קורה בגן, למשל).
במסגרת ביה"ס היא התחילה לקבל תראפיה בקבוצה עם תנועה וכו'.
ועכשיו לשאלה :
פנו אלי מביה"ס ואמרו שיש מישהי שהיא מעצבת התנהגותית וכרגע היא מתמחה ב"טיפול קוגנטיבי התנהגותי". היא מחפשת ילדים לעבוד איתם לצורך ההתמחות.
היועצת פנתה אלינו לשאול אם אנחנו מעונינים.
השקולים בעד הם :
1. אולי זו עזרה שאכן תועיל לילדה להפתח.
2. הסוע אמור להנתן בביה
3. בחינם.
השקולים נגד הם:
1. אני לא ממש יודעת מה זה אומר "טיפול קוגנטיבי התנהגותי"
2. מקריאה בנט מדובר באיזה שהוא טיפול פסיכולוגי - ואני לגמרי לא בטוחה שהשקט שלה נעוץ באיזה סבך פסיכולוגי (היא פשוט מתביישת לדבר. בזה זה מתחיל ונגמר)
3. אני לא בטוחה שאני רוצה שמתמחה תטפל בילדה שלי (למרות שהיא כן מעצבת התנהגותית בהכשרתה). אני לא יודת מה זה אומר ואם זה יכול להוביל לתוצאות פחות רצויות.
אם יש כאן מישהו שמכיר ויודע - אשמח לשמוע דעות נוספות בעניין.
יש לנו ילדה מדהימה בת 6. יצירתית, חכמה, פטפטנית, ידידותית וכו'.
החל מצעדיה הראשונים בגן בגיל 3 היא לא היתה מדברת כלל עם אנשי הצוות. שום מילה. עם הילדים היא שיחקה ודיברה בצורה חופשית - גם בגן ליד הגננות.
הדבר נמשך גם בגן חובה ועכשיו היא בכתה א'.
בכתה היא מתפקדת יפה אבל מאד מאד מאד שקטה וביישנית. לשמחתנו כששואלים אותה שאלה ישירה (נניח מה שמה או מבקשים ממנה לקרוא) היא כן עונה (מה שלא היה קורה בגן, למשל).
במסגרת ביה"ס היא התחילה לקבל תראפיה בקבוצה עם תנועה וכו'.
ועכשיו לשאלה :
פנו אלי מביה"ס ואמרו שיש מישהי שהיא מעצבת התנהגותית וכרגע היא מתמחה ב"טיפול קוגנטיבי התנהגותי". היא מחפשת ילדים לעבוד איתם לצורך ההתמחות.
היועצת פנתה אלינו לשאול אם אנחנו מעונינים.
השקולים בעד הם :
1. אולי זו עזרה שאכן תועיל לילדה להפתח.
2. הסוע אמור להנתן בביה
3. בחינם.
השקולים נגד הם:
1. אני לא ממש יודעת מה זה אומר "טיפול קוגנטיבי התנהגותי"
2. מקריאה בנט מדובר באיזה שהוא טיפול פסיכולוגי - ואני לגמרי לא בטוחה שהשקט שלה נעוץ באיזה סבך פסיכולוגי (היא פשוט מתביישת לדבר. בזה זה מתחיל ונגמר)
3. אני לא בטוחה שאני רוצה שמתמחה תטפל בילדה שלי (למרות שהיא כן מעצבת התנהגותית בהכשרתה). אני לא יודת מה זה אומר ואם זה יכול להוביל לתוצאות פחות רצויות.
אם יש כאן מישהו שמכיר ויודע - אשמח לשמוע דעות נוספות בעניין.