טיפול קטן

limbo2

New member
טיפול קטן

המממ, אני שוב הולך לשבת שם במוסך בעוד כמה ימים, להסתכל על החשבונית של הטיפול התקופתי ולתהות מה הוא באמת עשה והאם הוא עשה כל מה שצריך. לא שאני לא סומך על המוסכניק שלי, אחרת לא הייתי הולך אליו, אבל בכל זאת, חשוב לדעת. מישהו זוכר בדיוק מה צריך לעשות בטיפול תקופתי קטן ומה בגדול. האם יש דברים שאני יכול לעשות לבד (החלפת שמן זו לא בעיה, וגם להחליף פילטר אויר נראה לי פשוט - יש עוד משהו?) אשמח לשמוע מבעלי הנסיון! (יש לי הרואיזם, למי שתהה)

batz750

New member
מה עושים בטיפול

ערב טוב לך לידע כללי אין הבדל בן טיפול קטן לגדול. בגדול זה רק בדיקה בודקים את כול מעכחת הוריטור מחליפים שמן ובלג(כול טיפיל) גם טלוי כמה קלמוטרים יש לך לקטנוע כווין שסטומים עושים כול 12 אלף. ובדיקה של הבלמים אויר לעשות לבד את הטיפון לא מומלץ למי שלא מבין ואין לא את הכלים הנחוצים שבסוף לא תשלם יותר יקר בגלל שתערוס דברים . אז זהו לבנתאים עם יש לך עוד שאלות אז בשמחה אני יענה לך BATZ

Easy_Rider

New member
טיפול קטן/גדול להרואיזם - תשובה.

הכי פשוט להרים טלפון למוסך המרכזי של עופר אבניר - ולשאול ! בנוסף, בספר הרכב המקורי (באנגלית - לא לסמוך על התרגום ...) מצויה טבלה ובה מפרט הטיפולים לפי תקופה/ק"מ. הטיפולים משתנים מכלי לכלי, וישנם דברים קטנים שאפשר "לדחוף" לך, לדוגמא - שמן וריאטור. בקטנוע הספציפי שלי היצרן מדבר על החלפה כל 24000 ק"מ, ולי החליפו בטיפול 18000 ! לכשבדקתי את החשבונית ובאתי בטענות מבלי להניד עףעף זיכו אותי ב 50% מעלות השמן ... (גם ככה הכל הסתכם ב 120 ש"ח ...). בכל מקרה, הנחיות היצרנים לקטנועים מדברות (בד"כ) - טיפול קטן: שמן מנוע + פילטר שמן + ניקוי פילטר אוויר (לא החלפה!) + צ'ק-אפ כללי. טיפול גדול: שמן מנוע + פילטר שמן + החלפת פילטר אוויר + החלפת פלאג + החלפת רצועת וריאטור. (וכמובן בדיקה כללית). עכשיו תעשה את החישוב בעצמך ... ליטר שמן מנוע איכותי עולה לצרכן כ 50 ש"ח (חצי סינטטי, מוטול, סיקוליין וכו' - אם המוסך שלך משתמש בשמן בלתי ידוע ... איזה דלקול או משהו, המחיר לא צריך להיות גבוה מ 25 ש"ח לליטר ! ובכל מקרה מדובר בשמן מאיכות לא מי יודע מה ...) פלאג עולה משהו בסביבות ה 25 ש"ח. לגבי עבודה - משהו כמו 100 ש"ח. טיפול קטן לא צריך לעבור את ה 250 ש"ח בכל מקרה. (מחיר רשמי שקיבלתי - טיפול קטן להרואיזם: 256 ש"ח כולל מע"מ, טיפול גדול להרואיזם כולל רצועת וריאטור: 650 ש"ח, במידה ויש להחליף חלקים נוספים בוריאטור, תוספת של עד 100 ש"ח, מחזירי שמן לדוגמא).

נתן.ל

New member
טיפול קטן להרואיזם עולה 206 שקלים

הייתי היום במוסך מורשה וביררתי (גם עשיתי טיפול תוך כדי) יצא לי כולל חלקים 280 שקלים טבין ותקילין. אל תתפתו למוסכים שמציעים טיפולים וחלקים זולים יותר, זה לא רציני. אגב, בהמשך לסאגה שלי עם מוסך "המהיר" גיליתי שאולי עשו טיפול גדול לקטנוע וגם עשו מנוע עליון, אבל משום מה פילטר אויר נראה כמו הצרות שלי(מסנן אויר) והיה צריך להחליפו בדחיפות כמו גם הפלאג(ממתי לא מחליפים פלאג שעושים מנוע?).

limbo2

New member
תודה על התגובות

עניתם לי על כל התהיות! טוב שיש חבר'ה רציניים לשאול פה!

למעלה