טיפול ראשון וכבר שאלות :)

מירוש43

New member
טיפול ראשון וכבר שאלות :)

שלום
אני בת 40.5 ויש לי ילדה בת 7 ( חד הורית ) ואני רוצה לנסות להכנס בשנית להריון, החודש בתחלתי בפעם הראשונה ישר ל IVF . הרזרבה השחלתית שלי נמוכה והיום הודיעו לי שאני לא מגיבה לכמות המאוד גדולה ( 450) של המנפור ביום הרביעי, הרופא התקשר ואמר את יכולה או להפסיק או לקחת עוד יומיים ואם כלום לא זז או להפסיק או לנסות מחזור אחד טבעי
אני מאוד בשוק ןמנסה להבין מה לעשות.. מה האופציות שלי... האם כבר לחשוב על תרומת בייצית? אשמח לכל מידע . תודה

asi1811

New member
צריך להבין שזה ניסוי וטעיה

וזה שהגוף לא הגיב להפצצת ההורמונים עם מונפור לא אומר שלא תגיבי להורמונים אחרים בסבב אחר.
אני לא מגיבה למונוגון ולא למונפור, כן מגיבה לפיורגון ולפרוגרביס.
אם אכן הגוף ימשיך לא להגיב אז אפשר לבטל את הסבב. ובסבב הבא להשתמש בהורמון אחר.
לגבי מחזור טבעי זה גם רעיון טוב בעיני יש טענה שהזקיק המוביל טבעי הוא ממילא הזקיק הטוב
וזה אכן מומלץ עם רזרבה נמוכה.
תרומת ביצית היא תמיד פתרון אבל לא צריך בעיני לקפוץ להסיק מסקנות מסבב אחד בלבד.

מירוש43

New member
תודה רבה על החיזוק :)

תודה רבה אסי... זה מאוד מחזק לדעת שיש עוד נשים במצבך :) אני חושבת שאקבל את עצתך, ואשאל את הרופאים לפעם הבאה להחליף תרופה.

ofirsegevp

New member
טיפולי פוריות בפעם השנייה

ערב טוב,

אנא כתבי מהן רמות ה FSH שלך ?

מירוש43

New member
תודה על השאלה

e2= 573
LH= 8.4
fsh= 5.5
כל זה ביום 3 למחזור
היום הייתי שוב בבדיקות המנפור לא עובד עלי בכלל והזקיק לא כ"כ מתפתח...
אני יודעת שזאת רק הפעם הראשונה שאני מנסה אבל אני מבינה שהרזרבה השחלתית שלי וגם התגובה השחלתית נמוכה ובאמת תוהה מה השלב הכי קצר הבא... :(

ofirsegevp

New member
ערכי FSH ואסטרדיול, LH

שלום וברכה

הערכים שציינת ביום השלישי למחזור הם תקינים.

באיזה יום לטיפול את נמצאת ? כמה זמן את נוטלת מנופור ?

ניתן כמובן לעדכם את הרופא המטפל ולשקול שינוי המינונים בהתאם.

הערכים לא תקינים ליום 3

הe2 אמור להיות פחות מ200 בשביל לשקף את FSH האמיתי
למה להגיד לה שזה תקין ולהטעות?

shoosh101

New member
ה- e2 אצלך נחשב גבוה ליום 3 של המחזור,

(אמור להיות נמוך מ- 250) וכאשר הוא גבוה זה באמת מרמז על רזרבה שחלתית נמוכה (גם אם ה- FSH תקין, ואצלך הוא אכן כזה).
אני חושבת שהעצה הכי טובה היא ללכת לרופא פוריות בעל נסיון דווקא עם מטופלות עם רזרבה שחלתית נמוכה. כי יש פרוטוקולים שמתאימים יותר במצב כזה, ויש גם אפשרות ל- IVF במחזור טבעי, כך שבהחלט יש מה לנסות כדי לשפר את סיכויי ההצלחה.

למעלה