טיפול רגשי

טיפול רגשי

שלום,
מחפשת באזור כ"ס הוד השרון מטפלת רגשית לילדה בת 8,
אם אפשר עם המלצות ממקור ראשון ..
ואחת שלא תגבה 300 ₪ + 6389ל 45 דק'..
וזהו ..

תודה
 
זה קצת רחוק ומגביל.. תודה :)

אם זה הולך להיות על בסיס שבועי (וסביר להניח שכך יהיה) זה מגביל.
 
אם אפשר שאלה לגבי איבחון פסיכיאטרי ותיק רפואי

בבית החולים שלוותה ישנה מרפאה לילדים ונוער, מרפאת חוץ.
יש שם איבחונים פסיכיאטרים-רגשיים, טיפול באומנות וכו'.
אבל אני חוששת שזה נרשם בתיק רפואי וילווה אותה כל החיים כאחת שעברה טיפולים פסיכיאטרים..
זה רציונאלי? יש למשהו מושג איך זה עובד?
 
להערכתי

טיפול רגשי בילד מאומץ הוא מאד מאד נ ו ר מ ט י ב י..כולל תמיכה תרופתית ,למשל בבעיות קשב,למשל בבעיות בהתנהגות. אני כותבת לך את המשפט הזה כפסיכולוגית קלינית שמטפלת במאומצים גם בפרטי וגם בציבורי.ההשכלה והמודעות ההולכות ומתרחבות לגבי נחיצות של התערבויות פסיכולוגיות במגוון של מצבים מביאות לכך שכבר אין מחשבה אוטומאטית שמי שהולך לפסיכולוג הוא 'פסיכי'.טיפולים הם הרבה פעמים נחוצים ומיטיבים והימנעות מהם רק כי "מי יודע אם יגידו" יכולה להביא להזנחת טיפול ולהחמרת בעייה וזה לדעתי עוול כלפי הילד.
גם במרפאה הציבורית,אף אחד מהעובדים לא הולך עם חישובים ביומן שלו מתי צו גיוס ראשון של מטופל לשעבר,ורצון לצלצל לצבא. המטפל במרפאה ממלא נתונים לצבא רק אם יש דרישה כזאת מהצבא,על סמך ראיון עם המועמד,והמרפאה יוצרת ביוזמתה קשר עם הצבא רק אם הטיפול הוא בסמוך להליכי הגיוס ויש הערכה על סמך ההכרות שלמשל תנאי לחץ או או שימוש בנשק עלולים להחמיר מצבו של המתבגר.
ראי,לא לכל אחד שמגיע למרפאה פסיכיאטרית מיד מנפיקים טיפול פסיכיאטרי,והדגש הראשוני הוא על איבחון- לדעת במה מדובר ואז לשקול דרכי טיפול מתאימות.אני יודעת על המרפאה בשלוותה שהיא מעולה- לא בטוחה עד כמה מבינים באימוץ,אבל אם את מרגישה צורך בכך שאנשי מקצוע יראו את בנך או בתך- אל תהססי ללכת לשם.
 
נמנעת לציין זאת בפומבי בפורום

אבל לא מתאים לך,כי לא ממש באיזור שבו פירטת שאת רוצה את הטיפול.
המקומות הציבוריים,בייחוד אלה שקשורים גם למשרד הבריאות וגם לעיריות [כמו המקום שלי ועוד הרבה] מקבלים רק את האזרחים שעל פי מרשם האוכלוסין ][תעודת הזהות] מתגוררים באותו מקום עירוני,או איזור כפרי.
אגב, במקומות הציבוריים ישנם אנשי מקצוע טובים מאד. החסרונות המרכזיים- 1] התורים בדרך כלל ארוכים.ולעיתים יש צורך בהמתנה נוספת ולא קצרה בין השיחות האיבחוניות לבין הטיפול עצמו.2]העדר גמישות לגבי הזמנים שנקבעים לכם.
 

fatfat

New member
אין לי שום מידע על הסיבה

שאת מחפשת טיפול רגשי לאוצרך ומה המצב הנפשי הנלווה. חשוב שתדעי: שלוותה הוא בית חולים פסיכיאטרי. לרוב למרפאות פסיכיאטרות מופנים המקרים היותר קשים שדורשים שילוב של טיפול תרופתי עם טיפול רגשי, בדרך כלל יש זמן המתנה עד שמתקבלים למרפאה ואחר כך עד שמסיימים את הבירור הראשוני ומחליטים שאכן טוב שהילד יטופל במסגרת מרפאה פסיכיאטרית.

ומניסיון עם לא מעט מטופלים שלי, זה נרשם בתיק ועשוי להיות לרועץ בעתיד, במיוחד לגבי הגיוס לצבא. זה לא שאוטומטית לא יגייסו, אבל ידרשו חוות דעת פסיכיאטרית עדכנית והמלצה של הפסיכיאטר על כשרות לגיוס.
 
מדובר על מרפאות החוץ. ..

זה גם נחשב למקום של "מקרים קשים"?

אופ לא יודעת מה לעשות, הבעיה בגינה אני מפנה היא בעיות רגשיות, לא משהו חריג
היא בסר גמור רק שאני מחפשת בשבילה עזרה לפתור את הנושאים שמציקים לה, חוסר בטחון, מרדנות, בחינת גבולות וכד'.
אבל נמאס לי לשלם הכל פרטי, הוראה מתקנת - פרטית, ריפוי בעיסוק - פרטי. קלינאי תקשורת - פרטי. אבחונים - פרטי. כמה אפשר להוציא על כל הדברים הללו?
ובמיוחד שכל הטיפולים לוקחים זמן ולא רואים תוצאות מיד ואם לא פותרים בעיה אחת אז השניה לא תיפתר .. והכסף עובר מהכיס שלי לכיס של המטפלים..

בגלל זה חשבתי ללכת לטיפול רגשי במרפאות החוץ של שלוותא, או השלוחה שלהם ברעננה. אבל עכשיו לפי מה שאת כותבת, אני כבר לא בטוחה.
 

fatfat

New member
זו מרפאת חוץ בבית חולים פסיכיאטרי

ולכן עדיין הדגש הוא על בעיות יותר פסיכיאטריות.

בת כמה הילדה? האם עברה אבחון פסיכודידקטי? הוכרה כלקוית למידה? אם כן היא זכאית לעבור ועדת שילוב ולקבל הוראה מתקנת במסגרת שעות שילוב. טיפול אצל קלינאית תקשורת ומרפאה בעיסוק עד גיל 9 היא זכאית מטעם קופ"ח בעלות של כשלושים ש"ח לפגישה, 27 פגישות לכל שנה קלנדרית. מעל גיל תשע היא עדיין זכאית לטיפול מטעם הקופה אבל מספר השעות המאושרות לשנה יורד משמעותית. גם טיפול פסיכולוגי את יכולה לקבל מטעם קופ"ח. למכבי ולכללית יש הסדר עם ת.ל.מ שיש שם הרבה מטפלים עם ניסיון והכשרה בעבודה עם מאומצים ומשפחות מאמצות. יש להם סניף קרוב אליך ברעננה ברחוב אחוזה מס 301 טלפון: 074-7292600 פקס: 09-7707424. וגם לבקש רשימת מטפלים שבהסדר עם מהקופה ולפנות אליהם פרטי.
 
פאטפאט

אני מכירה די מקרוב את מרפאת "ניצנים" לילדים שסמוכה [בתוך השטח!] לבית החולים הפסיכיאטרי "אברבנאל" בבית ים.מגיעים לשם ילדים עם מגוון רחב ביותר של קשיים,ובכלל לא רק הנזקקים לליווי תרופתי.
דימוי עצמי נמוך,גירושי הורים,הגירה ומעברים אחרים,קשיים חברתיים ,בעיות התנהגות ועוד-מרפאה לבריאות נפש לילדים לגמרי רגילה.בית החולים לא מקנה לה אופי אחר ממרפאה לבריאות נפש אחרת,ואי מרפאה אחרת [לא של שפ"ח] בבת ים.
 

fatfat

New member
ואני מכירה את המרפאות בגהה, בנס ציונה

ובאיתנים והמצב לא כזה.

ועם יד על הלב, לו לבן שלך היו בעיות לא חריגות כפי שמתארת הכותבת, היית מפנה אותו לטיפול במרפאה פסיכיאטרית בבית חולים?
אני לא כי מניסיון של הרבה מטופלים זה נרשם בתיק הרפואי ואחר כך היה להם בעיות בגיוס לצבא.
 
תראי,הרי אני בעצמי במערכת הזאת

ואחותי פסיכיאטרית במערכת הזאת ,לדעתי חבל מאד שיהיו פחדים מיותרים.וסטיגמות מיותרות!
אסביר ברור יותר- בכל מרפאה לבריאות הנפש,ביחידה שעוסקת בילדים ונוער,בין אם המרפאה היא מרפאת חוץ שסמוכה לבית חולים פסיכיאטרי או כללי [הרי גם לאיכילוב ולתל- השומר יש יחידות כאלה בסמיכות להם]- היא מרפאה שיש בה בין השאר פסיכיאטר ילדים ונוער,אבל הצוות המאבחן ומטפל הוא רב מקצועי,ולא תמיד יש איבחון על ידי פסיכיאטר ולא תמיד יש טיפול תרופתי [שכידוע ניתן רק על ידי רופא]. במרפאות הללו יושב צוות רב מקצועי, של פסיכולוגים קליניים,עובדים סוציאלים קליניים,מרפאות באומנות ובתנועה. אלה אותן מרפאות ששולחים אליהן למשל כהמשך לטיפולים במכונים להתפתחות הילד,שמטפלים רק עד גיל 6.
הטיפול ניתן בהתאם למה שנראה המתאים ביותר,לאחר הפגישות האיבחוניות.למשל ילד לא ורבלי -תישקל הפנייתו לטיפול באמצעות אומנות.ושוב - המיקום של מרפאת ניצנים הוא בשטח אברבנאל,אבל הרכב המטפלים שבה והעיסוק שלה- בדיוק כמו של המרפאה שלנו שאיננה ממוקמת בשטח בית חולים.
לגבי הצבא-גם פה אני משתמשת בניסיוני האישי- הייתי שם מתמחה....מי שמספר על טיפול בגיל 8-9-10-11 על רקע מצב משפחתי וחברתי זה או אחר- אף אחד לא יטרח להחתים על טופס ויתור ודיות ולשלוח למטפלים מן העבר בקשת אינפורמציה. ככל שהמשבר הנפשי/טיפול קרוב לגיוס- שם מתעוררת השאלה אם לקבל פרטים נוספים או לא.הפרטים אגב אינם עוברים אוטומאטית לצבא- התיקים של הילדים אצלנו עוברים לארכיון אחר כך תוך זמן לא ארוך מסוף טיפולם..
מי שלא מגוייס לצבא על רקע מצב נפשי- ה כי מצבו הנפשי הפחות טוב מתמשך עד לרגע שבו המראיין הצבאי המיומן רואה אותו,ולא כי אי שם בעברו הוריו היו אחראיים לקחת אותו לטיפול מיטיב במרפאה לבריאות נפש...והכי הכי הכי חשוב- מי שיש לו קשיים -אסור שיתנהל על פי פחדים מן העתיד.ככל שיגיע לטיפול מוקדם יותר- כן סיכויי ההטבהועיכוב החמרה יהיו גבוהים יותר.

פאטפאט,אני חושבת שהיה מאד לא נכון,לא חברי ולא אתי באופן פרובוקטיבי להשתמש בבן שלי בתגובתך.בכל מקרה לא הייתי חוששת להביאו לשום מקום שהייתי יודעת בו על טיפול נאות וטוב. השואלת התרעמה בתוך השאלה על המחירים של הטיפול הפרטי. בסך הכל המרפאות הציבוריות נותנות שירות מקצועי ומיומן חינם או כמעט בחינם,המטפלים טובים מאד ולרובם המכריע גם קליניקות פרטיות.
אגב,גם המילה פסיכיאטר לא צריכה להדהד כמשהו מפחיד וסטיגמטי. הרבה פעמים כדור ריטלין או כדור רידפרידל במינון מזערי עוזרים לשנות חיי ילד ומשפחתו לטובה ב-180 מעלות.
ולשואלת- אני חושבת שהכי טוב שתגשי בעצמך ותתרשמי מהמרפאה שלגביה את שואלת. את יכולה לגשת ללא בנך או בתך למישהו שתורן באותו היום,לספר על חששותייך ולשוחח כדי לקבל חומר למחשבה ולהחליט אחר כך עם עצמך בנחת.מה שנקרא "טוב מראה עיניים". הטעות הגדולה ביותר שתעשי היא שלא תטפלי בילדך מתוך פחדים ושמועות.
 

fatfat

New member
לא סתם שאלתי אם היית מפנה לשם את בנך

עניתי גם לגבי בנותי. וכיוון שהשואלת העלתה את הנושא הכספי לדעתי ראוי להפנותה למקומות טובים שמספקים טיפול מסובסד או חינמי
ולא למרפאה בבית חולים פסיכיאטרי כשהכותבת מדגישה שלבת אין בעיות חריגות וקשות.
 
את כנראה לא רוצה להבין

למרות ההסברים שלי,מניסיוני רב השנים במרפאות הללו,שהמיקום ליד בית חולים לא מרמז על פנייה עם בעיות קשות במיוחד דווקא!
והמרפאה קרויה פסיכיאטרית רק בפיך.יש בה פסיכיאטר אבל גם ובעיקר מטפלים מיומנים ממקצועות אחרים.
המרפאה שבה אני עובדת,שזהה במבנה והרכב המטפלים למרפאה ליד אברבנאל- מטפלת בילדים לאו דווקא עם בעיות חריגות. כל העיר עלינו....כולל ,אגב,משפחת האימוץ.
 

fatfat

New member
את מה שאני רוצה או לא רוצה להבין תשאירי לי.

אני מדברת מתוך הכרות וניסיון רב שנים עם מרפאות אלה. גם אם חלק מהילדים שמופנים לשם הם ילדים עם בעיות יותר מינוריות, עדיין מופנים לשם גם המקרים היותר קשים.
ןעדיין הרישום שם מלווה את הילד גם בהמשך חייו. וזה לא סותר את זה שיכולים להיות שם מטפלים מצויינים.
 
פאטפאט

רק השבוע הייתי עסוקה בסיכום תיקים והפנייתם לארכיון. אף אחד לא ישלוף אותם משם אלא אם כן צבא או משטרה ירצו בכך. המשטרה תהיה מעוניינת אך ורק עם תוגש תלונה ובבירור יתברר שהיה טיפול אצלנו. והצבא יהיה מעוניין אך ורק אם המראיין מבריאות הנפש יחשוב בראיון שיש סיבה להזמין סיכום.הסיבה יכולה להיות שגם בעת הגיוס המועמד מקרין קושי מסויים,גם בלא קשר לטיפול בעבר. וכן - במידה שהטיפול היה בסמיכות לגיוס.[טיפול בכתה ד-ה- ל---א מעניין את הצבא!]אגב,כשמגיעה מהצבא למרפאה בקשה לאינפורמציה ,המטפל יכול להמליץ המלצותיו ומאד מתחשבים בהן!
 

fatfat

New member
ואני בחצי שנה האחרונה נתבקשתי

על ידי מטופלים לשעבר לתת חוות דעת ללשכת הגיוס אחרי שסיפרו שהיו בטיפול. יתרה מזה באחד המקרים הם פנו לקופ"ח אחרי שהנער ציין בלשכת גיוס שטופל בעבר לאחר גירושי הוריו ומשם הגיעו למרפאה בה טופל טיפול תרופתי בלבד ודרשו חוות דעת מהפסיכיאטר שלא ראה אותו 8 שנים ואחר כך פנו אלי למרות שגם לי לא היה קשר עם הנער לפחות שש שנים. בכל שלושת המקרים המטופלים לשעבר היו בהולד מבחינת הצבא ולא ידעו אם בסופו של דבר יגוייסו או לא. אחד מהם קיבל אישור להתגייס רק בשבוע שעבר.
 
זה לא סותר.

אכן הצבא רוצה לשמוע ממטפלי החוץ ,כאשר זה רלוונטי. אם יש היסטוריה של מתן תרופות- אכן רוצים לדעת האיזה תרופות דובר ומה היתה ההשפעה- גם כן- בתלות באיזו תקופה דובר.
הפנייה של הצבא אל המטפלים,כאשר קיימת מאפשרת למטפל להציג את המטופל לשעבר באור מתאים וגם להמליץ המלצות. גם אלי פנו די לאחרונה .המלצתי על תפקיד של מדס"ית- ואני יודעת שאכן זה מומש לשמחת כל הצדדים.
אגב שימי לב שכתבת שהמטופלים שלך סיפרו בלשכת הגיוס שהיו בטיפול. אילו לא היו מספרים - הצבא לא היה חוקר....וכאמור גם כאשר מספרים,לא בכל מקרה נישלחת בקשה למטפל לקבלת חוות דעת. כפי שאמרתי,חוות דעת כשלעצמה- אין בה פסול והיא הזדמנות לעזור למטופל לשעבר בשיבוץ עם הסתגלות טובה וסיפוק.
ו
 
למעלה