טיפול רגשי

טיפול רגשי

בני כמעט בן 4 מקבל טיפול רגשי אצל פסיכולוגית.
אבל פסיכולוגית טוענת שעדיף שהורה ימתין מחוץ לחדר הטיפולים. וזה מה שמקובל.

לי זה נראה מוזר שילד כזה קטן צריך להשאר לבד עם מטפלת. כי עדיין אנו ההורים מקבלים עבורו את ההחלטה האם להמשיך טיפול או להפסיק , האם הטיפול תורם לו. ועדיין ילד לא מחליט לעצמו עבור עצמו.

השאלה שלי איך זה קורה אצלכם?
מה גיל ילדיכם והאם הורה מלווה נוכח בטיפול?

תודה

TikvaBonneh

New member
נוכחות הורים

הייתי נוכחת רק בטיפולים של קלינאית תקשןרת ומרפאה בעיסוק. אף פעם לא הייתי נוכחת בטיפול ריגשי. אבל אני ובעלי נפגשים עם המטפלת הריגשית פעם בשבועיים שלושה ןמשוחחים על הטיפול, מטרותיו וההתקדמות שהושגה.

סוגים שונים של טיפול בילדים

יש מטפלים שחשוב להם הטיפול בקשר עם ההורה ואז ההורה ממש מעורב במה שקורה בטיפול, אחרים יאפשרו להורה להיות מבלי להיות מעורב ואחרים יעדיפו שההורה יהיה בחוץ, וישתפו אותו במפגש הורים.
חלק גדול מהשיפור אצל הילד יעשה על ידי שינוי התנהגות ההורים, ועל זה כמובן אסור לוותר.
השאלות החשובה היא האם הפסיכולוג נראה לך מקצועי, את בוטחת בו, הילד נינוח איתו (לוקח זמן עד שניתן להפיק מהטיפול אחרי שהילד בוטח באיש המקצוע ואז הדברים העמוקים יותר יוצאים)

אניי לא מכירה אותה מספיק

והייתי מעדיפה להשאר
היא מרשה אבל תמיד מדגישה שמעדיפה בלי הורים.
ואני כל פעם אומרת שחשוב לי להשאר.
וזה קצת נמעס כל הזמן לדבר על זה. הייתי מעדיפה להוריד אותה מהנושא...

SMADAR55

New member
הבן שלי קיבל טיפולים רגשיים בגנים וזה היה ללא נוכחות הורים.

גם כשביקשתי להשתתף בטיפול לא הסכימו.
בעצם , אני חושבת שאפשר היה אבל רק אם מתחייבים להשתתף באופן קבוע בכל המפגשים.
יש מטפלים שסבורים שהורים צריכים להשתתף רק אם טיפול דיאדי שבו נוטלים חלק ההורה והילד

בגנים זה ברור שללא הורים

אבל כאן מדובר בטיפול פרטי.
היא מרשה אבל תמיד מדגישה שמעדיפה בלי הורים.

winterfell

New member
מבחינתי תלוי היכרות עם המטפל

גם היכרות שלי וגם של הילד.
למשל: אין לי בעיה להשאיר אותו לבד עם פיזיותרפיסטית שמכירה אותנו כבר 3 שנים (הילד שלי גם בן 4 - היא ממש מכירה אותו מינקות).
מצד שני, לא הסכמתי לצאת מפגישה שניה בהידרותרפיה. גם הילד ובעיקר אני צריכים קצת להכיר כדי להרגיש בנוח עם זה.

הייתי שמה לב לכמה דברים

האם הילד אוהב את הטיפול ואת המטפלת, האם הוא נראה שמח ומגיע ברצון לטיפול ואיך מצב הרוח שלו אחרי כן, אם הטיפול לא טוב יכולה להיות השפעה על ההתנהגות שלו אחרי כן בבית.
האם יש לך אפשרות לשמוע או לראות את המתרחש מהצד, האם הדלת פתוחה ואת יכולה לשמוע מה מתרחש שם, אם הוא בוכה ומתרגז לעיתים קרובות או שנשמע שהם משחקים בכיף והוא נהנה?
ואיך המטפלת מתייחסת אליך, והאם את מרגישה שאת יכולה לסמוך עליה ולתת בה אמון?

בכל מקרה אם תמשיכו אצלה היא אמורה לשתף אותך במה שמתרחש בזמן הטיפול או לסכם לך על המפגש ומה שהיא עושה איתו שם, אם את לא נוכחת.

כרגע לא יכולה להגיד

האם אני סומכת או לא..
אם לא הייתי סומכת הייתי עוזבת אותה.
אבל להגיד שאני סומכת לגמרי - גם לא יכולה כי אני לא מכירה אותה מספיק.

בני מתנהג ניטראלי. לפעמים לא רוצה לבוא לפעמים כן. בעצם לא מתנגד. ולא שמח במיוחד.

אני פשוט נמצאת בחדר ומנסה לא לעשות כלום כדי להיות שקופה. היא מרשה לי להשאר אבל תמיד מדגישה שמעדיפה בלי הורים.

לדעתי עדיף לך ללכת עם התחושה שלך

זה שהילד מידי פעם לא רוצה לבוא נשמע לי לא כל כך טוב, ולפי הבנתי מטפל אמור להתחשב בגישה החינוכית של ההורים מניסיון הפרטי שלי אם מטפל עושה משהו שלא מתאים לגישה או לאמונה של ההורה אז כבר לא יצא מהטיפול משהו טוב

אריה127

New member
תלוי בגיל הילד

בעיקרון, שרלוונטי לכלל הילדים: חלק ניכר מהטיפול בילדים זה מה שקורה בבית. השעה השבועית עם הפסיכולוגית לא בעלת ערך משמעותית, ויש חשיבות רבה להפנמת גישה טיפולית ע"י המטפלים העיקריים שלו - ההורים. (זה בהחלט שונה טצל מתבגרים ומבוגרים)
על כן, בילד בגיל 4 הייתי חושד מאוד בגישה של הפסיכולוגית. קיימת אפשרות יותר מסבירה של מריחה ועבודה לא טובה. (לצערי, מנסיון מכיר הרבה סיפורים כאלה..)
(יש אפשרות להקליט את הטיפול - בידיעת הפסיכולוגית או שלא בידיעתה)

זה בדיוק החשדות שלי!

זה מה הצעתי לה - שאני אקליט.
להפתעתי היא סירבה בתוקף עם הסבר מוזר שאני פוגעת בפרטיות של בני (שהוא כנאמר ילדון קטן.. ואני אמא שלו והאפופוטרופוס כמובן)

yuliyuli1

New member
ילד בן 4 לא אמור להסתיר דברים מההורים שלו

זה ממש לא גיל לקבלת "פרטיות" מההורים.

SMADAR55

New member

למעלה