טיפול ריגשי

טיפול רגשי

כשמישהו אומר "טיפול רגשי", המשמעות יכולה להשתנות בהתאם להקשר. שני הקשרים שיכולים להיות רלוונטיים: טיפול רגשי בניגוד לטיפול גופני, כלומר דרך אחרת לומר טיפול נפשי טיפול רגשי בניגוד לטיפול נפשי, כלומר משהו שמכוון לרגשות אבל בדרכים אלטרנטיביות מאלה של טיפול נפשי. אם יהיו עוד פרטים בנוגע להקשר שבו שמעת את המונח, או אם את רוצה לדעת מה קורה בטיפול נפשי, אשמח להרחיב.
 
דרכים אלטרנטיביות

בטיפול ריגשי מהם דרכים אלטרנטיביות מאלה של טיפול נפשי? עשיתי איבחון פסיכו-דידקטי, ובסיכום, בין יתר ההמלצות, הייתה המלצה ל"טיפול ריגשי" אצל פסיכולוג או פסיכותרפיסט(ככה כותבים?) כי אני נמנעת מ-מגע ריגשי עם עצמי ועוד כמה דברים ששכחתי. תודה על ההתייחסות והתשובות!
 
טיפול רגשי

הי, סליחה על העיכוב בתשובה. ההמלצה שקיבלת היא לטיפול אצל פסיכולוג או פסיכותרפיסט, כלומר טיפול באמצעות שיחות טיפוליות. לצד טיפול במילים ישנם טיפולים רגשיים באמצעים אחרים, כטיפול בדרמה , טיפול באומנות, טיפול במוזיקה, טיפול בתנועה, טיפול באמצעות בעלי חיים, ביבליותרפיה (טיפול באמצעות טקסטים כסיפורים ושירים) וטיפולים נוספים של "גוף נפש". המבחר אכן גדול, בפרט שגם בתחום הטיפול באמצעות שיחות טיפוליות יש מגוון שיטות הנובעות בין היתר גם ממגוון הנחות על טבע האדם. אם הבנתי נכון, במהלך אבחון שעשית לצרכים לימודיים הומלץ לך לפנות לטיפול, מתוך הנחה שנושאים רגשיים גם הם משפיעים על יכולת הריכוז והפניות ללימודים (כשטרודים בנושאים אחרים או לא פנוים רגשית ללימודים זה משפיע גם כן על התוצאות). אם יש שאלות נוספות אני לרשותך.
 
אז לאן ממשיכים?

האיבחון שעשיתי אכן היה לבדוק אם יש לקויות למידה\הפרעות קשב, והופתעתי שקיבלתי המלצה מהפסיכולוג לפנות לטיפול ריגשי. לקח לי כמה זמן אבל בסוף הגעתי למסקנה שכנראה יש משהו בדבריו ויש כאן בעיה שצריך לפתור. איך מתחילים טיפול? למי פונים? מחירים? איך מוצאים את המטפל הנכון? ואם יש כל כך הרבה שיטות, איך יודעים מהי השיטה הנכונה? אני לא אטריח אותך בשאלות רבות, אם יש לך קישור או אתר עם הסברים - זה יהיה בסדר גמור.
 
לאן ממשיכים

המגוון אכן גדול, ויכול בהחלט לבלבל. אני לא מכירה אתר שמרכז את כל ההסברים במקום אחד, אבל על כל אחד מהנושאים בהחלט אפשר לעשות גוגל. על קצה המזלג - יש מספר סיבות לטיפול להן יש גישות טיפול שנמצאו עדיפות על אחרות (למשל גישות יעודיות לטיפול בטראומה, לטיפול בחרדה, לטיפול בדכאון), ובשאר הסיבות - אין גישה אחת נכונה אלא יש גישה שנכונה לך, ובפרט מטפל/ת שמתאימ/ה לך. אם תרצי לציין מה הסיבה לפנייתך לטיפול (לא רק ההפניה באבחון אלא מה הרקע או מה מבחינתך כפי שכתבת "הבעיה שצריך לפתור" ) אוכל אולי לתת תשובה מפורטת יותר. בנוגע למחירים - בעקרון ישנן כארבע רמות - בחינם במרפאות הציבוריות, במחיר מסובסד באוניברסיטאות, במחיר מסובסד דרך קופות החולים (כ- 160 ש"ח לפגישה, מוגבל במספר הפגישות- תלוי בקופה), והשוק הפרטי. במרפאות הציבוריות ובאוניברסיטאות מקצים לך מטפל/ת, בקופת חולים את בוחרת מתוך רשימה שהקופה נותנת, בשוק הפרטי - המגוון רחב, והטווח גדול. הכנתי בעבר עוד רשימה קצרה של שיקולים שיכולים לסייע בבחירת מטפל/ת, מצרפת קישור
 
למעלה