טיפול שורש

טיפול שורש

לצערנו בני יאלץ לעבור טיפול שיניים מקיף שיכלול 5 סתימות (לבנות) וטיפול שורש אחד. הרופאה אמרה שהכתר יהיה מתכת ולא כתר חרסינה (לא כתר לבן), מהסיבה שהשן מיועדת ליפול וחבל לשים כתר לבן. מחיר הכתר חרסינה הוא פי 4 יקר יותר, האם עדיף חרסינה? מה עליי לבדוק שהסתימות והכתרים אינם מכילים לפני תחילת טיפול? מה לגבי אופן ההרדמה האם גם שם חשוב באילו חומרים משתמשים?

אני מציעה להתייעץ בד"ר מאיר רקוץ

פרטיו נמצאים ברשימת בעלי מקצוע במאמרי הפורום. ד"ר ירדן כולדשטיין מומלץ גם הוא אך למיטב ידיעתי אינו מטפל בילדים (אם כי אולי יסכים לייעוץ). לחלופין, שמעתי דברים טובים על דר קלוד חייט מירושלים, שעובד בגישה טבעית. אם זה רלוונטי אני יכולה לחפש לך את פרטיו. בהחלט חשוב באילו חומרים משתמשים וזה אחד הדברים שהייתי מבררת ומתייעצת לגביהם. אם יש לך שמות של חומרים נוכל לעזור לך כאן בבירור.

ביררתי קצת פרטים

התקשרתי לרופאת השיניים (שלזכותה יאמר כי היא מפגינה רגישות וסבלנות) ואכן הסתימות יהיו סתימות לבנות שאינן מכילות כספית. הכתר שיתכן ויצטרך הוא כתר העשוי מניקל וכרום ולגביו אני לא בטוחה מה זה אומרץ יש אפשרות שאם אני לא רותה שיעשו לו כתר אפשר לעקור את השן מבלי שזה יפגע בצמיחת השיניים ובמבנה הלסת. מה דעתכם??? הטיפול מיועד ליום שישי הקרוב אז תשובתכם חשובה במהרה.

המשך

התקשרתי למרפאתו של דר רקוץ, ואכן אין אלטרנטיבה אחרת לילדים מלבד סתימה אלחלד המכילה (לטענתו מעט) ניקל וכרום. באינטרנט אכן אוזכר פיתוח ניסיוני של סתימה לבנה העשויה מפלסטיק, אך היא לא הוכיחה את עצמה ואינה בשימוש בינתיים. עכשיו השאלה באמת האם לבקש לעקור את השן או לשים את הכתר הקיים???

למעלה