טיפול שיניים בהרדמה מלאה

טיפול שיניים בהרדמה מלאה ../images/Emo7.gif

שלום לכולם היינו ביום ראשון בבית חולים קפלן- בדיקת רופא שיניים, לא נראה שיש שם מחלקה לילדים עם מוגבלות ולנו נאמר שיש מגיעה לבת חולים רופאת ילדים אחת לחודש ועושים טיפולי שיניים בהרדמה מלאה הסבירו לנו שיתנו לבתי -שוקלת 20 קילו בת 6 וחצי , לפני ההרדמה משהו לטישטוש כמו נוזלי לבליעה ולאחר מכן בתי תצתרך לנשום כנראה את חומר אדים של הרדמה מלאה אני כולי משקשקת מפחד, התמלאו לי העיניים בדמעות ואני מדברת עם המרדימה ו אומרת לה אולי ניתן לבתי פחות מכמות לבליעה אולי לא צריך כלכך הרבה זמן הרדמה מלאה מכיוון שאני לא חושבת שיש הרבה מה לטפל בפה של הילדה מה שידיע לי ישנה שן תוכנת בפה של בתי שחצי שן נשברה לה והדבר מאוד מפריע לה כאשר אוכלת ומתאסף שם שאריות אוכל היא מנסה להוציא עם האצבע הם דיברו איתי עם צילומי פה לראות עם י ש עוד משהו לטפל קיבל אותנו לבדיקה כביכול ד"ר גדעון לוי - מנהל המחלקה פה ולסת - שירות רופא שיניים אמרתי לד"ר שמאוד חשוב לי סתימה לבנה, הוא לא ממש הבין את הכוונה הוא חשב שזה ליופי הסברתי לו בגלל האדים של הכספית ורעל וכאלה, הוא אמר שזה לא נבדק מדעית ,אז טוב שבעלי היה לידינו ואמרו פה אחד שיש בדיקות מדעיות ואין פה מה להתבלבל וזה חשוב לי מאוד הוא הבין שיש לו עסק אם אחת שמנג'סת אז אמר שירשום את זה לרופא שטטפל בבתי שזאת הבקשה שלנו אני לא יכולה לעמוד במתח הזה איך זה יגמר אני מתכוננת לגרוע מכל מי שעבר טיפולי שינים עם ילדו אני מבקשת לדעת איך זה עבר אצליכם מה אני יכולה לעשות כדי לצמצם את הנזק תודה ויום טוב שיהיה לנו

כדאי לתגבר עם אנטיאוקסידנטים לפני ואחרי טיפול

היי, אני ממש מבינה את הדאגה שלך וטוב שעמדת על כך שהסתימה תהיה לבנה. ליתר דיוק חשוב שהסתימה תהיה מחומר עמיד, מורכב או קומפוזיט ויש להם כזה, שמתייבש באור סגול\UV ואמנם לוקח טיפה יותר זמן, אך זו סתימה עמידה יותר, כמו אמלגאם, להבדיל מהסתימות הפשוטות. הקשיית חומר של סתימה לבנה (רזין מרוכב) נעשית בעזרת אור באורך גל מסוים 400-500nm. האור הוא בתחום הכחול. קיימים מספר סוגים של מכשור הקשיה בעלי יעילות ונתונים שונים: LED, halogen, plasma הוא לא מסוכן, אך חשוב שלא יגיע לעיניים. סתימה לבנה: סתימה העשויה מחומר "מורכב" המוקשה ע"י אור , בעל גוון לבן. יתרונות הקומפוזיט: אסתטי, נקשר באופן כימי לשן, מגיע לקשיות מלאה בגמר הטיפול, ניתן לסתום איתו גם חורים קטנים מאוד ללא צורך בהרחבת החלל. חסרונות הקומפוזיט: מחזיק פחות שנים בפה, פחות עמיד לשחיקה, דולף יותר בקלות ולכן פחות עמיד לדלף שולי ולעששת משנית. אבל, היות וסה"כ מדובר בשיניים ראשונות, אז חשוב רק קומפוזיט. ואם ילד\ה שוחק שיניים חשוב לתגבר עם יותר אבץ. לגבי טיפול לפני אחרי- תגבור ויטמין C, סלניום מתיונין, קואנזים קיו10, פלאבנואידים, קומפלקס B ומגנזיום ואם יש, גם זרעי ענבים.

המון תודה

תודה רבה אין כמוך אני כלכך במתח מהסיפור הזה שאין לי מושג מה אני עושה מקווה שיגמר בטוב

אנחנו כנראה ניאלץ לעשות כנ"ל

בינתיים אני יכולה רק להגיד לך שבעיות שיניים כשלעצמן גורמות הרבה צרות לילדים אוטיסטיים - גם בגלל הכאב, גם בגלל הדלקת והעומס החימצוני שנוצר. לפעמים טיפול שיניים בהרדמה מלאה הוא הרע במיעוטו. אנחנו צריכים לחכות לאישור מהביטוח, אבל אשתף בניסיוננו אחרי שנגמור עם הסיפור. לגבי סתימות אמלגם - לא מזמן הבאתי קישור להודאה של ה-FDA שאכן הן מסוכנות. אין יותר מיינסטרים מזה - הרופא שלך לא מעודכן.

וכרגיל אצל תפוז, הקישור לא עלה

הנה הוא: http://news.yahoo.com/s/nm/20080604/hl_nm/fda_dentalfillings_dc;_ylt=Ajt29TwkBck_RechAZxE7vwR.3QA

למעלה