טיפול של גוף ןנפש..

טיפול של גוף ןנפש..

היי קראתי את שאלתה של מאיה המובאת כאן מלוח פרסום מטפלים, ורציתי לקרוא את דעתכם , האם כל מחלה הינה מקושרת לנפש , והאם טיפול ללא נגיעה בנפש מועד לכישלון?

m_katzmann

New member
דעתי על טיפול גוף נפש

גם במזרח וגם במערב רואים את האחידות שבין הגוף לנפש. במערב הגוף הוא הבסיס. אך כשהגוף לא בריא גם הנפש תיפגע. במזרח מקצינים עוד יותר ואומרים שהנפש היא הבסיס וכשהנפש חולה גם הגוף יחלה. ואני שעדיין לא החלטתי היכן אני על המפה בין מערב למזרח אומרת שלא משנה מאיזו זוית אתה מסתכל כאשר אין הרמוניה בגוף, כאשר יש איזושהי בעיה/חסימה זה יכול להתבטא או בגוף או בנפש ולכן הטיפול צריך להיות במקור הבעיה שהיא כמעט תמיד בנפש. ואני כמעט לא מכירה תחום של הרפואה האלטרנטיבית שלא קשור בדרך זו או אחרת בנפש כי מה שחשוב ברפואה האלטרנטיבית זה האיזון. וגם במקצועות העיסויים העבודה היא דרך הזרמת דם למקומות הפגויים בגוף בגלל תיסכולים, כעסים וכו. וגם כאשר מדובר בטיפול תזונתי זה לא במקרה תהיה תזונה שמקררת או מחממת, מתוקה חמוצה או מרה. וטיפול תזונתי בלבד ללא עבודה רגשית יכול לעזור תקופתית אך לא לפתור את הבעיה. אני מאוד מאמינה בשילוב של עבודה נפשית(רגשית) וגופנית(עיסויית,תזונתית, תנועתית) ולא במקרה בחרתי בקנסיולוגיה ( למרות שהגעתי לקורס אך ורק כדי לקבל כמה טיפים, כמה משחקי מוח לילדים הדיסלקטים הבוגרים אותם לימדתי) שמשתמשת בפעילות גופנית ורגשית להסרת המתחים השליליים הראשוניים ולאיזון מחדש של הגוף והנפש. מאיה

סיני1

New member
גוף ונפש

ברפואה הסינית זה פשוט מאוד , נכון שעיניין הנפש נכנסת אבל לא בכל מצב. כראב לדג. יכול לנבוע מעודף או חסר או תקיעות של חום או קור או לחות פשוט מאוד צריך לדעת לאבחן נכון ממה הכאב ולפעול בהתאם עפ"י הנקודות הנכונות . בסין אם תשאלו מטפל מסורתי על נפש הוא ישלח אותכם לספרי הפילוסופיה- תאמינו לי הייתי שם הם עובדים עפ"י רציונל ולא עפ"י רגש . נכון שיש פעמים שהמחלה היא פסיכוסומטית ואז יש לטפל בנפש אולם מפה ועד להגיד שכל דבר תלוי בנפש - רחוק רחוק מדעתי.

m_katzmann

New member
מה ההבדל בין הסינית לקונוונציונלית

היי סיני, אז מה בעצם ההבדל בין רפואה סינית לקונוונציונלית? ובא נגיד שהבעיה היא סתם לדוגמא תקיעות של חום. איך מטפלים בה רק על ידי צמחי מרפא? ואולי דווקא צמחי המרפא האלה הם צמחים שעובדים גם על הנפש מקבילה אולי לפרחי באך? אולי לא עושים את ההפרדה אך מטפלים בדרך עקיפה? והאם הטיפול לא כולל תרגילים מרגיעים למיניהם ואולי שם בתרבות הסינית אין צורך בטיפול המרגיע הזה, כי התזונה, האוויר, איכות החיים, כבר דואגת לקטע הרגשי? ומה שאנחנו צריכים לעשות באופן טכני, שם זה כבר חלק טבעי של מסורת ודרך חיים. מאיה

סיני1

New member
טיפולי נפש

ההבדל בין רפואה סינית לקונבנציונלית היא בקו במחשבה ברפואה הסינית מחפסת את שורש הבעיה נגיד מגרנה הינה תקיעות של חום / קור / לחות ועפ"י שאר תסמיני המטופל אני אבנה תוכנית טיפול הרפואה המערבית פשוט תתן אופטלגין.. צמחי מרפא העיניין עוד יותר פשוט יש צמחים שהולכים לנפש ויש צמחים שמפזרים חום או לחות וכד´ ואני בונה פורמולה שמתאימה לי - ברב במקרים אם אין צורך צמחי מרגיעי נפש לא נכנסים!!. בסין הם אומנם עושים טאי צי ותזונתם תאמיני או לא על הפנים ( לפחות בערים המודרניות) אבל ברפואה הם לא מתחיחסים לנפש של החולה. יש הבדל בין אנרגיות שזורמות בגוף - לנפש הם מתיחסים לאנרגיות אבל בהחלט לא לנפש. לכן גם אנשים מאוד רציונליים והחלטיים כמוני יכולים לטפל ( עם הצלחות לא רעות) ושוב בד"כ מבלי להתיחס לנפש כאל מחייב התיחסות.

תרשה לי לחלוק עליך../images/Emo4.gif

סיני יקר אני לא יודעת איפה למדת רפואה סינית אבל תרשה לי לחלוק עליך - הרפואה הסינית מאוד מתיחסת לנפש לכל איבר יש גם רגש המקושר אליו ובעת חולשת האיבר נראה גם הפרעה באותו רגש. במגרנה - לרב יתאפיין באדם לחוץ שלא מחצין את כעסיו עד להתפרציות ( אלמנט העץ) שמתבטאות במגרנה - אז אם תטפל בכבד ( המשוייך לעץ) בהכרח תטפל גם ברגש , זה לא נקרא נפש? באסטמה לדג. אצל רב המטופלים שאני טיפלתי מצאתי עצב עמוק שלא נפתר או אנשים שקשה להם להפרד מזכרון ישן ( ראות = מתכת) טיפול שיטחי אצלי אף פעם לא הצליח. גם אני שהייתי בסין זמן מספיק כדי להתרשם שהם נותנים כבוד רב לנפש ודווקא בגלל זה הם לא דוקרים נקודות ע"ג מריאן ה לב הם טוענים שבקיסר לא נוגעים אלא במקרים חריגים וכל הטיפולים הם מסביב. אני בטוחה שיש לך הצלחות יפות - ואם כך בודאי אסטרטגית הטיפול שלך הינה נכונה אז עצור שניה וחשוב האם באמת אתה מתעלם מהנפש או שאתה מתמודד איתה בצורה רציונלית של תפקוד נקודות ע"ג המריאן? אשמח לתגובתך יעל

m_katzmann

New member
יעל, מסכימה עם כל מילה שלך../images/Emo45.gif

למרות שלצערי עדיין לא הייתי בסין. מאיה

גופנפש - בעיני הם אחד

שלום! יעל ראיתי את הודעתך בפורום הורים וקפצתי לבקר. אשמח לקחת חלק בפורום כאן. נשמע לי מעניין. אני מטפלת ברייקי ומוסיפה את השמנים הארומתרפים.... כמטפלת ברייקי אני רואה קשר הדוק בין הגוף והנפש. כאשר הנפש בבעיה, במצוקה היא משדרת לגוף. את הגוף אנחנו שומעים, קוראים, מרגישים. מכירים את המשפט הידוע - יש לך חום זה סימן שאתה צריך לנוח? לזה בדיוק הכוונה. ישנם כל מני סימפטומים שהגוף מגלה לנו. אותם סימטומים ניתנים לטיפול ע"י רייקי - במקרה שלי, ע"י הגעה למקור הבעיה, . לפעמים מקור הבעיה בנפש. לפעמים בדרך התנהגות, לפעמים בחסימה שנגרמה בעבר רחוק מאוד. זה לא אומר שאי אפשר לטפל בסימפטום עצמו. ניתן. ולפעמים אם התת מודע לא מאפשר למטופל לשחרר את הסיבה- אנרגיית החיים של הרייקי מצליחה לגבור על הסימפטום ולהרגיע אותו. לעיתים להעלים. לעיתים יופיע סימפטום נוסף במקום אחר מאותה הסיבה. כל מקרה לגופו. נוכחתי כי הטיפול בשמנים האתרים אכן יכול לטפל בסימפטום עצמו ללא התכוונות לנפש. אני עדיין תוהה לגבי התוצאות בטווח הארוך- מבחינת הנפש. אך בטווח הקצר הטיפול עונה על בעיות ובצורה יפה מאוד. יום טוב לכולכם. עינת

היי יעל

כן יעל כל מחלה באה בהיבט נפשי ומגיעה להביט פיזי אני יביא לך דוגמא קטנה נניח שיש אדם שלא רוצה ללכת לעבודה ואומר למעבידו "תשמע יש לי שילשולים כל הזמן אני לא מסוגל לזוז" כעבור יום לאותו אדם יחלה בדיוק באותה מחלה כי הוא בעצם שיכנע את עצמו שהוא חולה לכן אלינו לראות את האדם מהצד נפש,נשמה,גוף,אנרגיה , ורוח . וטיפול שלא נוגע בנפש זה לא טיפול זה סתם פקה פקה באוויר כי אם לא נקשיב לאדם ומה שהוא רוצה לשדר ולנו ולדבר אימנו שום טיפול בעולם לא יצליח בגלל זה אני רואה שהרבה רופאים קונבנציונלים אומרים אני למדתי לתת לחולה רק תרופות וכו והרי אני חושב שזה לא עזרה עזרה צריכה לבוא בראש ו ברישונה מהרגש של המטפל המודעות שלו להקשיב ותת עצות לעזרה ולדבר מהרגשות שלו ולא להגיד אל תדאג אני יעזור לך הרי אם אין אמון הדדי בין שני הצדדים בחיים לא יהיה ריפוי זאת דעתי כמובן ושיהיה לך יום קסום שלך עדי קצמן

אכן למילה יש כוח והמחשבה שלנו היא י

היא יוצרת ולכן כדאי שנמלא עצמנו באנרגיות חיוביות, כך יצמחו לנו מחשבות חיוביות שיובילו לשימוש במילים חיוביות שיצמיחו לנו מציאות חיובית. יום חיובי לכם! רק אור עינת

זה נכון

לכן פתחתי את האתר שלי שינסה לתת משמעות ליותר אנשים בחיים שלהם תקראי לדוגמא את המאמר על דיכאון ותביני למה אני מתכוון

למעלה