דעתי על טיפול גוף נפש
גם במזרח וגם במערב רואים את האחידות שבין הגוף לנפש. במערב הגוף הוא הבסיס. אך כשהגוף לא בריא גם הנפש תיפגע. במזרח מקצינים עוד יותר ואומרים שהנפש היא הבסיס וכשהנפש חולה גם הגוף יחלה. ואני שעדיין לא החלטתי היכן אני על המפה בין מערב למזרח אומרת שלא משנה מאיזו זוית אתה מסתכל כאשר אין הרמוניה בגוף, כאשר יש איזושהי בעיה/חסימה זה יכול להתבטא או בגוף או בנפש ולכן הטיפול צריך להיות במקור הבעיה שהיא כמעט תמיד בנפש. ואני כמעט לא מכירה תחום של הרפואה האלטרנטיבית שלא קשור בדרך זו או אחרת בנפש כי מה שחשוב ברפואה האלטרנטיבית זה האיזון. וגם במקצועות העיסויים העבודה היא דרך הזרמת דם למקומות הפגויים בגוף בגלל תיסכולים, כעסים וכו. וגם כאשר מדובר בטיפול תזונתי זה לא במקרה תהיה תזונה שמקררת או מחממת, מתוקה חמוצה או מרה. וטיפול תזונתי בלבד ללא עבודה רגשית יכול לעזור תקופתית אך לא לפתור את הבעיה. אני מאוד מאמינה בשילוב של עבודה נפשית(רגשית) וגופנית(עיסויית,תזונתית, תנועתית) ולא במקרה בחרתי בקנסיולוגיה ( למרות שהגעתי לקורס אך ורק כדי לקבל כמה טיפים, כמה משחקי מוח לילדים הדיסלקטים הבוגרים אותם לימדתי) שמשתמשת בפעילות גופנית ורגשית להסרת המתחים השליליים הראשוניים ולאיזון מחדש של הגוף והנפש. מאיה