טיפול תרופתי באב חולה באלצהיימר

nibar11

New member
טיפול תרופתי באב חולה באלצהיימר

שלום!
אבי חולה לב אובחן ע"י גריאטר באלצהיימר וטופל בחצי שנה האחרונה בPATCH EXELON.
המדבקה עשתה לו פריחה אימי ביקשה תרופה אחרת והגריאטר החליף אותה לדונפזיל 10 מ"ג .
אימי החליטה לא לתת לו את התרופה מאחר וקראה באינטרנט שהתרופה לא יעילה וכן קרה בעלון של התרופה בהתוויות נגדשצריך להיזהר עם חולי לב ושיש תופעות לוואי של קצב לב איטי, בחילות וכו. אי לכך, מזה כחודשיים הוא ללא טיפול תרופתי.
שאלות:
1. האם דונפזיל תרופה לא יעילה?
2. מה הטיפול התרופתי המומלץ במקרה של אבי? (כרגע הוא ללא טיפול תרופתי)
3.האם קיים טיפול לא תרופתי מומלץ?
תודה ניבר

תרופות להאטת דמנציה

לא מזמן כתבתי שיש מחלוקות על מידת יעילותן ואם בכלל הן יעילות. מצדיע לאמך שהיה לה אומץ להפסיק בכלל מתן תרופה מסוג זה. אני מכיר משפחות שהגיעו למסקנה שהתרופה לא עוזרת ולוא ידעו מראש, לא היו מתחילים. אבל חששו להפסיק. אני מכיר מקרים שכן היה אומץ להפסיק וההתרשמות, הפלא ופלא, היתה שמצב האלצהיימר הוטב זמנית

אני עצמי חולה לב ואשתי חולת אלצהיימר. אני מוטרד מהאלצהיימר הרבה יותר מהלב, ובאירוניה הייתי אומר שהתקף לב או דום לב מהיר, זו התרופה האולטימטיבית נגד אלצהיימר.
לדעתי צריך ליידע ולשתף את הקרדיולוג בכך שלאבא יש גם אלצהיימר.
יש שתי חברות רציניות להעברת אק"ג טלפוני. לפחות אחת מהחברות מגיעה גם אם יש תופעות פיזיות בגלל האלצהיימר. היא לא נותנת טיפול שנוגע לאלצהיימר אבל שולחת צוות עם אמבולנס להעברה לחדר מיון. יש להם סמכות לתת לבי"ח טופס 17 (או תחליף זמני) והמינוי אמנם אינו זול אבל יוסיף לכולכם שקט נפשי.
אל תבחרו בחברה היותר זולה רק משיקול כספי. יש לי נסיון עם שתי החברות. אם תרצה שאמליץ תבקש שאשלח לך מסר או מייל.

הטיפול במחלת אלצהיימר

שלום
הטיפול במחלת אלצהיימר מתחלק לשניים: תרופתי ושאינו תרופתי
לצערי, הטיפול התרופתי, קשור בהגברה של ה"מסרים" הבין תאיים - בין תאי העצב המזדקנים ולא בפעולה מונעת לשימורם.
יעילות ה- EXELON כ- 40 - 43%
יעילות DONEPEZIL : 36-40%
החוכמה היא בשילוב של טיפול לא-תרופתי: פעילות חברתית, אימון קוגניטיבי, ניסיון ללימוד שפה, טקסט, שירה, עיסוק באומנות, מוסיקה, גינון
מקבוצת התרופות הנ"ל קיימת גם
REMINYL = GALANTAMIN
גם כאן שיעור היעילות דומה פחות או יותר ....כ- 36 - 38%
קבוצה נוספת של תרופות ממשפחה אחרת של מעכבי NMDA
הקרוי ממוקס או EBIXA מומלצים בשימוש משולב עם מעכבי אצטיל כולין אסטראזה שהוזכרו לעיל...
ושוב- על מנת לקבוע ולהחליט על סוג הטיפול התרופתי חייבים לקחת בחשבון גורמים נוספים : תפקודי, מנטאלי פרט לרפואי והקוגניטיבי
ועל כן אני מציע לבצע תחילה הערכה גריאטרית כוללנית.
ייתכן והמטופל סובל מתופעות לוואי לטיפול זה, שבטעות, לעיתים, עשויות להיחשב כ"חלק מהביטוי הקליני" למחלה/ לדימנציה.... והפסקת הטיפול התרופתי היא זו שתשפר את המצב התיפקודי, מנטאלי ולעיתים גם קוגניטיבי של המטופל.

בהצלחה

רון

למעלה