טיפול תרופתי

גלתו

New member
טיפול תרופתי

היי לכולם,

אני מטופלת בכדורים מזה שנה וחצי. בהתחלה היה שיפור מדהים ברוב הסימפטומים שלי, שיפור שתקף גם כיום, אבל רוב תופעות הדיכאון שלי לא עברו.
אולי הן קלות יותר, ויש לי טיפה יותר מוטיבציה לעשייה, וזה לא משתלט כל יום כל היום, אבל זה עדיין קיים. השבוע הייתה לי נפילה משמעותית, ופתאום הבנתי כמה שום דבר לא באמת השתנה.

רציתי לשאול אם גם אצלכם זה ככה. הפסיכיאטרית שלי אומרת שהכדורים מתאימים לי, ובאמת אין לי תופעות לוואי והיה שיפור. אבל אולי זה מגיע למצב מאוזן בסופו של דבר, ולא מתקן את הבעיה לגמרי?

אשמח לשמוע מה אתם מרגישים עם זה. :)

Lady Stark

New member
היי גלתו

אני אישית חושבת שהטיפול הכי טוב הוא משולב בכדורים ושיחות.
הכדורים מקלים על הסימפטומים אבל על מנת באמת להרגיש טוב יותר צריך לעבוד גם על עיוותי התפישה שלנו.
אנחנו לא נוטים לפרגן לעצמנו, בלשון המעטה. וחשוב להגיע למקור הבעיה. מאיפה היא התחילה ואיך היא מתבטאת בחשיבה היומיומית שלנו.
זו דעתי, כמובן.
אם אני יכולה לעזור במשהו אני במסרים ואת מוזמנת לפנות אלי.

אני לא חושבת שזה משהו שאפשר לתקן לגמרי

כלומר, אם את לא מסתכלת על זה כדיכאון שנגרם מגורם חיצוני, אז זה בדרך כלל זרמים חשמליים/חוסר איזון כימי (תלוי את מי את שואלת) ולרוב, לזה עוזרים הכדורים.
אני רוצה להאמין שיום אחד אני ארגיש בטוחה בעצמי מספיק בשביל לרדת מהכדורים, אבל בינתיים, הם הביטחון שלי.
הרבה אנשים שכן מפסיקים עם הכדורים, עדיין נעזרים בטיפול פסיכולוגי לאורך הזמן, בשביל להמשיך את האיזון שנוצר בעזרת הכדורים.
הטיפול האמיתי נעשה בשיחות, בעיניי. לא ציינת אם את בטיפול פסיכולוגי. אני חושבת שטיפול כזה ייתן לך כלים להתמודד עם הנפילות, גם אם הן קטנות.

גלתו

New member
אני אכן מטופלת גם אצל פסיכולוגית

כבר שנתיים וחצי, משם הכל התחיל למעשה.

תודה לכם על התגובות!

hemorrhoid

New member
מצטער לציין שגם אצלי זה היה דומה

אמנם לא הרגשתי שיפור מדהים אבל כן הרגשתי לאחר זמן שיפור בהרגשה. שיפור שהביא אותי למצב של כמעט סביר לפחות מבחינת הרגשת הדיכאון הכללית, מבחינת החרדות קצת פחות. אבל זהו זה ולא יותר, וגם זה כמובן מאוד תלוי בכל מיני גורמים סביבתיים שכידוע השליטה שלך עליהם מוגבלת.

למעלה