טיפול 10,000

דניעל

New member
טיפול 10,000

זה מה שעשיתי היום לפסנתר שלי. הזמנתי מכוון פסנתרים שפרק את הפסנתר לגורמים, ניקה את האבק בכל הפינות ("אבק של יותר משלושים שנה" לטענתו), שייף את הפטישים, כיוונן אותם שיכו על כל המיתרים ביחד (היו פטישים שהקישו רק על 2 מתוך שלושת המיתרים מרוב שהיו באוף-סייד...), שימן את הקלידים שכבר חרקו קצת, החזיר כמה לבדים שברחו ממקומם, פטיש אחד שהפדל לא השפיע עליו, ואם שכחתי משהו - עמו הסליחה. אז מה גילינו? א. מדבקה בתוך תיבת התהודה, של מכוון ומשפץ פסנתרים מיפו, עליה שני תאריכים - אחד בשנת 1963, והשני 10.9.74 (ארבעה ימים אחרי שנולדתי!) זה כפי הנראה הטיפול הרציני האחרון שהפסנתר הזה עבר. ב. על המנגנון כתוב שיוצר בשטוטגרט בשנת 1936. ג. על המכסה מבפנים כתוב איזשהו תאריך בשנת 1926. ד. מדבקה מקורית של הפסנתר מפרטת תערוכות בהן הציגה חברת Ehrbar פסנתרים, החל מהמאה ה- 19 (שכחתי מאיזה תאריך), ועד 1905. ה. מתחת לקלידים נחשפו הממצאים הבאים: 1. מחט תפירה במצב מצויין. 2. מחט תפירה קצת חלודה. 3. מחט בלי קוף. לא ברור מה עושים איתה. המכוון ביקש אותה כדי לרכך פטישים (פעולה שהוא לפעמים עושה), אבל הגיע למסקנה שהיא עבה מדי, והשאיר לי אותה. 4. בול ישראלי לא חתום עם ציור של כלנית. קצת קרוע. 5. חרוז כחול קטן. 6. מילוי עופרת של עפרון מכאני. לא נמצאו: 1. דולרים 2. זהב 3. גופה 4. נשק או תחמושת עד כאן עידכון.

Mr Peiser

New member
../images/Emo26.gif מרתק!

וואו!! זה ממש מענין! למצוא את ההיסטוריה של הפסנתר שלך זה אחד הדברים היותר מרתקים שאפשר לעשות. והוא באמת עבר את השיפוץ האחרון ארבעה ימים לפני שנולדת? מדהים! ואיך הוא עכשיו אחרי השיפוץ הרציני הזה יש הבדל?

דניעל

New member
ארבעה ימים

אחרי שנולדתי. ואני עדיין לא יודעת איך הפסנתר, כי הוא גמר לטפל בו אחרי שתיים בצהריים, וחיכיתי שתעבור השעה ארבע, כדי לא להרגיז את השכנים. הולכת לבדוק עכשיו!

דניעל

New member
הבדל מדהים!

פתאום כל הצלילים שווים בעוצמתם, הרבה יותר חדים. התרגלתי כבר לצליל העמום... אבל זה כפי הנראה רק עניין של הרגל, ואתרגל גם לזה. והצלילים הרבה יותר עוצמתיים. ממש קשה לנגן פיאנו... אין לי שמיעה כל כך טובה, לכן אני לא שמה לב אם הוא זייף קודם ועכשיו לא, אבל הכי חשוב היה לי שלחיצה שווה על הקלידים תפיק צליל שווה בעוצמתו, ואת זה הוא תיקן. הידד!

דניעל

New member
ומשהו מעניין שסיפר לי המכוון

זוכרים שדיברנו על האקורדים הרחבים ביותר שהידיים שלנו מסוגלות לנגן? אז הוא סיפר לי ששוברט, שהיה קצת מסובב, חתך לעצמו את הבשר שבין האצבעות במטרה להרחיב את כף היד שלו... מעניין - ואן-גוך הצייר חתך לעצמו את האוזן, ושוברט המלחין חתך לעצמו את היד... מזל שלא ההפך! הוא סיפר לי עוד המון סיפורים מעניינים על מלחינים, על פסנתרים שהוא כיוון, על הערות שאמרו לו אנשים. טוב, היו לו חמש שעות לספר...

שומאן, לא שוברט (אלא אם כן שניהם)

גם הפסנתר שלי עבר שיפוץ דומה, אבל רק של שעתיים, אחרי שרכשתי אותו. אבל הוא צריך לדעתי כבר לעבור עוד טיפול, בהיקף יותר קטן כמובן.(הפרש של מספר שבועות) ככה זה לפעמים עם פסנתרים שלא נגעו בהם הרבה זמן. מעניין איך שלך יחזיק מעמד

דניעל

New member
כן... כפי הנראה שומאן...

אני תמיד מתבלבלת בין שני השמות האלה... המכוון אמר שטיפול כמו שהוא עשה לי (שיוף פטישים, פרוק מקלדת, וכו´) עושים פעם בכמה שנים. על כיוון, לעומת זאת, צריך לחזור בהפרש של כמה שבועות אם הפסנתר היה ממש ממש מזייף. באופן כללי, מומלץ לכוון אחת לשנה, כך הוא אמר. במקרה שלי הוא אמר שהמיתרים דוקא נענו לו די טוב, ולא צריך לחזור על הטיפול בקרוב. אני ממילא לא ארגיש אם הוא יזייף...

למעלה