טיפים במקבילים?

mightynighty

New member
טיפים במקבילים?

היי
יש לי כמה שאלות בנוגע לתרגילים במקבילים, וראיתי שאתן בדר"כ שמחות לעזור :) * אני מנסה לעשות clear hip- "סבב בטן חופשי", אני חושבת? אני מסוגלת לעשות סבב בטן מבלי לגעת בבד (אם כי בצורה צולעת), אבל הבעיה שלי היא שאין לי מושג איך לדחוף בסיומו כך שאוכל לרדת ולעשות מקפל (במקום לסיים כמו סבב בטן רגיל). ניסיתי, מסמיכה קדמית, לתת תנופה, לדחוף ולרדת למקפל- אבל אז או שאני פוגעת עם הרגליים בקרקע, או שאני זורקת ראש אחורה בעוצמה (לא נראה לי שזה עניין של כוח כי הבטן שלי מאוד חזקה, אלא יותר תזמון, טכניקה ולהפסיק לפחד). * אני זורקת ראש אחורה. המון. המון המון המון. לקח לי שבועות להצליח סבב בטן לאחור מבלי להרגיש כמו אחרי תאונת דרכים. היום אני כבר עושה אותו בלי בעיות, אבל הרבה פעמים כשאני מנסה לעשות תרגילים אחרים זה קורה. לפעמים זה קורה לי גם בדברים אחרים, כמו גילגול קדימה מאוד מהיר (בשלב הסיום). ניסיתי את טכניקת הספוג בצוואר- ואז אני זורקת ראש וספוג. הצילו. (אם זה משנה- אני מבוגרת) תודה רבה! -מאיה

mightynighty

New member
תודה על התגובה המהירה! ניסיתי, ו-

אני מצליחה על הבד העליון, כי שם נדרש הרבה פחות בשביל להצליח- מספיק לדחוף טיפה אחורה, ובשלב התנופה כבר אפשר לתקן. את חושבת שיש טעם להתאמן עוד ועוד על הבד העליון ולנסות לשפר, או שזה עלול להקנות הרגלים גרועים? תודה תודה :)

אמא לה3

New member
טוב אז ככה,

החומרים הדרושים: מזרון מעט נמוך מגובה הבד (שלושה, ארבעה מזרוני גבינה בערך) בד נמוך ספוג גדול יותר ממה שהשתמש בו. ולעבודה, את ערמת המזרנים תניחי במרחק מה מין הבד, כך שתהיי עם הגב אליהם, אך יחד עם זאת שיהיה מספיק מקום לרגליים שלך בסבב. תבצעי את הסבב (רצוי עם שמירה) ותסיימי אותו בסמיכה קידמית כשהרגליים על ערמת המזרונים, פה נכנס הספוג שייצב לך את הראש. ברב המקרים היציאה למקפל לא מצליחה כתוצאה מגוף שלא נמצא במצב נכון (מעין סמיכה קידמית בננה). ברגע שתתרגלי את סיום הסבב במצב נכון, היציאה למקפל תהיה פשוטה יותר. בהצלחה

mightynighty

New member
תודה רבה- מקווה שאוכל לנסות בקרוב

אני מתעמלת בוינגייט אצל דגנית, ומדי פעם בהדר יוסף (לאחרונה לא, שברי מאמץ וכו'). או, ורק שאלה על התרגיל שנתת לי- המטרה היא לסיים כשאני עומדת על כל ערימת המזרונים (אחרי שדחפתי מהבד), או לסיים צמודה לבד כשהרגליים מונחות על המזרונים?

אמא לה3

New member
הי מאיה

המטרה הא לסיים כשאת אוחזת בבד אך הגוף בסמיכה על המזרן. בהצלחה, ספרי איך הולך.

למעלה