טיפים בתמחור

gali 25

New member
טיפים בתמחור

אני קונה מוצר ב- 69 ש"ח + עלות משלוח של 12 ש"ח - -סה"כ 81 ש"ח משקל המוצר הוא כ- 200 -300 גר' כיצד כדאי לשלוח אותו (דואר ישראל, חברת משלוחים וכו') ובכמה כדאי לתמחרו אודה לתשובתכם לאור נסיונכם

Nunatak

New member
חסרים פרטים:

מה המחיר שוק? באיזה מוצר מדובר? זמינות? מלאי? מהירות המשלוח הרצויה?

תמחור מוצרים אינו קשור למחיר העלות שלך...

תמחור מוצרים הוא תחום נפרד לחלוטין מתחום הרכש. התמחור צריך להתבסס על מחיר השוק, לדוגמא: מוצר שמתחרים שלך מוכרים ב-150$, אל תמכור ב-250$ ומצד שני אל תמכור ב-50$ והסיבות לכך ברורות: 1) לא ב-250 כיוון שלא תצליח למכור הרבה. 2) לא ב-50 כי אתה שובר את השוק, ואחרים יתחילו להוריד מחירים גם-כן והמוצר יצא מהשוק כיוון שלא יהיה רווחי...חשיבה לטווח ארוך. אם יש קורלציה בין מחיר הרכש למחיר השוק, יש לך מוצר חדש לאיביי ובהצלחה... לגבי משלוח, אתה יכול לתת מס' אופציות למשלוח בתמחור שונה: דואר רשום ב-3.5$, EMS ב-20$ וכו'...כל לקוח יחליט בעצמו וישלם בהתאם.

evilihi

New member
אז זהו שלמרבה הצער יש כאלה שלשבור מחיר עושה

להם טוב - הם מסוגלים למכור בפחות ממה שהיצרן/יבואן ימכור, ולהרוס את השוק לאחרים. אלוהים כמה כאלה אני מכירה

אני יודע...יש לי קו מוצרים כזה

היה מעולה עד שכמה &%$#@ החליטו "לעשות קופה", יענו הורידו מחירים...תוך 3 ימים כולם התיישרו מולם ככה שהם לא עשו קופה אבל דפקו שוק רווחי מאוד והפכו אותו לשוק מאוד קשה כי המרווחים מאוד נמוכים...ויש ביקוש גבוה...פשוט קשה מאוד להרים את המחיר עכשיו.

למעלה