בועז הדבוראי
New member
טיפים חשובים למי שאופה עם דבש:
דבש הוא חומר גלם נפוץ בבישול בכלל ובאפייה בפרט (בצדק), אבל בטעות מתיחסים אליו כמו סוכר ויש כמה הבדלים שכדאי לדעת:
1. דבש מתוק פי שלוש מסוכר אך טעמו דומיננטי מאוד, אם מעוניינים בטעם עדין של דבש יש להחליף רק חלק מכמות הסוכר בדבש.
2. ב100 גר' דבש יש 20% פחות קלוריות מב100 גר' סוכר (בערך 100 קלוריות פחות בכל 100 גר'). ובנוסף בדבש יש מינרלים וויטמינים שאין בסוכר.
3. דברי מאפה שמכינים עם דבש נשמרים טוב יותר ונשארים לחים יותר מאלה שמכינים עם סוכר.
4. אם רוצים להשתמש בדבש במקום בסוכר במתכון, צריך לשמור על יחס של אחד ל 3/4 כלומר במקום כוס סוכר רק 3/4 כוס דבש.
5. חשוב לזכור שבדבש יש גם נוזלים כך שעל כל כוס דבש שאתם מוסיפים הפחיתו 1/4 כוס מכמות הנוזלים במתכון.
6. כדי למנוע השחמת יתר, מכיוון שדבש מגיב לחום באופן שונה מסוכר, יש להוריד את טמפרטורת האפייה ב30 עד 45 מעלות תלוי בתנור ובמידת הצורך להאריך מעט 10 עד 20 דק' את זמן האפייה.
וטיפ אחרון, אם אתם מעוניינים בתוצאה איכותית תדאגו לקנות דבש איכותי
בתאבון
דבש הוא חומר גלם נפוץ בבישול בכלל ובאפייה בפרט (בצדק), אבל בטעות מתיחסים אליו כמו סוכר ויש כמה הבדלים שכדאי לדעת:
1. דבש מתוק פי שלוש מסוכר אך טעמו דומיננטי מאוד, אם מעוניינים בטעם עדין של דבש יש להחליף רק חלק מכמות הסוכר בדבש.
2. ב100 גר' דבש יש 20% פחות קלוריות מב100 גר' סוכר (בערך 100 קלוריות פחות בכל 100 גר'). ובנוסף בדבש יש מינרלים וויטמינים שאין בסוכר.
3. דברי מאפה שמכינים עם דבש נשמרים טוב יותר ונשארים לחים יותר מאלה שמכינים עם סוכר.
4. אם רוצים להשתמש בדבש במקום בסוכר במתכון, צריך לשמור על יחס של אחד ל 3/4 כלומר במקום כוס סוכר רק 3/4 כוס דבש.
5. חשוב לזכור שבדבש יש גם נוזלים כך שעל כל כוס דבש שאתם מוסיפים הפחיתו 1/4 כוס מכמות הנוזלים במתכון.
6. כדי למנוע השחמת יתר, מכיוון שדבש מגיב לחום באופן שונה מסוכר, יש להוריד את טמפרטורת האפייה ב30 עד 45 מעלות תלוי בתנור ובמידת הצורך להאריך מעט 10 עד 20 דק' את זמן האפייה.
וטיפ אחרון, אם אתם מעוניינים בתוצאה איכותית תדאגו לקנות דבש איכותי
בתאבון