טיפים חשובים למי שאופה עם דבש:

טיפים חשובים למי שאופה עם דבש:

דבש הוא חומר גלם נפוץ בבישול בכלל ובאפייה בפרט (בצדק), אבל בטעות מתיחסים אליו כמו סוכר ויש כמה הבדלים שכדאי לדעת:

1. דבש מתוק פי שלוש מסוכר אך טעמו דומיננטי מאוד, אם מעוניינים בטעם עדין של דבש יש להחליף רק חלק מכמות הסוכר בדבש.
2. ב100 גר' דבש יש 20% פחות קלוריות מב100 גר' סוכר (בערך 100 קלוריות פחות בכל 100 גר'). ובנוסף בדבש יש מינרלים וויטמינים שאין בסוכר.
3. דברי מאפה שמכינים עם דבש נשמרים טוב יותר ונשארים לחים יותר מאלה שמכינים עם סוכר.
4. אם רוצים להשתמש בדבש במקום בסוכר במתכון, צריך לשמור על יחס של אחד ל 3/4 כלומר במקום כוס סוכר רק 3/4 כוס דבש.
5. חשוב לזכור שבדבש יש גם נוזלים כך שעל כל כוס דבש שאתם מוסיפים הפחיתו 1/4 כוס מכמות הנוזלים במתכון.
6. כדי למנוע השחמת יתר, מכיוון שדבש מגיב לחום באופן שונה מסוכר, יש להוריד את טמפרטורת האפייה ב30 עד 45 מעלות תלוי בתנור ובמידת הצורך להאריך מעט 10 עד 20 דק' את זמן האפייה.
וטיפ אחרון, אם אתם מעוניינים בתוצאה איכותית תדאגו לקנות דבש איכותי
בתאבון
 

Apikachu L

New member
אבל יש סוגים שונים של דבש

אין דין דבש הסתיו כדבש הקיץ או אפילו האביב. שלא לדבר על זה שדבש שהתגבש (המממ...יאמי!) ממש לא דומה לצעיר...
נראה לי יש כאן גם עניין של ניסוי וטעיה באפיה.
 
למעלה