טיפים... (לא שאלה בנאלית)

• פותח הנושא obbb
  • פורסם בתאריך

obbb

New member
טיפים... (לא שאלה בנאלית)

היה לי ויכוחון עם חבר לגבי קבלת הטיפים ברוב המקומות. אז השאלה כזאת, איך נהוג בדר"כ: 1. כל ברמן עושה את הטיפים שהוא אישית עשה? 2. כל הברמנים מתחלקים בטיפים שכל הברמנים עשו? 3. במידה ויש יותר מבר אחד, כל בר והטיפים שלו? 4. הברמנים והמלצרים מתחלקים בטיפים שכולם עשו?

temptation411

New member
אממ..

תכלס כל מקום והכללים שלו תלוי באופי המקום במקום שהוא נטו בר מתחלקים חצי חצי במקום שרוב העבודה היא על המלצריות המלצריות בדרך כלל מפרישות אחוז מסוים מהטיפ לברמנים אבל עדין זה משתנה ממקום למקום אצלי כרגע כל הברמנים מתחלקים בטיפים שלהם והמלצריות בשלהן

ספיידי1

New member
אז ככה

קודם כל אמור להיות לך שיעור שמסביר על זה, נראה לי ניהול בר או לא זוכר... היו לנו שתי שיעורים שמסבירים על הנושאים האלה ולא על אלכוהול ונוגעים גם בזה... בתכלס ממה שאני הבנתי: 1. לא, כל הטיפים הולכים לקופה מרוכזת, ואז מחלקים את זה לפי שעות, ז"א אם ביחד כל הברמנים עשו 100 שקל, ואחד עבד שעתיים אחד עבד 5 ואחד 3, אז עושים ממוצע, מה שאומר שזה 10 שקל לשעה, ואז מחלקים לפי שעות, מי שעבד 5 שעות מקבל 50 מי שעבד 3 מקבל 30 וכו.... 2. כן, כמו שכבר אמרתי... 3. זה אין לי מושג, נראה לי שעדיין מתחלקים כולם ביחד... 4. כמו שאמרו, במקום שרוב הכסף הוא על מלצרים(כמו הבלו בר לדוגמא ששם אני יודע שזה ככה בוודאות), המלצרים מפרישים סכום כסף מסויים לברמנים... והטיפים שהברמנים עושים הולך רק לעצמם. אבל בבלו בר ברמנים עושים מינימום 21 שקל לשעה+הטיפים שלהם+נראה לי 10 אחוז מהטיפים של המלצרים(ועדיין זה כלום כסף)

במקום האחרון שעבדתי בו

זה היה כל הברמנים מתחלקים בכל הטיפם , אבל בצורה יחסית לכמות השעות שכל אחד עשה.

למעלה