טיפים לבחירת מטפל /עובד זר

zs1957

New member
טיפים לבחירת מטפל /עובד זר

שלום חברים, המסר הנ"ל מופנה לחברינו המעסיקים עובדים זרים לטיפול ביקיריהם. הבאתם עובד/ת זר/ה ע"י חברת כ"א מרגע שחתמם עמ חוזה בחברה הוא עובד שלכם וגם של חברת כ"א.כלומר לעובד הזר יש שני מעסיקים: חב' כ"א על שעות חוק סיעוד ושאר השעות הן על המשפחה. העובד הזר מקבל שתי משכורות אחת מהחברה והשנייה מהמשפחה.נהפכנו להיות מעסיקים. יש לנו חובות וזכויות. בדרך כלל אנחנו לא יודעים מהן עד אשר לא צצה בעיה. ואם אתם בבעיה אל תצפו שחברת כ"א תעזור לכם.החברות שגם הן מעסיקות של העובדים דואגות לקבל את כספן מביטוח לאומי, מזה הן מתקיימות. החולים שלנו בכלל לא מענינים אותם. הם באים לביקור אחת לחודשיים, ביקור חפיף לא מקצועי וכאשר ישנה בעיה בין עובד למעסיק הן מעדיפות לא להכנס לתמונה. האם החברות הללו בודקות איזה הכשרה יש למטפלים שהם מספקים לנו ? תפקיד המטפלת הוא לא רק להחליף חיתול , לנקות ולבשל ,ולרחוץ את החולה. היא צריכה לתקשר אתו ,לת לו תשומת לב, יש בעיה של שפה.האם בכלל יש לה סבלנות אליו הוא חולה סיעודי קשה,שלעיתים נמאס לה ממנו אבל היא נשארת כי היא זקוקה לכסף.לא פעם קורה שהמטפלים הללו מתעללים בחסרי ישע,מזניחים את נטיפול בהם. ואז לפתע אתה רואה שהחולה סובל אבל אינו מסוגל לבטא. הבעת הפנים מראה סבל, התכנסות בתוך עצמו, גירוד בכל הגוף, מה לעשות? אין מצלמה נסתרת בבית שתספר לנו מה קרה? עלינו להיות בלש גשש ולבדוק מה קרה?להלן כמה המלצות מועילות מניסיון אישי של 10 שנים. 1. יש לחתום חוזה בין העובד והמעסיק על כללי עבודה מה מותר ומה אסור. 2.לבקר את החולה לעיתים תכופות ולבדוק את רמת הטיפול. 3. אין להתיר הכנסת חברים הביתה.אחרת הבית יהפוך למועדון חברתי. 4. להחתים את העובדת על השכר, שעות עבודה נוספות,הבראה וחופשים. 5. עדיף לקחת מטפלת ללא ניסיון ולהכשיר אותה. 6. כל ההוצאות הנלוות שמשלמים למטפלת נכללים כחלק מהמשכורת 7. המעביד המשלם 4500 ש"ח זכאי לנכות משכר העובד מחצית התשלום של ביטוח רפואי,,שימוש בטלפון ארנונה,מים,חשמל, מזון- החלק היחסי של העובד. 8.מעסיק המשלם פחות מ4500 אינו רשאי לנקות את מה שצויין בסעיף 7 . זה נכלל במשכורת . זוהי הטה ששווה כסף. 9. להקפיד על תשלום חופשה 14 יום , הבראה לאחר השנה הראשונה,דמי כיס להחתים את העובד על קבלת התשלומים. 10. במקרה של הפסקת עבודה של המעביד לאחר שנה זכאי העובד לתשלום פיצויים מספר השנים כפול משכורתו האחרונה. גם אםהחולה נפטר המעסיק חייב בתשלום פיצויים לעובד. 11.שלילת פיצויים מהעובד אך ורק בבגין התעללות בחסר ישע. גם הזנחה בטיפול בחולה וגרימת פצעי לחץ זוהי התעללותת החולה סובל מכאבים כמו בכוויה דרגה 2 לא ניתן להחלים מזה ובמקרים קיצוניים זה עלול לגרום לנמק ולמות החולה.מדובר במקרים בהם המטפל יודע על פצע לא מדווח למעסיק ונגרמת החמרה רפואיתבמצב החולה. ברוב המקרים של התעללות בחסר ישע בית המשםט שוללאת מתן הפיצויים לעובד ,שכן זוהי עבירה פלילית שדינה 7 שנות מאסר. 12. אין לחשוש "מקו לעובד" המייצג את העובדים הזרים.פעמים רבות הם עושים מעשיםשאענם כשירים מבחינת החוק. הם זורים פחד בקרב בני המשפחות של המטופליםוכך הם גורפים כספים מהמשפחות שבכלל לא מגיעים להם. עו"ד טוב יכול להוציא אתכם מזה.לא לפחד ולהלחם על זכיותיכם. יש לנו בעמותנ עו"ד המטפל בנושאים הללו. הוא גם מייעץ לפעמים בפורום. הוא נפגש אצנו במפגש הפורום בחנוכה. אנני עושה הכללה יש הרבה עובדים זרים שעושים מלאכתם נאמנה. יש לי אחת כזאת מסרילנקה. לפניה הייתה לי פילפינית שהתעללה באימיוהפכה את ביתה של אימי לבורדל: מתן שירותי סקס ומאסג'. כל מה שנכתב כאן הוא סיפור אמיתי . זהבה שחם /עמותת אלצהיימר

ronnyw

New member
ועוד על עובדים זרים.

מי שמכיר אותי, יודע שכל פעם שיש משהו בנושא עובדים זרים - אני מתנערת ממאורתי ומגיבה... יש לי כמה תוספות לדבריה של זהבה. אגב - כל מה שכתבה בהיר, נהיר ונכון. רק עוד כמה דברים: יש לאפשר לעובד תנאי מגורים הולמים, על פי היכולת. - מיטה (שהיא מיטה, אני מכירה אחת שישנה שנתיים בכיסא נוח !!) - מצעים ושמיכות (חשוב במיוחד בחורף. אם אתם ישנים עם פוך - תנו פוך גם לעובד !!) - ארון לחפציו, יכולת להניח את השמפו, הקרם וכו' במקלחת - מאוור בקיץ, תנור בחורף - אפשרות לקנות ולהכין לו את האוכל שהוא אוהב (כחלק מהכלכלה הממומנת ע"י המעסיק). בדרך כלל זה כל מיני סוגי אורז, שהתקציב יכול לעמוד בהם... - אם יש אפשרות - טלביזיה. וכו' וכו'. עניין נוסף שיש לשים אליו לב: מעבר לחברת כח האדם, לעובד הסיעודי יש שני מעסיקים: המטופל, איתו הוא נמצא כל היום ואיתו הוא חייב לנהל מערכת יחסים טובה, וכן משפחת המטופל, (בן הזוג או הילדים שלו), שהם כאילו המעסיקים שאומרים מה לעשות, והם המשלמים, אבל בדרך כלל נמצאים רחוק. במשולש הזה יש המון בעיות. דוגמא קטנה מהחיים הפרטיים שלי: הרופאים אמרו שאימא שלי צריכה לשתות הרבה (ענייני לחץ דם). הוריתי לעובדת לתת לאימא ארבע כוסות מים ביום. אימא שלי, התעקשה לא לשתות. בקיצור - נוצר מצב שכל היום התנהלה מלחמה בין המטפלת לאימא שלי על נושא המים המטופשים האלה... (אגב, גם כשאני הייתי באה אמא לא שתתה, אבל אני נכנעתי בקלות... המטפלת הרגישה שצריכה לרצות אותי וניהלה קרב אבוד...) דוגמא נוספת: אבא שלי חולה סוכרת, אמור להימנע מדברים ממותקים. כך הוריתי למטפלת. לאחרונה החליט שרוצה כוסית משקה לפני השינה (לדבריו - עוזר לו להרדם). העובדת ניסתה להיתווכח איתו מידי ערב, ונוצרה אוירה קשה בבית. הוא היה שותה למרות הכל, אבל היה "ברוגז"איתה. היא דיווחה לי. אמרתי לה שלא תתעקש - ושב השקט לביתינו (אבא שלי מודע לסיכון שבסוכר, אבל טוען שבגיל 88 שום דבר לא מפחיד אותו...) בקיצור - היו רגישים לסיטואציות שבהם המטפל נמצא בין ההוראות שאתם נותנים מרחוק, לבין המציאות בבית עם החולה.

zs1957

New member
תודה ronnyw על התוספת בנוגע

לעובדים זרים. אני מקבלת את כל הדברים שציינת הם באמת חשובים. ואני בהלחט סבורה שתנאי העסקה נאותים + שרותים הולמיםיתנו לנו שקט נפשי שהמטפל אכן עושה עבודתו נאמנה. למרות כל מה שעברה אימיעם המטפלת הפליפינית. זה שאחת סרחה לא אומר שכולם לא בסדר.צריך להיות יחס הוגן לעובד הזר עם הצבת גבולות. לפעמים מרוב טוב לב שלנו אנחנו מטשטשים את הגבול ואז הם מנצלים את הפרצה ומנסים לקחת את ההגה לידיים ולשלוט בנו. לכן חשוב מאד שיהיו יחסי עובד מעביד קורקטיים ,כבוד הדדי,לעיו להבין שאנחנו המעסיק והוא המועסק ולא לתת להם לסחוט אותנו רגשית וכספית. זהבה שחם /עמותת אלצהיימר.

ענתי44

New member
זהבה זו פשוט שערורייה

ואנחנו צריכים להקים את קו לזקן או קו לדמנציה. אני חושבת שמגיע לעובד זר מסור את כל התנאים ויותר.... אבל לא יתכן שיהיה מצב שיתעללו בחולים!!!! כבר דיברנו על הקמת קו כזה בעבר צריך להקים!!!!!!!!!!!!

אירילה

New member
היי ענתי , במסגרת העמותה פועל קו חם

אלא שההסברה חסרה ובגדול ובשביל זה אנחנו כאן ,נהיה בקשר ביום חמישי ונקבע פגישה. גרשון

zs1957

New member
קו החם של העמותה

היי גרשון, מה זה הקו החם שמפעילה העמותה? אני לא מכירה דבר כזה. זו פעם ראשונה ששמעתי על גוף כזה מפיך בפורום. אהקשך לתת הסבר על הקו החם של העמותה, כדי שי שזקוק ידע לאן לפנות. תודה ושבוע טוב. זהבה שחם

אירילה

New member
הקו החם - אוזן קשבת

הקו החם של העמותה נקרא גם "אוזן קשבת" ,מתנדבי העמותה הפעילים שהביעו הסכמתם להשיב 24 שעות ביממה לטלפונים בנושא האלצהיימר. כדברי הגשש החיוור זהבה : איך שוכחים דבר כזה ,איזקקקקק?????? אפילו שמך ומספר הטלפון שלך מופיעים ברשימה שבוע טוב שיהיה לך גרשון

zs1957

New member
הקו החם -אוזן קשבת תשובה לאירילה.

בוקר טוב גרשון. אני הסנדלר שהולך יחף.שמי ןמספר הטלפון מופיעים ברשימה ואני שואלת אותך מה זה הקו החם.אני קוראת לזה אוזן קשבת,כך זה מופיע באלון העמותה. טוב לפחות אני מוסיפה נופך של צחוק בשאלותי. הכל פה כל כך רציני ועצוב אז לפחות שיהי קצת הומור גם עלי בחינם סחטן!!!!! תביט ,המוח שלי עסוק 24 שעות באמא שלי, יש לה יד שבורה שדורשת טיפול אינטנסיבי,רגלים נפוחות ואדומות, שדורשות טיפול.אני צריכה לפנות אותה לדירה אחרת בגין בניה,כרגע אין דירה משום שהדירה שראינו ורצינו נמסרה למשהו אחר ששם את כל הג'בות על השולחן. ככה זה בעסקים כל הקודם זוכה. הפליפינית שהתעללה באימי תבעה אותי בבית דין לעבודה. אני צריכה להכין כתב הגנה לבית משפט. נכון שיש לי עו"ד מעולה ואתה גם מכיר אותו נפגשנו יחד בחנוכה והוא חבר בעמותה, אך אני עובדת עמו בשיתוף פעולה ויש להביא חומר ראיות, ועדים. אז לא משעמם לי בחיים. אם שכחתי תבין כמה שעות נוספות עובד המוח שלי. בנוסף יש לי משפחה בעל וילדים שגם להם אני צריכה לתת ויש עבודה. אז לפעמים בורחים דברים מהמוח זה קורה וזה נורמלי. אנני חוששת שיש לי אלצהיימר ,למרות שאני יודעת שמבחינה גנטית יש לי סיכויים טובים ואני בקבוצת סיכון גבוהה יחסית לאחרים. שבוע טוב זהבה שחם

אירילה

New member
זהבה ,הפריבלגיה פה בפורום היא שמותר

לנו לשכוח .....
שיהיה לך ולכולנו שבוע טוב ויום נפלא
גרשון

הקו החם ותודה לזהבה

בוקר טוב לכולם. זהבה , תודה על העידוד. אני בעבודה , פוגשת אנשים ומצב רוחי בהחלט משתפר. לגבי הקו החם של העמותה, יש לפרסם אותו ברשימת טלפונים של קווי חרום שמופיעים בעיתונים. הבעייה היא שיש ברשימה שלנו הרבה טלפונים וצריך ליצור קוו חינם מסוג 1-800 . אפשר יהיה להכניס שם מערכת ניתוב שיחות לפי האזורים וכך כל אדם שיתקשר יקבל את הטלפונים המתאימים לו. אני פעילה בקוו סיוע אחר שפועל רק פעם בשבוע ואנשים משאירים לנו הודעות ואנו חוזרים אליהם. לצורך פרסום קוו הסיוע והתמיכה עשינו הרבה פעולות: פרסום כתבות בעיתונים, הכנו מגנט עם הטלפון שמחולק במקומות שאליהם מגיעים ההורים וילדיהם: לגבינו זה יהיה :מרפאות זכרון , מעונות יום ומעונות סיעודיים ועוד. יש פרסום בבתי מרקחת של קופות החולים ועוד. אני מקווה שבעמותה יוכלו להשתמש ברעיונות אלה לפרסום הקוו החם. שיהיה לנו שבוע טוב, טובה

zs1957

New member
רסום לגבי הקו החם

היי טובה, לדעתי ניתן ליצור שיתוף פעולה בין העמותה לבין הפורום בנושא הקן החם. הוספתי א זה לרשימת הנושאים שבהם נדון ביבית חברי הפורום. אני בהחלט מקבלת את הרעיון המבורך הזה שלך.אם אנני טועה יצאה מן חוברת דומה למה שאת מדברתעם כל התכנים שהזכרת. אני קלתי אותה דרך חבר בכיר בעמותה אפילו לא שלחו לי הביתה.רק אחרי שבררתי הבנתי שכדי לקבל צריך לשלם. אין חינם. נדון על זה בישיבת הצוות. גם אם צריך לששלם התשלום צריך להיות סמלי לא יותר מ-10 ש"ח. שבוע טוב זהבה שחם /עמותת אלצהיימר

טיקו1

New member
קו חם ואזן קשבת

בכל עלון של העמותה מופיעים שמות המתנדבים המוכנים להענות לפניות טלפוניות. חלקם רק בשעות העבודה אך רובם מתנדבים מביתם כך שאפשר ליצור קשר כל שעות היממה.(אנא תנו לישון כמה שעות בלילה...). הסתכלו בשני העמודים האחרונים בכל עלון. אגב יש תוספת על השמות שהובאו כאן(צפת, קרית שמונה ועוד). הרשימה שהועתקה כאן היא מהמדריך המלא לחולי אלצהיימר שהופקה ע"י העמותה בשיתוף עם ,דורות". זו כנראה החוברת שהגיעה לידיך , זהבה. מובן שהיא לא נשלחת בחינם לכל אחד. מפעילי קבוצות תמיכה קבלוה וכו'. אפשר לרכשה במשרדי העמותה ואולי גם רכזי קבוצות תמיכה עוסקים בשיווקה(אני מפיצה ספרים ומביאה ממשרדי העמותה למפגשים בקבוצתי בפתח תקוה וכך חוסכת דמי משלוח לחברים). עלות חוברת זו 25 ש"ח. בעלון מס' 50 הנמצא עכשיו בבית הדפוס מתפרסמת מודעה הקוראת למתנדבים חדשים לאיוש קו חם בנושא אלצהיימר. הנה העמותה קלעה בדיוק לנושא שהעלתם או לחילופין , כאן בפורום כוונתם לדעת העמותה... כמו בהרבה דברים... ושוב אני קוראת לחברי הפורום להצטרף כחברים מן המניין לעמותה. כך תעודכנו בהרבה דברים. והעיקר נתחזק כולנו ונשפיע בכל הדרכים.

zs1957

New member
קו לקשיש

שלום טיקו 1 כאשר התכוונו לקו לקשיש לא התכוונו לאוזן קשבת. זה קיים בעלון העמותה ובאתר העמותה באינטרנט. התכוונו לגוף שיתן ייעוץ בתחום המשפטי, הסוציאלי, הרפואי וכ"ו.קו לקשיש בא להגן על הקשיש מפני עושק,גזילה של קו לעובד, ביטוח לאומי, קופ"ח שפוגעים בזכיותיו. אני מקווה להמשך שיתוף פעולה בין העמוה לפורום. זהבה שחם /עמותת אלצהיימר

ענתי44

New member
גרשון האם אתה יודע מתי נפגש?

עליי להערך כדי להשיג מי שישאר עם אמא.

אירילה

New member
מועד הפגישה ייקבע על ידנו בסוף

שבוע זה. אל תדאגי ענתי ,יהיה לך את הזמן בכדי להיערך לסידור לאמא ביום הפגישה. גרשון

zs1957

New member
הקמת קו לזקן אני בעד הקמת הגוף

שנקרא קו לזקן שיגן על הזקן מפני רמיסה ובזיזה של עובדים זרים שסרחו ושל קו לעובד שנותן להם יד לפעילותם הפלילית ,ומתפאר בהצלחותיולסחוט כספים נהזקן המסכן והחולה. בושה וחרפה. אני בעד מחלמת חורמה בקו לעובד. מגיע לעובד זר את זכויותיו עפ"י חוק אבל בוודאי לא עובד שהתעלל וגרם נזק.גם בחברות אם עובדים גורמים נזק לחברה ם מפוטרים ללא פיצויים. החוק אומר שמקרה והעובד גרם נזק לחברה ניתן לשלול ממנואת זכותו לקבלת פיצויים.מי יפצה את אמא שלי שנגרם לה נזק נפשי ופיזי לכל החיים?היכן ביטוח לאומי בסיפור שממן את חברות כוח אדם ולא בודק את יעילותןוהאם השירותהניתן לקשיש נעשה בצורה נאותה. איש הישר בעיניו יעשה. זהבה שחם/עמתת אלצהיימר

ענתי44

New member
בשביל דברים כאלה אנחנו כאן

או להקים אירגון כזה או לחזק את הקו החם שמפעילה העמותה. אבל אסור לשבת בחיבוק ידיים.

zs1957

New member
אני בעד הקמת קו לקשיש

זהו גוף שיטפל במצוקת הקשישים, בפגיעה בהם, ברמיסת כובדתם, בעשיקתם. זהו גוף שינתן להם מענה במידה וקו לעובד יפגע בהם. בגוף הזה יופעלו אנשי מקצוע שיעניקו לקשישים את הסיוע והתמיכה הדרושים להם. כמו כן הייתי מצפה שיתדבו הרבה מתנדבים לגוף כזה. כי לכולנו יש הורים, בני, בנות זוג ועינו להגן עליהם מפני כל פגע רע. זהבה שחם/עמותת אלצהיימר

אירילה

New member
לענתי וזהבה - קישור עבורכן , תבורכו

על הרעיונות ,מצ"ב קישור מתוך אתר קהילות ,לדעתי תמצאו בו עניין. בהצלחה גרשון

למעלה