טיפים לבחירת עובדת זרה

צביצב3

New member
טיפים לבחירת עובדת זרה

אבא שלי נכנס לרגרסיה מיום ליום. הדבר מתבטא בעיקר בבלבול, אי שקט, מראה זקן מאוד וחולה. הבעיה שלפעמים הוא מתרגז נורא על אימי והיא נורא נעלבת. הוא התחיל ללכת למעון יום כל יום. קבלנו אישור להכניס עובד זר והצלחתי לשכנע את אימי שתכניס עובדת לחצי יום ללא לינה. היה קשה לשכנע אותה כי היא הכניסה לה לראש שהיא צריכה לטפל בו במסירות. הסברתי לה שאם היא דואגת לטיפול טוב זו גם מסירות. היא כמעט בת 75 וכורעת תחת הנטל. אני לבד עם ילדים קטנים. אנחנו אמורות לראיין עובדים ורציתי טיפים לבחירה ועוד דברים שצריך לשים לב כשבוחרים בן אדם זר שנכנס הביתה. בתודה מראש
 

ronnyw

New member
טיפים

שלום רב !! דבר ראשון, כיוון שמדובר באביך, חישבו אם אינכם מעדיפים מטפל גבר. במקרה כזה הוא לא נחשב למתחרה על ידי האמא, (כי לא נתפס כמנהל משק בית, וגם לא כסכנה זוגית) ואולי קל יותר להסביר לה את נוכחותו מבלי שתיפגע. דבר שני: נסו לקבל מישהו שכבר עבד בארץ. אז יהיה לו קצת ידע בעברית, יבין מה זה שבת ישראלית, קוטג' וקופת חולים... העיקר - תהיינה לו המלצות. (שימו לב שחברות כח האדם נלחמות ומשכנעות לקחת עובד חדש, שזה עתה הגיע ארצה. זה אך ורק מתוך אינטרס כספי - אין לזה שום הצדקה אחרת !!) אם יש לכם עובד שעבד כבר איפשהו - חצי מעבודת המיון מאחריכם. שאלו את מעסיקו הקודם על יושרו, כישוריו (האם גם מנקה ומבשל/ת, האם מסור/ה ואיכפתי/ת, האם שלו/ה ורגוע/ה ). בררו למה החליף/ה את מקום העבודה הקודם. לגבי עובדים שהם חדשים בארץ - רק תחושות בטן. הם (לפחות הפיליפינים, לא הרומנים) באים מתרבות שאין בה גאווה או החצנה של כישורים, ולרובם קשה לפאר את עצמם (כמו שאנחנו עושים בראיונות קבלה לעבודה). פשוט לסמוך על החושים שלכם. כמובן שחשובה השפה, הכרות עם תרופות (לפעמים הם מצהירים שיש להם השכלה פרה-רפואית. שווה לשאול כמה שאלות על מנת לאמת) ויכולת גופנית (אם מדובר בהרמה של האבא, כיום או בעתיד). עוד דבר: הפיליפינים לא אומרים "לא".זה נחשב לחוסר נימוס. כמעט לכל שאלה יענו בתשובה חיובית. תיתחכמו בשאלות: אל תשאלו "עבדתם בסעוד בחו"ל", תשאלו "כמה זמן עבדתם בסעוד בחו"ל" ואחרי הכל - המיון קשה, ויש טעויות. כשתחליטו - המשיכו לעקוב אחרי מה שקורה בבית. מאחלת לכם שתגיעו למצב שלי - שתי פיליפיניות מנהלות את הבית של הורי, כולל תרופות, כספים, ביקורים אצל רופא, כל הטיפול הסיעודי - והכל מתוך שיתוף פעולה ובעצמאות גמורה. תעשו כאילו זכות ההחלטה אצל אימא שלכם, כי אם אתם "תתקעו" לה מישהו - היא תעשה כל מאמץ להוכיח שזה מוטעה.
 

ענתי44

New member
חחחחח עוד הוכחה שאני פיליפינית

היום היה לי ראיון עבודה במקומון מכובד וממש הייתי צנועה וריאלית לגבי כישוריי.וכשהעורך שאל מה אני עושה עכשיו? עניתי בנונשלנטיות " עובדת פיליפינית של אמא שלי" ובקשר לבחירת עובד זר גם אני חושבת שעדיף שזה יהיה עובד ולא עובדת ואשר יעזור בטיפול באבא ולא יבשל או יכבס... כי זה פחות חשוב וגם לא יפגע באמא שתחוש מנושלת מהמטבח שלה. שיהיה איש חזק שיוכל להרים את אבא. כמובן במידת הצורך.מאחר וזה לא כולל לינה יתכן שאפשר קבל עובד ישראלי. לאריה ז"ל, החבר שלי ממרכז היום שנפטר לא מזמן היה מלווה ישראלי. והעיקר, תבדקי המלצות ותסמכי על תחושות הבטן שלך. שיהיה בהצלחה.
 

ronnyw

New member
רוצה להדגיש משהו:

אמנם ציינתי זאת בפירוד במסר הקודם, אבל אני רוצה לחדד: חברות כח האדם מקבלות סכום כסף נאה מכל עובד חדש שמגיע ארצה. לכן יש להן אינטרס מובהק להביא עובדים חדשים וטריים, או המשלים לכך: לא למצוא עבודה לעובדים שכבר נמצאים בארץ. לכן הם מספרים לכם שהעובדים הותיקים "מקולקלים", שהם רצים ל"קו לעובד" עם כל בעיה, שהם למדו את ה"פוילע-שטיק" של הישראלים וכו'. להד"ם !!
 

zs1957

New member
ברות כח אדם דואגות לעצמן

היי רוני, את אכן צודקת שחברות כ"א מקבלות כסף על כל עובד חדש שמגיע ארצה. אבל גם על שיבוץ עובד ותיק במשפחה חדשה הן מקבלות כסף. זה אכן נכון שחלק מהעובדים הזרים שחוקים ,וזה בא לידי ביטוי בעבודה שלהם.הם יודעים טוב את זכויותיהם ומקבלים הגנה מקו לעובד. מנסיוני האישי העובד החדש עדיף על העובד הוותיק.הוא עובד יותר טוב, יש לו רצון להוכיח את עצמו והוא לא שחוק. לכן, אני בעד שיקלטו עובדים חדשים ושילחו את הוותיקים לביתם. זהבה שחם
 

צביצב3

New member
תודה לכולכם על הטיפים

תודה לכולכם. אנחנו מעדיפות אשה מכיוון שאימי עדיין במלוא כוחותיה והבית קצת קטן לעוד אדם שיסתובב בו. אני רוצה שלאמא יהיה נוח ואני חושבת שעם אשה בבית היא תרגיש נוח, כמו ללכת בלי חזיה או לצאת מהמקלחת וכאלה. אבא שלי איש רזה כך שלא תהיה בעיה להזיז אותו (אני מקוה שזה רחוק). בחב' גולדמן הציעו לי מישהי ששוהה פה 3 שנים עם המלצות. לא הספקתי לשאול שאלות לגביה.
 

רותי57

New member
אני אולי היתי

לוקחת עובד זר גבר, זה היה מונע את הסצנות היום יומיות של קנאה של אמי , היא לא נותנת לאבי לחיות כל הזמן צועקצ ועוקצת אותו כי הוא מאוהב במטפלת ( אולי זה גם נכון), אך גם היא זקוקה לעזרה ברחצה בהלבשה ובבישול . היא בחיים לא תסכים כי גבר זר יסתובב בבית. היה גם קטע לפני בואה של העובדת הנוכחית, שהוא בא אליה בטענות והיה מאוד אגרסיבי כי היא מביאה גברים הביתה ומנהלת אית ם רומנים. והוא רואה זאת בלילות. הוא לא ישן בלילות וכל בזמן שמר האם יבוא איזה " מאהב" או לא.
 
טיפים לבחירת עובדת זרה..

שלום! כשאנחנו הבאנו עובדת זרה לבית של סבתי, התלבטנו אם להביא גבר או אישה, והחלטנו שעם אישה סבתא תרגיש הרבה יותר בנוח בייחוד במקלחת וכו'.. ועם גבר לא ממש תרגיש נוח. הייתי ממליצה לכם לקחת עובד גבר, כי אני חושבת שאביך ירגיש איתו יותר בנוח, וכך גם יימנע המצב שרותי כתבה.. כמו - כן הייתי ממליצה לכם לבדוק כמה זמן הוא נמצא בארץ, האם שמע על המחלה הזו, האם יש לו נסיון עם חולה אלצהיימר/כל מחלת שכחה מהסוג הזה.. ועוד דבר קטן, אנחנו לא הצלחנו ישר עם העובדת הראשונה, והיינו צריכים להחליף שתי עובדות מכל מיני סיבות, עד שהגענו לאחת, שיש לה נסיון באלצהיימר, למדה להיות אחות 100 יחידות. והיא ממש עובדת מעולה, בעיקר ביחסה החם לסבתא.. מה שרציתי לומר, זה שגם אם לא תצליחו על הפעם הראשונה, אל תוותרו.. עם כל המאמץ שיידרש, והקושי, בסוף זה שווה את זה.. מקווה שעזרתי... שיהיה לכם בהצלחה!
 
למעלה