טיפים לבלוגרית טרייה?

שלייבלה

New member
טיפים לבלוגרית טרייה?

פתחתי לאחרונה בלוג. הבלוג הוא לא אישי, אלא יותר בלוג מקצועי-אקדמי שבו אני מתכוונת לפרסם רשימות קצרות על הקו שבין משפט והסטוריה, ועוד קצת על הרפלקסיה של תהליך הכתיבה וכיוצ"ב. אשמח מאוד לקבל טיפים והערות מן הבלוגרים המנוסים והוותיקים ממני. תודה.

דם דם

New member
הטיפ הכי טוב

פשוט תהיי עצמך תכתבי בשבילך וכמובן שיווק מידי פעם לא יזיק ואולי אחד הדברים הכי חשובים בבלוג (אם את רוצה קהל קוראים וכזה) תתחילי למצוא לך קהל שמעניין אותך וכמה בלוגים קבועים שלך, לאט לאט תבני לך ככה קהל משלך ברוכה הבאה ובהצלחה עם הבלוג....

שלייבלה

New member
לא ראיתי, תודה

הטיפים מעולים. אבל עכשיו עוד שאלה קטנה: מתי לדעתכם אפשר לפרסם את הבלוג "לציבור הרחב" (כלומר, למשל, גם לרשימה תפוצה מקצועית שלי, להבדיל מחברים קרובים ופורומים משוחדים)? קראתי איפשהוא שמומלץ להפיץ אחרי שיש לפחות 10 פוסטים. מה דעתכם? והאם לדעתכם בכלל כדאי, או שעדיף לתת לדברים להתפתח בקצב שלהם (כלומר על ידי תגובות לבלוגרים פופולריים בתחום וכיוצ"ב, שאט אט ימשכו אלי קוראים)?

שאלה טובה

את ה-בלוג הפצתי בין חבריי על הפוסט הראשון, את השני לא הפצתי בכלל. אני חושב שזה משתנה, תלוי בקונספט של הבלוג שלך ובהרגשה הפנימית.

דנטל

New member
אני לא מבינה בזה, אבל

נראה לי שכשזה בלוג מקצועי (ואת באמת מתכוונת להתמיד בכתיבתו), אז אפשר להפיצו לרשימת תפוצה מקצועית כבר מהפוסט הראשון, אם כבר הפוסט הראשון מכיל דיון בתחום.

תוכן זה שם המשחק...

אם את רוצה שאנשים שיקראו את הבלוג שלך גם יחזרו אליו, כדאי שתפרסמי אותו ל"ציבור הרחב" רק אחרי שיש לך קצת תוכן בבלוג כדי שהם ירגישו שיש להם מה לחפש בבלוג ולמה לחזור ולבדוק אותו. אם התוכן שלך כרגע הוא מאד מעניין ונראה לך שאנשים יחכו בקוצר רוח לפוסט הבא שלך אז את יכולה כבר עכשיו להתחיל לפרסם אותו בכל הכוח... שיהיה בהצלחה!

goldy

New member
לא בהכרח!

היום ממש מישהוא פתח בלוג חדש והייתי הכניסה הריאשונה שלו. כ"כ היתרשמתי מהכמה שורות העינייניות שנתתי לו קישור בבלוג שלי ואפילו הגבתי!

למעלה