טיפים לבעלי מסורי הסרט

yulevi

New member
טיפים לבעלי מסורי הסרט

טיפים לעבודה עם מסורי סרט פורסם ב-americanwoodworker

amirmod

New member
מחפש פתרון למשור 6 מ"מ שמשתחרר מהגלגל

יש לי משור סרט שרוחב הגלגל שלו הוא 3.5 ס"מ. השתמשתי בו עם משורים ברוחב של 16 מ"מ ו-20 מ"מ ללא כל בעיה. לאחרונה הרכבתי עליו משור 6 מ"מ אבל זה ,למרות המתיחה ושינוי המהירות , משתחרר מהגלגל לאחר מספר סיבובים ועוד לפני שהתהחתי לחתוך. לא ברורה לי הסיבה . למי מהפורום יש עצה?

yulevi

New member
האם יש למסור

פונקציה של הטיית הגלגל העליון

amirmod

New member
יש אפשרות קדימה ואחורהלא בזוית אם לזה התכוונת

zvika f

New member
כפתור הטיה גלגל עליון

בקובץ המצורף מתואר מיקום כפתור ההטיה

yulevi

New member
עוד טיפ

יקי כנס ליו-טיוב וחפש bandsaw tip יש שם כמה סרטונים מעניינים,ובאופן כללי ישנם סרטונים לגבי מסורי סרט גם של יצרנים שונים

yulevi

New member
יקי

צור איתי קשר לא מזמן לאחד מחברינו היתה בעית כוון במסור שפתרתי בכמה דקות, יש כמה טעויות בסיסיות

yulevi

New member
זה רעיון אבל

הרעיון שלי פשוט יותר ואייסם אותו כשיגיע המסור ואז אדע אם התאוריה שלי נכונה

arsar

New member
לפי נסיוני הג'יג הניראה בסרטון לוקה בחסר ---

אם זקוקים להרבה(!) גלגלים או עיגולים ובמידות שונות - הרעיון הוא טוב. הבעיה היחידה היא בקוטר הציר. לא תמיד קוטר זה מתאים לצרכים! כאשר אני הייתי זקוק לגלגלים, הייתי בדרך כלל זקוק לגלגלים בעלי קוטר אחד או שניים וכך גם באשר לצירים. ולכן בניתי ג'יג שעוזר בניסור, אבל הרבה יותר פשוט! אעלה אותו באיור ואציגו אח"כ (ארוחת הבוקר! קיבוץ! 08:00!!).

artagel

New member
הג'יג

אריה בקשר לקוטר הציר ,לדעתי אפשר להחליפו ע"י הפיכת הסרגל עליו הוא יושב לצידו השני והתקנת ציר נוסף כרצונך.

yulevi

New member
אפשרות נוספת

את מרכז הציר ליצור ממסמר או קצה החוד של בורג,וכך בלוח העץ יהיה נקב קטן

arsar

New member
הג'יג בסרטון מעולה. אך לדעתי, מי שלא צריך ---

אלפי גלגלים לא צריך ג'יג משוכלל שכזה. זה כמו לירות בציפור באר פי ג'י... מצרף איור לג'יג שבו השתמשתי כשעשיתי צעצועים. הגלגלים היו בקוטר אחד או שניים. המרחק בין הקדח של המסמר למסןר הוא כמובן הרדיוב של הגלגל. סיום הגלגלים היה תמיד על המחרטה כיוון שהוספתי "סממנים" לנוי.

artagel

New member
הג'יג בסרטון מעולה

אריה אפשר עוד רעיון אכן תותב עם תותב נוסף בתוכו שיטת הביצה בתוך ביצה מכל חומר שתחפוץ התוצאה מספר רב של קטרים וכך תקבל גלגלים בעלי מספר רב של עוביי חישוק.

arsar

New member
בהחלט!!! אבל אם אינך מעונין בהמון--

סוגי קוטר של גלגלים, או אם אין לך 15 נכדים - אז לשם מה להחזיק משהו כל כך משוכלל? ה"פטנט" הפרימיטיבי שלי החזיק מעמד שנים - ועוד בייצור מסחרי!!!

artagel

New member
אריה אני מסכים אתך אך

אנו חובבים וכל דבר חדש ואפילו אינו מסחרי צריך לעניין הלא..........

arsar

New member
ואולי אני תכליתי יותר בגלל הגיל? צריך להספיק!

למעלה