"טיפים" לגבי השתלת ראות

"טיפים" לגבי השתלת ראות

אני יוצאת לחופשה קצרה, וע"כ אני מקדימה מעט את התגובה המתוכננת שלי - בסך הכל אני מאמינה שאתם עושים את העבודה בצורה הטובה ביותר. כפי שנכתב על ידכם, השתלת ראות שונה מהשתלות אחרות, ועל כן אני ממליצה בראש ובראשונה למועמדים אפשריים ללכת בכל מקרה לפגישה עם רופא/ת העוקב/ת אחר המושתלים כדי לקבל ממנו/ה מידע מקיף. אגב, הפניה של רופא ראות למרפאת השתלות היא לעתים לצורך התיעצות, ולא כל מי שמופנה נרשם אוטומטית בתור להשתלת ראות. וכמה הצעות שהתגבשו מניסיון מצטבר - הרשמה להשתלה אינה מועד שבו מפסיקים לטפל בעצמך כי"מחכים לניתוח". להיפך, זה הזמן שבו חולים רבים מבינים את המשמעות של הצורך בטיפול ומתחילים לטפל בעצמם בצורה אינטנסיבית וקדפנית מבעבר; תזונה עשירה, 2 טיפולים לניקוז ראתי, פעילות גופנית מבוקרת. וראה "פלא" - לעתים, המצב הכללי משתפר ומאפשר איכות חיים טובה יותר ואפילו, במקרים מסוימים, תיפקודי הראות משתפרים. אני, כמובן, לא רוצה להשלות את הקורא, ועם זאת, לא יכולה להתעלם מהעובדה שיש חולים שמצבם השתפר עד כדי כך שנושא ההשלתה המוצעת נדחה לזמן בלתי ידוע. ונקודה נוספת, הרשמה מבטיחה נוכחות בתור, אך אינה מחייבת הסכמה לניתוח עצמו, כאשר הוא מוצע. ישנם מקרים (אפילו חולה cf אחד לפחות) ש"הוזמן" לניתוח והוא סרב, כי הרגיש שמצבו טוב מכדי להסתכן בניתוח. אין לי אפשרות לדון או לשפוט אם החלטתו הייתה נכונה (למרות, שאני כאדם וכאיש מקצוע מאמינה שעבורו בודאי זו היתה ההחלטה הנכונה), אבל חשוב לי להדגיש כי זו אופציה אפשרית וכי במקרה כזה נשארים ברשימה, ובבוא היום שבו תוצע לו השתלה פעם נוספת (בתקווה שהמצב לא הדרדר, חלילה, קודם לכן) ניתן לגשת להשתלה. וכרגיל, אני מאחלת לכולכם החלטות נכונות ומתאימות לכם - ושולחת "המון" הערכה ותודה למשתתפים הפעילים. מקווה שאצליח לעודד משתתפים נוספים שיתארו את ניסיונם באופן אישי.

למעלה