טיפים לדיאטה ואכילה במסעדה.

טיפים לדיאטה ואכילה במסעדה.

אני מנהל את פורום תזונה שלא נמצא באיזור של האוכל אלא באיזור של הבריאות). לבקשת Liti הכנתי כמה המלצות איך לשמור על הדיאטה גם כשאוכלים בחוץ. הייתה עוד בקשה לדווח על מסעדה המגישה מזון דיאטטי אבל זה כבר מעל לכוחותי. 1. סלטים. לאכול רק סלט שעשוי מירקות . להיזהר מתוספות טעימות כמו גרעיני חמנייה, אגוזים , גבינות שונות. להימנע מרוטב ואם כבר משתמשים ברוטב אז למדוד כפית. סלטים מוקפצים הם מחוץ לתחום, הקפצה היא טיגון לכל דבר. 2. מרקים לפעמים מסמיכים מרקים עם שמנת או קמח. בכל אופן גם מרקים במסעדות הם מחוץ לתחום. 3. בשרים, בשרים על האש הם מומלצים. כמובן שעדיף עוף על בשר בקר. לאלו שאינם שומרי כשרות ואוהבי בקר מומלץ בחום בשר יען טעמו דומה לבקר (יותר טעים ומודגש) והינו דל שומן (זהירות נוקשה,להזמין מידיום מקסימום). להימנע מבשרים ברוטב. וכמובן דגים, שוב רק מעט מיץ לימון. 4. פסטות, רטבים על בסיס עגבניות הם מומלצים. פסטו הוא בעיקר שמן, ורוזה כמובן הוא עם שמנת (ועל אלפרדו אני לא מדבר). 5. דילגתי על אנטיפסטי בד"כ הירקות הם עם שמן לכן אפשר לדלג גם בארוחה. 6. קינוח פרפה הוא הקינוח היחיד שאני חושב עליו כעל מתאים, 7. קפה מומלץ אספרסו ולא הפוך.
 

liti

New member
חשוב מאוד ../images/Emo101.gif!

ההמלצות האלה ממש הראו לי עד כמה אני חוטאת! אין ספק שהרבה פעמים קשה לשמור על הכללים האלה ומאוד קל להתפתות, אבל מאוד חשוב לזכור שכמה שהאוכל במסעדה טעים, המחיר אחר כך גבוה. המון תודה לניב על הטיפים המקצועיים
, ומי שמתעניין בנושא מוזמן להכנס לפורום תזונה (יש קישור מצורף דרך העמוד הראשי של הפורום)
 

che55

New member
תודה, אבל....

אם כבר יוצאים למסעדה - תשכחו מכל זה ותהנו!!! אין ספק שהטיפים פה נהדרים ומועילים...
אבל - קצת חבל לשלם כ"כ הרבה כסף ולא לנסות את הדברים הטובים באמת. הרי במסעדות מנת סלט עולה מינימום 40-30 ש"ח, אז אם לוקחים סלט שמורכב רק מירקות - לא חבל?! האמת, יש לי חברה שאני ממש שונאת ללכת איתה למסעדות - היא תמיד מחפשת את המנות הכי דלות קלוריות, דורשת את הכל בלי רוטב, לא נוגעת בלחם, שלא נדבר על קינוח שהיא מוותרת עליו תמיד ומוציאה את כל החשק מהארוחה. חוצמזה - פסטות מומלץ? זה לא בין הדברים שצריך להימנע מהם????
 

גוז

New member
פסטה ../images/Emo118.gif

וגם אורז - למיטב הבנתי זה בסדר - בכפוף כמובן לאוכל. ברור שעדיף לאכול הכל במסעדה - אבל לפעמים אנחנו (או לפחות חלקנו) צריכים לשמור קצת... ולגבי ה"לשנוא" ללכת עם מישהו למסעדה - אני חושבת שחלק חשוב מהענין הוא החברה - ושכל אחד יזמין את מה שטוב לו ויעשה אותו שמח...
 

liti

New member
פסטות ואורז מומלץ! ../images/Emo127.gif

בשניהם מדובר על פחמימות מורכבות שמתפרקות לאט בגוף ושמהוות מקור אספקה לסוגים שונים של ויטמינים, בניגוד לפחמימות הפשוטות- הסוכרים- שמתפרקים במהירות בגוף וחסרי ערך תזונתי חוץ מקלוריות (מלבד פירות שמכילים ויטמינים וסיבים תזונתים). אכילת פחמימות מורכבות- דוגמת אורז ופסטה- מעלות את רמת הסרוטנין במוח ותורמות להרגשת רוגע ושובע לתקופה ארוכה (בניגוד להרגשת שובע לטווח קצר באכילת פחמימות פשוטות). לכן פסטות מומלצות אבל כמובן שצריך להיזהר עם הרוטב!
 

tully

New member
עוד טיפ מאוד חשוב !!!

אחרי שמרגישים מלאים ומסיימים לאכול, אם נשאר עוד אוכל על הצלחת, כדי לא להמשיך ולנשנש, פשוט לקחת את המפית, ולשים על הצלחת. אף אחד מאיתנו הרי לא ירים את המפית וינשנש מתחתיה, נכון?! עובד מצוין ועוצר גם את הדחף הגדול ביותר.
 

כתומתי

New member
למי שבדיאטה מומלץ לא לבקר במסעדה

יותר מפעם בשבוע, כי הפיתויים באמת גדולים וכי אתם לא יכולים לשלוט במה ששמים לכם במנות. קל מאוד לשפר טעם של אוכל ע"י הוספת חמאה/שמן, בלי שבכלל תהיו מודעים לכמות השומן שבמנה. אם אתם עושים דיאטה - פנקו את עצמכם אחת לשבוע שבועיים במסעדה. וגם אז תחליטו על "פינוק" אחד בלבד. לדוגמא - תימנעו מהלחם בהתחלה אם אתם רוצים קינוח. אם אתם מזמינים יין (משמין מאוד), אל תיקחו קינוח. אם המנה העיקרית משמינה- תתרכזו רק בה, תוותרו על מנת פתיחה ןעל אחרונות.
 
למעלה