הטיפ שלי לחורף - ושלכן ?
להכין כל שבוע סיר גדול של מרק טוב ועשיר - עם מלא מלא דברים טובים בפנים... עוף אם אתן לא צמחוניות, ובצל, גזר, דלעת, תפ"א, קישוא, בטטה, כרובית, תירס ובעצם כל מה שאתן אוהבות. זה לא סופר-דיאטטי אבל זה גם לא סופר משמין, וזה סופר-סופר ממלא ומחמם. ובארוחה החמה והגדולה, או סתם ככה- אוכלים מנה נדיבה. א. זה מוכן, אז זה רק עניין של לחמם, וזה מונע לנשנש דברים מתוך רעב עד שהאוכל מוכן. ב. זה ממלא וטעים, ולא נורא משמין - אז זה על תקן הסלט-חסה החורפי (גלית, יש לך תיאוריה בנושא ?) ג. זה נורא מזין. בקיצור, זה מה אני עושה... בד"כ על בסיס של סיר של 4 ליטר יש לי 2 כרעיים של עוף (כמובן שחותכים את העוף לחתיכות, לא בבוחטה), שניים-שלושה בצלים, שלושה גזרים, 3 תפ"א, 3 קישואים וקצת דלעת או בטטה. בנוסף אני אוהבת להוסיף חצי כוס אפונה יבשה על התחלת הבישול, כי זה מוסיף סמיכות וטעם טוב. ואנחנו משוגעים על זה, אוכלים את זה תוך בערך שבוע, בערך פעם ביום. ואם אני מנסה לגוון עם מרקים אחרים (שלי או משקית), הגבר מעקם את הפרצוף... אז מה הטיפ שלכן לחורף בריא ורזה ?