טיפים לדיאטת חורף מוצלחת

rona25

New member
טיפים לדיאטת חורף מוצלחת ../images/Emo185.gif

למי שמעוניינת - מצ"ב קישור לדיאטת חורף מוצלחת... אני בכל מקרה אמשיך לבלוס כמו
(יש לי תירוץ אני בהיריון) ...

הטיפ שלי לחורף - ושלכן ?

להכין כל שבוע סיר גדול של מרק טוב ועשיר - עם מלא מלא דברים טובים בפנים... עוף אם אתן לא צמחוניות, ובצל, גזר, דלעת, תפ"א, קישוא, בטטה, כרובית, תירס ובעצם כל מה שאתן אוהבות. זה לא סופר-דיאטטי אבל זה גם לא סופר משמין, וזה סופר-סופר ממלא ומחמם. ובארוחה החמה והגדולה, או סתם ככה- אוכלים מנה נדיבה. א. זה מוכן, אז זה רק עניין של לחמם, וזה מונע לנשנש דברים מתוך רעב עד שהאוכל מוכן. ב. זה ממלא וטעים, ולא נורא משמין - אז זה על תקן הסלט-חסה החורפי (גלית, יש לך תיאוריה בנושא ?) ג. זה נורא מזין. בקיצור, זה מה אני עושה... בד"כ על בסיס של סיר של 4 ליטר יש לי 2 כרעיים של עוף (כמובן שחותכים את העוף לחתיכות, לא בבוחטה), שניים-שלושה בצלים, שלושה גזרים, 3 תפ"א, 3 קישואים וקצת דלעת או בטטה. בנוסף אני אוהבת להוסיף חצי כוס אפונה יבשה על התחלת הבישול, כי זה מוסיף סמיכות וטעם טוב. ואנחנו משוגעים על זה, אוכלים את זה תוך בערך שבוע, בערך פעם ביום. ואם אני מנסה לגוון עם מרקים אחרים (שלי או משקית), הגבר מעקם את הפרצוף... אז מה הטיפ שלכן לחורף בריא ורזה ?

הכל בסדר גמור- פרט לבטטה

בטטות מלאות בסוכר (לכן הן מתוקות). היות והן לא ממש הכרחיות למרק- אפשר לוותר עליהן.

כמו שאת רואה, אצלי אין בטטה

אבל זו פשוט אופציה, ואני יודעת את זה כי קודם הייתי למטה אצל הירקן וראיתי בטטות יפות ואלגנטיות... אגב, גם תפ"א ואפונה הם לא שיא הדיאטה... הם פשוט טעימים נורא ועליהם אני לא מוותרת ! לכן אמרתי שהמרק הזה הוא בפירוש לא דיאטטי - חוץ מהעובדה שאם נורא רוצים להתנפל על אוכל חם ומשביע (נניח, המון פסטה), זה תחליף ממלא ויחסית זול...

shelycat

New member
אפונה.....מצאת כזאת טרייה כבר?

או שאת משתמשת בקפואה או משומרת? נורא בא לי על אפונה טרייה.

אני לא אוכלת אפונה במצבה העגול

כלומר קפואה או משומרת או טריה - אלא רק מיובשת (כשהיא מבושלת הרבה זמן היא מתפוררת לפירה כזה)... אז אני לא יודעת לגבי אפונה טריה... אבל אני מוכנה לשאול את אבא של הגבר, שקונה ירקות בשוק...

shelycat

New member
למרות שהיא ירוקה........

אפונה למרות היותה ירוקה (וכולם יודעים שאוכל ירוק הוא מרזה) נחשבת בקבוצת הפחממות ולא ממש דיאטטית.

Ronnie*

New member
איזו אכזבה... ../images/Emo10.gif

טוב, אני משום מה חיה באשליה שכל ירק הוא דיאטטי...

shelycat

New member
הטיפ שלי......

המון שתייה, המון שתייה חמה ומרקים (למשל גם מרק נמס בכוס לייט) ובעיקרון לשמור על חום הגוף כיוון שכשקר רצים מהר יותר לאכול כי זה מחמם.

אגב מרקים, למי שלא סובל מגזים...

מרק שעועית זה דבר מופלא! לשעועית יש תכונות נהדרות לדיאטה: היא גם נעכלת לאט וננלאה להרבה זמן וגם גורמת למה שאיתה בקיבה להתעכל לאט יותר.... ככה הסבירו לי פעם ולי זה עובד יופי!!!

למעלה