טיפים להכנת בצק לפאי....

rachelc26

New member
טיפים להכנת בצק לפאי....

שלום כולם.

יש תנור חדש, ורוצה להכין פאי תפוחים.
ניסיתי לפני כמה ימים, הבצק יצא קטסטרופה.
לא מבינה כלום בבצקים!
עכשיו זה כמו ונדטה! עד שלא ייצא טוב, לא מוותרת!
אתם יכולים בבקשה לעזור לי? תשתפו אותי בטיפים להכנת בצק טוב...
אני רק רוצה לציין שאין לי מיקסר- הכל ביד.

תודה מראש, רחלי.
 

revavonet

New member
תסתכלי כאן

http://www.youtube.com/watch?v=1siW_wm9TnA
http://www.mako.co.il/food-cooking_school/beginners-cook/Article-b302091c69dcc31006.htm
אין שום בעיה להכין ביד אם את מקפידה על הכללים, לא לחמם את החמאה, לעבוד רק עם קצות האצבעות, לעבוד ממש מהר (ואם יש צורך, לשטוף ידיים במים קרים מידי פעם.
הכי חשוב שהכל יקרה מהר וברגע שנהיה בצק, לעטוף ולהכניס למקרר.
אפשר לעבוד עם מזלג, זה לא קל.
בהצלחה
 

rachelc26

New member
תודה.


 

rachelc26

New member
הלינק נראה מצויין, שאלה קטנה:

יש לי תבנית פאי מחרסינה. האם זה משנה אתה אפיית הבצק? כי הניסיון האחרון עם האפייה- בצק הבסיס לא נהייה.
 

revavonet

New member
לא קשור, אולי זמן האפיה קצת מתארך.

שימי לב שבחרסינה התחתית לא מתפרקת ולא תוכלי להוציא את התחתית מבלי לשבור אותה.
 

netgie

New member
יש מתכון טוב ב"בצק אלים"

http://www.bazekalim.com/2008/06/26/cherry-pie/

זה עם דובדבנים במתכון אבל אני פשוט שמה תפוחים במקום (עם סוכר ותמצית וניל)

ניסיתי להכין 3 פעמים ובפעם השלישית יצא ממש טוב.
אני לא אופה את הבצק לפני, אלא ביחד עם הכל.

ממליצה לרדד בין 2 ניירות אפייה ולא שקית ניילון. יוצא אש!
 
למעלה