טיפים להעתקה בלי שגיאות

טיפים להעתקה בלי שגיאות

הבת שלי בכיתה ב כותבת עם הרבה שגיאות (כותבת מה ששומעת) האם יש טריקים או משחק ללמד אותה לצלם את המילה לפני שהיא מעתיקה אותה?יש רעיונות?

רעיונות:

להסביר לה לחפש תצורות אחרות של אותה מילה שמהן ברור מה זהות האות הבעייתית למשל: האם לכתוב 'לכתוב' או 'לחתוב'? אם אומרים 'כתיבה' ולא 'חתיבה' סימן שיש להשתמש ב-'כ'. ללמד אותה חוקי לשון כגון: בג''ד כפ''ת בראש מילה. לפי חוק זה ברור ש'חמור' חייבים לכתוב ב-'ח'. פתרון שלכעורה נראה פשוט: ללמד אותה להגות נכון הרבה מילים. בהגיה המבדילה בין ח' ל כ', בין ת' ל-ט' וכו'. פתרונות נוספים שאני חושב עליהם אינם מתאימים לכיתה ב'.

papylove

New member
שגיאות כתיב

מה שיכול לשפר את השגיאות זה תכתבי את המילים אם השגיעות ותעשי לה הכתבות כלומר שהילדה תלמד כל פעם בין שלושה לחמישה מילים ואת תבחני אותה על מילים אלו כמו כן מידי פעם תחזרי על מילה או שניים.מה גם שהדבר הכי טוב לשגיאות הוא לקרוא והרבה גם כאשר את מקריאה לה סיפור תדאגי שהילדה תראה את הסיפור את יכולה לעבור אם האצבע על כל מלה שאת קורא והילדה תראה איך מעייתים את המילה

זה בתנאי שלילדה אין לקות למידה.

אם יש לה זה לא יעזור במיוחד. לשגיאות כתיב אצל לקויי למידה צריך לגשת עם תותחים כבדים יותר. אגב, לילדה יש ליקויי למידה או ששגיאות הכתיב שלה נורמליות לכיתה ב'?

זו שאלה......

כל האבחונים אומרים שאין.ההתנהגות שלה היא ADHD מאוד(לא מול המאבחן).בבית הספר אין לה קשיים, היא לא מתלוננת וגם המורים לא.רק דברים בנוסח- אם לא היתה שובבה היתה התלמידה המצטיינת בכיתה. הכונה שלי היתה דרך ללמד אותה להעתיק תוך צילום המילה ולא משמיעה אם זה משהוא שאפשר לאמן. ד"א כשהפסיכיאטר אמר לה משפט וביקש ממנה לכתוב אותו היא זכרה את המשפט ואף תיקנה אותו אבל כתבה אותו עם המון שגיאות אז הוא שאל אותנו אם לנו יש שגיאות ואז אמר שהיא קיבלה את זה בירושה, למה הכונה?

יונה שו

New member
סימן שהיא שומעת טוב, לא ?

יש המון רעיונות ללמד כתיב, אבל... א. היא רק בכיתה ב' ב. אפשר לתת לה לנסות לתקן לבד, לפעמים אחרי שעוברים על המילים מבינים שמשהו לא בסדר. ג. יש חוקים כל מיני ומלאן אפשרויות, אם יודעים מה הטעויות.... את יכולה לכתוב כאן משהו למשל כפי שהיא כותבת.... ואנסה לעזור לאט לאט. ד. עידו - תתנגד למשהו פה ?

דליה.ד

New member
יש גם תכנית

של חיה קושניר לשיפור ההעתקה מהלוח, ביצעתי אותה עם אחד הילדים שאני עובדת איתם והיא די טובה. בעיקרון רצוי לעבוד על הזכרון החזותי (מורה להוראה מתקנת תוכל לבצע זאת).

taltully

New member
קריאה רבותי קריאה

אין כמו קריאה כדי לפתור בעיות כתיב

למעלה